Reklama

Reklama

Linie horizontu

Trailer 1

Bývalý pár Sara a Jackson shodou okolností cestují na svatbu přítele, která se koná na ostrově Mauricius. Sara zmešká poslední loď na ostrov a podaří se jí sehnat pilota a přítele Freddyho Wymana s jednomotorovým letadlem. K jejímu překvapení do letadla nastupuje i Jackson. Sara si sedne k Freddymu, na místo druhého pilota, protože Jackson spí. Během letu dostane Freddy infarkt a zemře, čímž se letadlo dostane do volného pádu. Autopilot je poškozen, ti dva nemají ponětí, kde jsou a netuší, jak s letadlem přistát, i když má Sara nějaké základy, které ji naučil Freddy. Pod nimi jsou kilometry oceánu, nad nimi jen obloha a děsivá bouře, která se je chystá zahalit. Sara s Jacksonem mají jediný pokus a cesty zpět není. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (41)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dost sci-fi, protože už vidím ženskou, jak se udrží jednou rukou na křídle letadla... :-) Proč vždycky ty obaly na Blu Ray vypadají parádně a pak je to takový shit? Vždyť já se už 2 měsíce na tento film těšil - na parádní katastrofický film. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No já mít v chýši na tropickém pobřeží všemu svolnou Allison Williams, tak předně udělám vše pro to aby mi z chýše ráno neutekla :-). Tahle herečka je fakt kočka a ty její pohledy a hlas... Vaúúúú. No ale teď se trochu uklidníme a k filmu. Začátek super, chemie mezi hlavními hrdiny také. Až k zásadní události na palubě letadla (nebudu spoilerovat) vše ok. Pak se bohužel začnou dít zbytečné a těžko uvěřitelné věci jako jednoruční ručkováno po křídle za letu atd.. Obzvláště štíhlounká vychrtlá Allison, která váží tak 50 Kg i s náušnicemi, prstýnkem a páskem se obávám by byla odfouknuta než by v láhvi rumu jednou zakloktalo... Ale ke konci se to docela zase dostalo na reálnou kolej a musím říct, že mně to bavilo. Samozřejmě , já tyhle filmy rád. Letadlo, nekonečné moře... Pokud se tohle někomu líbilo pak rozhodně doporučuji film Against the Sun (2015), tedy pokud vám ovšem budou stačit 3 letci z amerického námořního bombardéru a oželíte absenci nějaké té kočičky. Dávám za 3 lahve rumu od Sama. * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Allison Williams a Alexander Dreymon společně v jednom kokpitu malého letadla absolvují pekelně napínavý let, jehož bezpečné přistání vůbec není jisté. Postarší pilot dostane infarkt, zemře a zemský ráj to na pohled v podobě malebné ostrovní oblasti je rázem místem smrtících manévrů ve vzdušném prostoru. Film se rozjede přibližně po půlhodině, ta je extrémně nezáživná a jejím cílem je nám nějakým způsobem představit titulní dvojici, kdy diváka její vzájemné milostné peripetie moc do děje nevtáhnou. Produkčně film zaštítil Jaume Collet-Serra, zkušený harcovník v oblasti thrillerových počinů. Režijně bděl nad Blake Lively, když ji v roce 2016 ohrožoval žralok, Allison Williams v půvabech nikterak nezaostává, tak jí dal prostor, aby vyniklo její zděšení při pilotování letadla v bouři a při kritickém ubývání paliva. Majitelé pilotních průkazů budou patrně remcat nad leteckými postupy a manévry, které jsou praktikovány. Běžný divák spíše bude potěšen z přívalu napínavých scén, které jsou nosné pro kvalitní thriller. Scénář dodala dvojice Matthew Stuecken a Josh Campbell, tihle dva vešli v povědomí solidním thrillerem Ulice Cloverfield 10. Velkou a nezanedbatelnou roli sehrálo při letu četné využití CGI efektů. Mnoho leteckých scén je realizováno v kombinaci s digitální technologií a je nemyslitelné, aby se realizace bez ní obešla. V podstatě se jedná o originální thriller, příslušně zrežírovaný švédským režisérem Mikaelem Marcimainem. Pro něj to bude na delší dobu kariérní vrchol. Allison Williams nahlédla do komerčně kvalitní tvorby přeceňovaným snímkem Uteč, mně přišel zajímavější její následný snímek Dokonalost. Hraje více než dobře a je tedy k nevíře, že má na svém kontě jen tři filmy, dva další filmy z počátku její kariéry nemá smysl zmiňovat, když nebyly ani nikde k vidění. Film nedisponuje vyloženě extrémně drastickými scénami, je mládeži přístupný, jde hlavně o dynamiku a napětí , které si umí udržet. Stav nouze je vždy nepříjemný. Kdo nemá rád létání v povětří, bude po tomhle příspěvku rád za chůzi po zemské hroudě. 8/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dojedu na moč... oštěp a šíp. Doletím na rum, není to vtip." Vysvětlení pro mladší generaci: "Do jedu namoč..." je fonetická bejkovina z r. 1982, ze skladby King Kong, od skupiny Abraxas. Naproti tomu doletět na rum není žádná bejkovina, alébrž pořádná opičárna, což vám potvrdí každý, kdo za letu nad oceánem lezl po křídle letadla, aby s hrůzou zježenými vlasy ucvrnknul... z láhve alkohol do nádrže. Zajímavý byl i "ostrov pro nenáročné trosečníky" o rozměru většího gauče, na jehož vytvoření technici před natáčením spotřebovali deset koleček písku... a pak ještě pár lodních kontejnerů písku, protože každý příliv jim ostrov komplet spláchnul dvoumetrovými vlnami (což je sice logické, ale do geniálního scénáře se to nehodilo). Tím se film nečekaně prodražil natolik, že původní objednávku na 5metrového žraloka museli vystornovat a nahradit ho gumovou ploutví na hřbetě špatně placeného komparzisty, který zavlnil tělem a ocasem (?) jen jednou a krátce, což jsem málem propásl. Pak došly finance úplně, takže zbylé stránky scénáře škrtli, zničehonic připlul happyend a byl konec. Konečně. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Horizon Line" je vskutku zážitok, aký sa len tak hocikde nevidí. A myslím si, že o pár mesiacov neskôr si ho budete môcť užiť v televíznej ponuke kanálov ako sú DajTo alebo Prima Cool, keď budú mať záujem priniesť nejaké katastrofické thrillery. Toto síce nie je katastrofák, no inteligenciu to má často na rovnakom leveli. V lepšom prípade vám prídu riešenia, s ktorými naši hrdinovia prídu ako vysoko otázne, v horšom prípade budete mať pocit, že si z vás scenárista Matthew Stuecken robí bláznov. Ja dávam filmu vyslovene len body za snahu. A snažil som sa to brať celkom seriózne. Keď tu máme scénku so zalepením diery, z ktorej uniká palivo, nejako som to ešte bral. Keď už ale mali liať rum do palivovej nádrže na krídle a naša hrdinka Sara sa tam drží jednou rukou a druhou tankuje, tak už som mal pocit, že sme tu fakt vo svete totálnych bláznov. Na konci dokonca budeme mať aj žralokov. Ale popravde tu ani nemajú žiadny reálny význam, lebo ani nezaútočia. Len sa tam nejakí ukážu pod hladinou. Sú tu zbytočné scénky ako keď sa napríklad naša dvojica snaží odľahčiť lietadlo tak vidíme ako pod nimi pláva loď a veci padajú vedľa nich do vody. Má tá scénka nejaký význam pre zvyšok filmu? Žiaden. Plus si myslím, že náš hrdina by sa v tak dlhom čase pod vodou určite utopil. Je to proste absolútny nezmysel, ktorý sa ale nesnažil byť inteligentný, ale udržať nás nejako v napätí. A v tomto smere som nemal pocit, že by ma to nebavilo a zvládol som to pozerať bez nejakých stavov zúrivosti od začiatku až do konca. Nemá to moc inteligenciu, ale sledovať ma to bavilo. Ale je to film, ktorý môžem odporúčať. Iba ak máte radi podobné thrillerové blbosti. Hodnotenie: C ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ma to slusnou premisu a drzi to pohromade, ale tento subzanr "uvezneni v letadle" ma nezajimave ,absurdni postavy a nedostatek napeti. Pro tento typ katastrofickeho filmu to ma malou predstavivost. Zabyva se banalnimi vztahovymi problemy. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Páreček letí do teplých krajín, aby tam šli niekomu na svadbu, čo je správne rozhodnutie. Veď keď si už mám dodrbať život, tak nech pri tom svieti aj slnko. Lenže ako tak letia, pilot sa porúča na druhý svet, čo sa stáva, keď si za letového inžiniera vyberiete deväťdesiatročného černocha, ktorý už pri nástupe vzdychá ako nabaštený hroch. Ešte vyriekne jedno-dva životné múdra a už je na druhom svete. A tak tu máme ďalší diel Leteckých katastrof s tou obmenou, že tu viete vopred, ako obaja bez problémov prežijú, lebo hlúposť nevymiera. Samozrejme, že od takéhoto braku nemôžete čakávať ani trochu realistický scenár. V búrke takej, že by aj ostrieľaný pilot zhebnul od strachu hysterická žena riadi ako by to bola Play station. I ona čoskoro chce napodobniť osud kolegu z Black Lives Matter, ale podarí sa jej prebudiť, pretože na ňu jej frajer ziape ako zmyslov zbavený. A on si to môže dovoliť, pretože je to Uthred z Last Kingdom. Aj vďaka tomu sa mu zrejme podaril výstup mimo lietadla, kde sa v rýchlosti nad 200 km v hodine kľudne drží jednou rukou kľučky a druhou sa snaží šrubovať. Potom zrobí ešte pár výpadov jednou rukou sťaby ostrieľaný eskamotér, filigrantsky sa zavesí ako orangutan, trochu pobalansuje na kolese a už je späť v lietadle. Škoda, chýbala mi tam ešte stojka na hlave, ale nakoniec nič nie je márne, neskôr sa o to pokúsi jeho frajerka, dokonca rovno na krídle pri dopĺňaní paliva. MacGyver by kukal jak puk. Toto je suverénne jeden z najhorších filmov desaťročia, ktorý sa ale oplatí pozrieť. Ja som sa nepretržite smial. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprostá blbost a ztráta času. Půl hodiny trvá, než dojde k tomu jako katastrofickému dění (vše do té doby je možné škrtnout, pro děj to nemá význam, včetně návštěvy Londýna), a jak ti dva pak se snaži pilotovat letadlo a zachraňovat se, to je spíš k smíchu. Chvílemi to strašně připomínalo Airplane! (Připoutejte se, prosím), ale tam šlo o jasnou parodii. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý, že tady někteří mimoni kritizují fakt, že film je naprostej výmysl a nesmysl a děsná kravina. No jasně že je to nesmysl a kravina, podobný filmy přece jsou, MUSÍ BÝT nesmyslnými kravinami, to se od nich jaksi očekává, ba dokonce vyžaduje, kdo tohle nechápe, je asi trochu opožděnej. Ale nikdo se tu zatím kupodivu nepozastavil nad tím, jak příšerná kreatura je hlavní hrdinka Sara. Sara je... jakej je vlastně ženskej ekvivalent "borečka"? To je fuk, je to prostě děsně cool a cute a fine a sexy pipka. Umí žít jako slečinka ve velkoměstě Londýně a zároveň i jako rebelka a plážová hippinda na Mauritiu nebo kde. Hulí trávu, kterou kupuje od místních hustejch narkonegrů, kteří ji všichni znají a kámoší s ní a mají ji rádi. Má i spoustu jiných sexy plážových kámošek a kámošů, kteří (jak jinak) ji všichni mají rádi. Dostane každýho chlapa jakýho si zamane. Umí pilotovat letadlo; to se hodí, když za letu zhebne pilot (kterej s ní čistě náhodou kámošil a měl ji rád). Umí dávat rychlou provizorní první pomoc, jako nějaká zdravotnice od Specnaz. Udrží se jednou rukou na křídle letadla za letu (druhou do nádrže dolejvá fuel z flašky od rumu). A to nejdůležitější - má naprosto příšernou dikci a smích. Jestli si pamatujete Jerri z druhýho Survivora, tak Sara je skoro jako ona - nanervylezoucí neustále kvokající a borečkující skinny bitch. Jen s tím rozdílem, že Jerri byla sexy. Sara není. Pochcat a zapálit. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V principu jde o to, že pilot dostane infarkt a v letadle zůstanou kluk s holkou, přičemž ani jeden neví, co s mají dělat. A aby toho nebylo málo, mají mezi sebou komplikovaný vztah. Já se pobavil. Teda asi ne tak, jak tvůrci zamýšleli, protože jsem se dost často smál, ale i to se počítá. Každopádně z toho, co ta dvojka během zdánlivě neovladatelného letu vyváděla, jsem měl oči navrch hlavy a podobně jako u ostatních i pro mě bylo zlatým hřebem plápolání na křídle v podání hlavní hrdinky. Herecky je to taky legrace. Dreymon si furt jede Uthreda, což se sem vůbec nehodí a Allison Williams to roztomile nezvládá. Tohle je ten typ filmu, který je tak špatný, až je vlastně docela dobrý. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pekná babenka v hlavnej úlohe a na začiatku pekné exotické lokácie. Tým prakticky všetky klady filmu končia. Že to je kompetentne natočené pokladám za samozrejmosť. Postavy ma ale vôbec nebavili a miestami som im prial, aby sa zrútili a bol už konečne koniec. Zápletka je proste hovadina, ktorý celovečerný film neutiahne a tak doslova každú sekundu cítite ako tvorcovia varia z vody a vymýšľajú jednu blbosť za druhou ako to aspoň trochu zdramatizovať. Výsledkom je nudný trapas. 3/10. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatok, hlavná ženská postava bola riadna p.č. Iritovala ma po celú dobu filmu, upokojilo sa to až záverečnými titulkami. Strašne ,,zbožňujem" filmy, kde čo sa ma dodrbat, to sa aj dodrbe a nikto si pritom neuvedomuje, že celkový obraz filmu tým neskutočne trpí. Tú mega hlúpu scénu nebudem ani spomínať, tá je asi spomenutá v každom komentári. To nemá význam. Pekné destinácie a do cela slušná kamera, to je všetko z pozitív a negatíva sú známe. Takže slabé 2*. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Absurdní, ale určité (zanedbatelné) kouzlo to nakonec má. V totalní kravinu se to zlomí ve chvíli, kdy slečna vyleze ven z letadla a začne krmit letadélko chlastem. Držení jednoruč pobavilo. Ostrov taktéž, to bych poznal i já. 4/10, leč asi trošku nadhodnocuju. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Zábavný, jak se tu můžou všichni posrat a teatrálně se tu hroutí. To na týhle databázi miluju:) Jinak naprosto pohodovej a zručně natočenej film se sympatickou ústřední dvojící. Nemám problém uznat, že to co se tu divákovi předkládá, je naprostý sci-fi. Ale zas to má krátkou stopáž a je to občas i docela napínavý. PS: Největší sci-fi na tomhle filmu je ta hlavní hrdinka. Kdo byl v Anglii, tak ví, že jejich ženký jsou hnusný jak noc. Takže jsem měl celej film problém uvěřit, že by tak pěkná holka přicestovala z Londýna. Jinak objektivně za tři hvězdičky, ale díky místním hysterkám dávám čtyři. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Óbr kravina. Nevim , jakej měl být výslednej tvar filmu, ale tohle se nijak nepovedlo. Nesympatická dvojice herců a kupa nelogickejch scén, ale hlavně spousta chyb. Co mě navíc překvapilo bylo jméno Collet-Serry v titulcích tvůrčího týmu. 20%. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Úvodní půlhodinka byla celkem o ničem, ale jakmile ústřední dvojice nastoupila do letadla, začalo to správné drama. Napětím jsem skoro nedýchala. Scénář se sice moc nepovedl, přesto se tu našlo pár dobrých nápadů a já se ani trochu nenudila. Musím však připustit, že z té hromady nesmyslných situací mi kolikrát šla hlava kolem. (55%) ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Tie vychádzky mimo lietadla boli troška eskamotérska finta - "hej, to každý zmákne" - zo žánru fantasy, to by dokázal len Belmondo v tandeme s Delonom!. Ale kvôli šukóznej Allison prepáčim. Hmmm... Holywood si z nás robí p(i)rču! (a mi z neho)! Ale fakt naozaj bavilo, dopozeral som to, tie vlny v oceáne pod letadlom boli také krásne, uchvátné, úžasné, dychberúce, lákavé, láskavé, volajúce, krásne, ľúbezné, dychtivé, mňamkavé., milunké... no proste na PIČU! Spoľahnite sa na najlepšiu horolezeckú a lietaciu výbavu AIR CRAFT - garantujeme potenciál výstupu a aerodynamiku... Horizon Line alebo Shadow in the Cloud...? Oba filmy, podobne ako fajčenie, zanechajú trvalé následky! Fajčite len overenú značku "dope" od vášho dodávateľa! NAOZAJ! ()

Johnny.ARN odpad!

všechny recenze uživatele

Tu niekto fetoval mocne drogy, lebo vymyslieť všetky tie hovadiny a nelogickosti, čo stvárali v tom lietadle, to chcelo poriadne pikenko. Taký kanadský štýl toto. ODPAD! ()

Reklama

Reklama