Reklama

Reklama

Alice in Borderland - Season 2

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Hrají se tu drsnější hry a celé je to tu mnohem divočejší a krutější. Podaří se Arisuovi vrátit do skutečného světa a bude to celé vůbec stát za to? (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zostávam pri štyroch hviezdach. Bolo to super, bolo to epické, dramatické, nervydrásajúce, po technickej stránke fakt parádička, pozrel som to navyše v českom dabingu, aj keď mám originál japonský aj prvú sériu som videl japonsky a sedelo mi to, tu musím povedať, že dabing trafili typovo fajn. Tie dve hodiny naviac oproti prvej časti bolo cítiť a to nemyslím teraz negatívne. Charaktery boli pekne dokreslené, malo to nepredvídateľné postupovanie, predposledný diel bol fakt masaker, len škoda, že to tak príliš okopírovalo pointu iného megaznámeho seriálu, ktorý nemôžem prezradiť, lebo by to bol megaspoiler. Síce si myslím, že to bolo zvládnuté lepšie ako v prípade svojho predobrazu, na ktorý narážam, ale napriek tomu sa nemôžem zbaviť malej pachute, že toto sme tu už mali. Na druhú stranu to bolo logické, bolo to prijateľné, dávalo to zmysel, ale... ALE ja by som bol bral radšej jeden z koncov, ktoré si vymyslela posledná kráľovná pri poslednej hre, tie vyzerali na úrovni a mali to premyslené. Taktiež zostávam pri štyroch hviezdach aj z toho dôvodu, že napriek uzatvorenému koncu príbehu sme dostali v pár okamihoch na samotnom konci niečo, čo by to mohlo ešte všetko znovu extra otočiť, len je to v rukách tvorcov, vedel by som si predstaviť nejaký mix Peripheral, 1899, 13tej komnaty a podobne. Odporúčam na zhliadnutie každému, najmä vo vydarenom dabingu, pre mňa osobne minimálne rovnocenné ak nie aj lepšie ako Squid Games. Ešte čakám na druhú sériu Sweet Home a uvidíme. :) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Alice se nese úplně ve stejném stylu jako první - od začátku buduje tajemno a napětí, aby se to celé v posledních dvou dílech totálně zdevastovalo, zanechalo v divákovi hořkou pachuť z celé série a doslova to uzívalo k smrti. Musím (opět) pochválit skvělou technickou a vizuální stránku, protože ta táhne celý seriál do výšin a spolu se skvělými, nápaditými a zábavnými hrami to dává do kupy hi-tech sérii, která nenudí. Problém ovšem nastává v čase mezi soutěžemi, protože až tady divákovi dojde, jak špatný je seriál v ostatních stránkách. Dabing je katastrofální, herecky jde o neskutečný brak, emoce a dialogy jsou zkrátka hodně špatné a neuvěřitelné a celé chování, mimika a nějaká uvěřitelnost chování postav zde úplně chybí. Vedlejší postavy působí ještě o dva levely hůře, protože věřím, že i trapný komparz z řad ungabunga opic by dal jakékoli "herectví" daleko lépe. Love story hlavního páru je trapná, celá výplň mimo hry je vata jako prase a největším highlightem je sedmý díl, kdy si z nás tvůrci dělají doslova prdel, jestli si myslí, že takovýhle shitfest a godlike mód nesmrtelného pikového krále jim někdo sežere. V posledním díle mě pak už vlastně ani nezajímalo, jak to celé skončí. Neskutečně rozporuplné pocity, protože na jednu stranu jde o vysoce sofistikovaný nápad s fajn stylem, ale všechno okolo je bohužel tragická filmařina. Zde věřím, že kdyby se díla chopili ambiciozní amíci, bylo by o plnou pětkovou palbu postaráno. Booo! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šinsuke Sató je pro mne nejlepším Japonským režisérem, jeho filmy mají kvalitní akci i vizuál, což se málokdy dá říct o jiných Japonských filmech. Doporučuji jeho Kingdom, Inujašiki a Já Hrdina. Druhá série Alice je dost možná technologický vrchol Japonské tvorby a fanoušek her na život a na smrt opět bude spokojen, protože v tomhle je Alice opět velmi výživná. Druhá série je v jistém ohledu epičtější, hry má promyšlenější a promakanější a je super, že v každé hře je jeden člověk z druhé strany a má tedy trochu navrch. Potěší staří známí i nové postavy na scéně a opět je to 8 hodinová jízda, která nenechá pomalu diváka vydechnout. Pro mne úplně nejvíc top postava je Chishiya, to je strašně charismatický a inteligentní frajer, který svým intelektem převýší úplně všechny, vždy je o krok napřed, zachovává klidnou hlavu a hry s ním patří k tomu nejlepšímu, co druhá série nabízí. ( Trochu mě mrzí, že zrovna on není hlavní postavou). Hra ve vězení je nepříjemná zkouška lidského charakteru, kde se opravdu nedá nikomu věřit a čeho jsou lidi schopní když jde o život je vysoce znepokojivé. ( Promakaná hra, silný psychologický podtext, úžasnéj zvrat) a chválím i matematický SOUD, kde jsem napětím téměř nedýchal. Průběh hry intenzivní a při prohře se na Vás vylije váha s vařící vodou a uškvaření člověka zaživa je naštěstí na kameře!! Úplným vrcholem celého seriálu je díl číslo 7, to byly dost možná největší akční orgie, co kdy Japonsko předvedlo, brutální řezanice v ulicích Tokia. Pikový král !! Největší hajzl, co jsem kdy v seriálu viděl. Dlouho jsem nikomu nepřál smrt jak jemu. Záporák všech Záporáků. Lidský Thanos to tam řeže hlava nehlava jak Breivik v Utøyi, je nezastavitelný jak Terminátor, bývalý elitní žoldák, který nemilosrdně popraví každého, kdo se mu postaví do cesty a že těch lidí kurva bylo! Do toho sledujeme nádherný teamwork ústředních protagonistů, kteří se snaží tuhle nepřemožitelnou sviňi zlikvidovat a řval jsem blahem pomalu jak u Raidu. Co tam ten chlap předvádí je takový mazec, že jsem si myslel, že finále se snad už nedožiju. Finále je už pomalejší, ale hezky se všechny události vysvětlí, dává to smysl a řekl bych, že tohle racionální vysvětlení je přijatelné. Důležité je, že emocionálně mě to vyždímálo víc než obstojně. Při seriálu je třeba brát v potaz fakt, že je to pořád Japonská tvorba, takže je to občas trochu přehnané, postavy zde přežívají nemožné, ale je to Sci-FI, takže why the fuck not. Je až s podivem, že všechny postavy jsou strašně cool, divák si je oblíbí a soucítí s němi a ženy to jsou velko kočky jedna vedle druhé. 8.5/10. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

O level lepšie a kvalitnejšie ako prvá sezóna. Určite tomu pomohol väčší rozpočet, zaujímavé hry, a v 7mom diely neskutočná akcia, ktora bola aj vizualne a choreograficky skvelo nakrútená (pre mňa to naj z oboch sezón). Potešil aj ne-koniec, ale problém mám stále s tým, že ja by som jednotlivé hry hral úplne inak. A tieto postavy sa nechovali ako ľudia ale ako postavy zo scenára. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro jistotu si sem ještě hodím hodnocení pouze druhé série, kdyby (nedejbože) do roka, dvou přišla další, abych mohl přepsat to celkové. Druhá série mi oproti první přišla dynamičtější, zábavnější, jdoucí víc do hloubky charakterů a byl znát i rozpočet, který dovolil špičkové efekty. Stejně tak se změnila struktura dílů, která nyní pracovala s cliffgangery a každá polovina byla trochu o něčem jiném. Jeden díl se tak zdál bohatší a zajímavější, než skoro až epizodický přístup v první sérii. Zbytek jsem popsal ve své celkové recenzi - pro mě totální odpal, kolotoč emocí, všestranně výtečné dojmy. Zejména finále mě srazilo do kolen (jen obrazně, díkybohu jsem u sledování zaujal polohu v pololeže) a ještě dlouhé hodiny po dokoukání měl o čem přemýšlet. ()

Galerie (18)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama