Reklama

Reklama

Linie horizontu

Trailer 2

Bývalý pár Sara a Jackson shodou okolností cestují na svatbu přítele, která se koná na ostrově Mauricius. Sara zmešká poslední loď na ostrov a podaří se jí sehnat pilota a přítele Freddyho Wymana s jednomotorovým letadlem. K jejímu překvapení do letadla nastupuje i Jackson. Sara si sedne k Freddymu, na místo druhého pilota, protože Jackson spí. Během letu dostane Freddy infarkt a zemře, čímž se letadlo dostane do volného pádu. Autopilot je poškozen, ti dva nemají ponětí, kde jsou a netuší, jak s letadlem přistát, i když má Sara nějaké základy, které ji naučil Freddy. Pod nimi jsou kilometry oceánu, nad nimi jen obloha a děsivá bouře, která se je chystá zahalit. Sara s Jacksonem mají jediný pokus a cesty zpět není. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (41)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatok, hlavná ženská postava bola riadna p.č. Iritovala ma po celú dobu filmu, upokojilo sa to až záverečnými titulkami. Strašne ,,zbožňujem" filmy, kde čo sa ma dodrbat, to sa aj dodrbe a nikto si pritom neuvedomuje, že celkový obraz filmu tým neskutočne trpí. Tú mega hlúpu scénu nebudem ani spomínať, tá je asi spomenutá v každom komentári. To nemá význam. Pekné destinácie a do cela slušná kamera, to je všetko z pozitív a negatíva sú známe. Takže slabé 2*. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Dojedu na moč... oštěp a šíp. Doletím na rum, není to vtip." Vysvětlení pro mladší generaci: "Do jedu namoč..." je fonetická bejkovina z r. 1982, ze skladby King Kong, od skupiny Abraxas. Naproti tomu doletět na rum není žádná bejkovina, alébrž pořádná opičárna, což vám potvrdí každý, kdo za letu nad oceánem lezl po křídle letadla, aby s hrůzou zježenými vlasy ucvrnknul... z láhve alkohol do nádrže. Zajímavý byl i "ostrov pro nenáročné trosečníky" o rozměru většího gauče, na jehož vytvoření technici před natáčením spotřebovali deset koleček písku... a pak ještě pár lodních kontejnerů písku, protože každý příliv jim ostrov komplet spláchnul dvoumetrovými vlnami (což je sice logické, ale do geniálního scénáře se to nehodilo). Tím se film nečekaně prodražil natolik, že původní objednávku na 5metrového žraloka museli vystornovat a nahradit ho gumovou ploutví na hřbetě špatně placeného komparzisty, který zavlnil tělem a ocasem (?) jen jednou a krátce, což jsem málem propásl. Pak došly finance úplně, takže zbylé stránky scénáře škrtli, zničehonic připlul happyend a byl konec. Konečně. ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatujete seriále Věřte Nevěřte? tak tohle je něco na ten styl. Ženská s chlápkem letí letadlem na svatbu její kamarádky (jelikož nestihla trajekt) mezitím pilot umře a letí s ním ta ženská co se to učila kdysi před rokem chvílu. Zní to debilně a bude hůře nejen , že s tím umí profesionálně řídit což by se asi z pár lekcí nenaučila, ale dokonce si umí vylézt na to letadlo a dolévat tam chlast jako palivo. Její kolega jí zdatně konkuruje ten zase dokáže za letu opravovat a lepit páskou poškozenou nádrž. Jako já dokážu snést cokoliv , ale tohle má takový stupeň debility a tolik wtf momentů, že i na mě je to síla už chyběl jen nápis podle skutečné události. 0 procent ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Naprostá blbost a ztráta času. Půl hodiny trvá, než dojde k tomu jako katastrofickému dění (vše do té doby je možné škrtnout, pro děj to nemá význam, včetně návštěvy Londýna), a jak ti dva pak se snaži pilotovat letadlo a zachraňovat se, to je spíš k smíchu. Chvílemi to strašně připomínalo Airplane! (Připoutejte se, prosím), ale tam šlo o jasnou parodii. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Páreček letí do teplých krajín, aby tam šli niekomu na svadbu, čo je správne rozhodnutie. Veď keď si už mám dodrbať život, tak nech pri tom svieti aj slnko. Lenže ako tak letia, pilot sa porúča na druhý svet, čo sa stáva, keď si za letového inžiniera vyberiete deväťdesiatročného černocha, ktorý už pri nástupe vzdychá ako nabaštený hroch. Ešte vyriekne jedno-dva životné múdra a už je na druhom svete. A tak tu máme ďalší diel Leteckých katastrof s tou obmenou, že tu viete vopred, ako obaja bez problémov prežijú, lebo hlúposť nevymiera. Samozrejme, že od takéhoto braku nemôžete čakávať ani trochu realistický scenár. V búrke takej, že by aj ostrieľaný pilot zhebnul od strachu hysterická žena riadi ako by to bola Play station. I ona čoskoro chce napodobniť osud kolegu z Black Lives Matter, ale podarí sa jej prebudiť, pretože na ňu jej frajer ziape ako zmyslov zbavený. A on si to môže dovoliť, pretože je to Uthred z Last Kingdom. Aj vďaka tomu sa mu zrejme podaril výstup mimo lietadla, kde sa v rýchlosti nad 200 km v hodine kľudne drží jednou rukou kľučky a druhou sa snaží šrubovať. Potom zrobí ešte pár výpadov jednou rukou sťaby ostrieľaný eskamotér, filigrantsky sa zavesí ako orangutan, trochu pobalansuje na kolese a už je späť v lietadle. Škoda, chýbala mi tam ešte stojka na hlave, ale nakoniec nič nie je márne, neskôr sa o to pokúsi jeho frajerka, dokonca rovno na krídle pri dopĺňaní paliva. MacGyver by kukal jak puk. Toto je suverénne jeden z najhorších filmov desaťročia, ktorý sa ale oplatí pozrieť. Ja som sa nepretržite smial. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama