Reklama

Reklama

Alice in Borderland - Season 2

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Hrají se tu drsnější hry a celé je to tu mnohem divočejší a krutější. Podaří se Arisuovi vrátit do skutečného světa a bude to celé vůbec stát za to? (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šinsuke Sató je pro mne nejlepším Japonským režisérem, jeho filmy mají kvalitní akci i vizuál, což se málokdy dá říct o jiných Japonských filmech. Doporučuji jeho Kingdom, Inujašiki a Já Hrdina. Druhá série Alice je dost možná technologický vrchol Japonské tvorby a fanoušek her na život a na smrt opět bude spokojen, protože v tomhle je Alice opět velmi výživná. Druhá série je v jistém ohledu epičtější, hry má promyšlenější a promakanější a je super, že v každé hře je jeden člověk z druhé strany a má tedy trochu navrch. Potěší staří známí i nové postavy na scéně a opět je to 8 hodinová jízda, která nenechá pomalu diváka vydechnout. Pro mne úplně nejvíc top postava je Chishiya, to je strašně charismatický a inteligentní frajer, který svým intelektem převýší úplně všechny, vždy je o krok napřed, zachovává klidnou hlavu a hry s ním patří k tomu nejlepšímu, co druhá série nabízí. ( Trochu mě mrzí, že zrovna on není hlavní postavou). Hra ve vězení je nepříjemná zkouška lidského charakteru, kde se opravdu nedá nikomu věřit a čeho jsou lidi schopní když jde o život je vysoce znepokojivé. ( Promakaná hra, silný psychologický podtext, úžasnéj zvrat) a chválím i matematický SOUD, kde jsem napětím téměř nedýchal. Průběh hry intenzivní a při prohře se na Vás vylije váha s vařící vodou a uškvaření člověka zaživa je naštěstí na kameře!! Úplným vrcholem celého seriálu je díl číslo 7, to byly dost možná největší akční orgie, co kdy Japonsko předvedlo, brutální řezanice v ulicích Tokia. Pikový král !! Největší hajzl, co jsem kdy v seriálu viděl. Dlouho jsem nikomu nepřál smrt jak jemu. Záporák všech Záporáků. Lidský Thanos to tam řeže hlava nehlava jak Breivik v Utøyi, je nezastavitelný jak Terminátor, bývalý elitní žoldák, který nemilosrdně popraví každého, kdo se mu postaví do cesty a že těch lidí kurva bylo! Do toho sledujeme nádherný teamwork ústředních protagonistů, kteří se snaží tuhle nepřemožitelnou sviňi zlikvidovat a řval jsem blahem pomalu jak u Raidu. Co tam ten chlap předvádí je takový mazec, že jsem si myslel, že finále se snad už nedožiju. Finále je už pomalejší, ale hezky se všechny události vysvětlí, dává to smysl a řekl bych, že tohle racionální vysvětlení je přijatelné. Důležité je, že emocionálně mě to vyždímálo víc než obstojně. Při seriálu je třeba brát v potaz fakt, že je to pořád Japonská tvorba, takže je to občas trochu přehnané, postavy zde přežívají nemožné, ale je to Sci-FI, takže why the fuck not. Je až s podivem, že všechny postavy jsou strašně cool, divák si je oblíbí a soucítí s němi a ženy to jsou velko kočky jedna vedle druhé. 8.5/10. ()

Silwer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druha serie uzavira cely pribeh a jak jinak nez famozne..Pri pohledu na zdejsi hodnoceni,,odborniku” je videt, kdo ma Japan filmy nakoukane a kdo je prosty divacky plebs… Opet uvidime spoustu napaditych her a nektere jsou opravdu fantasticke..posledni hra je presne takova jakou by jste od srdcove kralovny cekali👌 Souboj s pikovym kralem je presne dle pravidel anime a je skvely😊 Pokud mate nakoukano, jdete do toho..pokud nad filmem neumite premyslet, tak celkou cast rozhovoru a motivaci postav nepochopite a jdete od toho..Ale pro filmove fajnsmejkry se jedna o jeden z nejlepsich serosu tohodle roku..PS:zivot je hra, tak hrajte jak nejlip umite👍 PPS:ze by treti serie?ti chytrejsi tusi😊 ()

Reklama

Kopi1 

všechny recenze uživatele

No co k tomu říci. je to sice mohutnější než první série, ale hry mi zde přišly o něco horší a méně napínavé. Zdlouhavé dialogy, které se furt snaží hrát na emoce nefungují, protože k postavám si skoro žádné pouto nevytvoříte (aspoň já). Díly jsou také až moc dlouhé a pokud někdo ještě jednou zakřičí jméno Arisu, tak... Hry jsou všechny jasné jak skončí, tudíž z toho napětí vyprchává, jediná fakt dobrá byla ve vězení, tu jsem si moc užil. No a poslední 2 díly, co se týče postav, jsou tak absurdní, že už jsem se chtěl i smát. Tvůrci si mysli, že je divák asi úplně blbý, nebo prostě nerozumím, co je k těmto rozhodnutím vedlo. Nelogičnosti je v seriálu mnoho, např. někdo je ve hrách 2-3x a někdo jenom 1x a nic se neděje, apod. Hlavně ale nelogičností v 7 epizodě je tolik, že musím ubrat na hodnocení. Konec není špatný, ale čekal jsem víc mindblowing. Vizuál je ale hezký, město, výbuchy atd. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro jistotu si sem ještě hodím hodnocení pouze druhé série, kdyby (nedejbože) do roka, dvou přišla další, abych mohl přepsat to celkové. Druhá série mi oproti první přišla dynamičtější, zábavnější, jdoucí víc do hloubky charakterů a byl znát i rozpočet, který dovolil špičkové efekty. Stejně tak se změnila struktura dílů, která nyní pracovala s cliffgangery a každá polovina byla trochu o něčem jiném. Jeden díl se tak zdál bohatší a zajímavější, než skoro až epizodický přístup v první sérii. Zbytek jsem popsal ve své celkové recenzi - pro mě totální odpal, kolotoč emocí, všestranně výtečné dojmy. Zejména finále mě srazilo do kolen (jen obrazně, díkybohu jsem u sledování zaujal polohu v pololeže) a ještě dlouhé hodiny po dokoukání měl o čem přemýšlet. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuto už sa nedá inak ako na plný počet. Druhá séria je oveľa väčšia ako prvá, ponúkne nám nový formát, kde hry nekončia v jednej časti ale dostávame famózne napínáky na ďalšiu časť, ktorú tým pádom chcete pozrieť okamžite. Mne toto osobne veľmi vyhovovalo. Postavy ? K tým môžem povedať, že sú neskutočne dobre vykreslené a dokonca aj "záporáci", ktorý majú menej priestoru (čo hra to jeden), dokážete prísť na chuť. Nedá mi nespomenúť v druhej a tretej časti Kjúma, top postava. No a čo sa našich hlavných týka, tým fandíte poriadne počas celej cesty, pridajú sa aj nové, ktoré si hneď zamilujete a vrátia sa staré. Prekvapivo SPOILER: Aguni potešil. KONIEC. Top časť je rozhodne 7, tam je taký nárez že až. A pri úmrtiach hlavných postáv budete len nemo pozerať čo sa to deje. Finálna hra je čisto kecacia, za mňa ale parádna a Arisu s Usagi si siahnu na dno. Celkové vysvetlenie má za mňa muchy ale bez problémov by som ho prijal. Takto som nadšený, že bude tretie série, neviem či však dokáže prekonať túto uzavretú linku. PS: Soundtrack je riadna topka. Japonci zabodovali, tak teraz 2 roky počkať. ()

Galerie (18)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama