Reklama

Reklama

Alice in Borderland - Season 1

(série)
Japonsko, 2020, 6 h 24 min (Minutáž: 42–53 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Recenze (26)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle propadnutí králičí norou, trpí přesně tím, co každé druhé anime, které pracuje s podobným scénářem. A jelikož se v tomhle směru, považuji za docela ostříleného harcovníka, tak byť mně seriál i relativně bavil, tak až na jednu věc, mně něčím výrazným nepřekvapil a k té věci, se později dostanu. Teď je čas podusit hlavního hrdinu, který je přesně jako ty stovky jemu podobných, které sem měl možnost vidět. Víc klišoídní už být nemohl, je to génius, který však místo toho aby někde uplatnil svoji inteligenci, tak hraje hry a fláká se svými dvěma kámoši. Existuje velice malé množství seriálů, které pracují s podobným tématem a mají hrdinu, který je akceptovatelný a tenhle to rozhodně neni. Vývoj hlavní hrdiny, je minimální a až do konce, mně něčím nepřekvapil, ale o to víc mně bavili vedlejší postavy, které sice dostali méně prostoru o to víc, mi byli sympatičtější. Polovina z nich sice zemřela, ale o to víc sem si jejich linku, dokázal užít a taky sem si dokázal užít ony hry, které byli originální, napínavý a když sem dokázal, přijít na řešení dřív, než postavy, tak mi to lehce polechtalo ego. Zajímavý faktem také je to, kdo všechno propadl, onou králičí norou, sou to lidé na pokraji společnosti a to z různých důvodů, takovýhle lidé v normálním světě nikomu chybět nebudou a proto byli vybráni do téhle hry, ale to jenom můj osobní postřeh. Nicméně, jak sem ze začátku napsal, jednu věc, bych považoval za příjemný plot twist a ten se odehrál v osmé epizodě a jedná se o to, že sem od základu přehodnotil názor, k jedné z postav, je škoda že seriál takovéhle věci nenabízel častěji. Ale abych to shrnul, tyhle seriály, ať už animované a nebo hrané, mají dva podstatné problémy. Ten první je, že přesouvají hlavního hrdinu a další lidi, do nějaké alternativní reality a nebo jiného fantasy světa, který je jako jejich oblíbená videohra, je velice těžké to brát vážně, když se v tom světě získáváte nové úrovně za zabíjení monster a plnění úkolů. I když v tom světě platí pravidla typu "zemřeš tady, tak zemřeš i v reálu" tak mně osobně tohle vždycky dělalo problémy, to brát vážně a existuje jenom pár seriálů, které vybočují z tohohle šedivého průměru. Druhá a snad ještě víc podstatnější věc, kterou už sem zmínil, je hlavní hrdina, který v reálném životě je nula a teprve v tom alternativním/video herním světě pozná sám sebe, přátelé, holku atd, s takovým hrdinou je velice těžké se ztotožnit a uvěřit mu v průběhu, onu proměnu na největšího alfa samce, který místo párátka používá meč. A jestli tohle bude číst někdo od Netflixu, zkuste z adaptovat Ousama Game aka King's Game, koncept je podobný tomuhle, ale je to mnohem víc napínavější, hororovější, uvěřitelnější a příběh si umí udržet určitá tajemství až do velkolepého finále. Myslím si, že King's Game, je pro Netflix jako stvořený, tak snad jednou to jednou vyjde. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První 4 díly jsou fakt top, naprostý nástup série, parádní filmařina, skvělé hry, napětí, prostě parádní variace na hru na oliheň. V půlce ale přijde zásadní zlom, což je pláž. Tahle utopistická fraška je absolutní nesmysl, a záběry na pařící lidí v plavkách se k danému tématu dost nehodí. Stejně tak nahajpovaný, namachrovaný a některý přiblblý postavy, které se tam objevily tomu taky moc nepřidaly. Hrát se vesměs přestalo a řešilo se spíš intrikaření. V tu chvíli se aspoň ubíral příběh, který naservíroval pár zvratů, ale celkově to bylo nic moc. Poslední hra je pak na více dílů, pár světlých chvil se tam najde a ty epizody nejsou špatný, ale v porovnání s perfektním začátkem to není ono. Škoda. Posledních 20 min to pak trochu zachrání a navnadí na další sérii. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som si istý, že to nebude vyslovene zlá zábava, avšak pokračovať v sledovaní nebudem. Už som si totiž sám pred sebou sľúbil, že nebudem strácať čas so seriálmi, ktoré budem z viacerých dôvodov vnímať ako priemernú záležitosť. Bohužiaľ, nesmierne z toho cítiť japončinu, ktorá nikdy nedosiahne úroveň originálnych námetov či atmosferických delicates susedov z Južnej Kórey. 3 epizódy stačili .. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemně mě překvapilo nasazení, s kterým se do seriálu Japonci pustili. Opravdu novodobá bitva u Verdunu. S fantazií se vskutku nepářou, předkládají vše, co jim přijde na mysli. Nebo aspoň to tak vypadá. A takové chytáky, jimiž jsou jednotlivé epizody obdařeny; člověk už pomalu začíná přemýšlet s hlavními postavami o zápletce. Zhlédnuto za jeden dlouhý večer, čestný. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně jsem se dokopal k zhlédnutí série, která svým nápadem předcházela Squid Game a rozhodně nelituju. Skvěle budovaný svět, charaktery a příběhy postav a do toho vcelku zábavné hry, které chyby a neuváženost rozhodně nepromíjí a někdy neexistuje žádné uspokojivé řešení. Do poloviny top, hromada emocí vrcholící zejména s 3. dílem, který mě natolik odpálil, že jsem si musel dát nášup a kouknout před spánkem ještě na jednu epizodu. Z deliria mě vyléčil neméně skvělý zbytek, který sem tam ztrácel tempo a zbytečně zdržoval, ale stále svým způsobem bavil a zanechal v mé hlavě po 8. epizodně spoustu otázek. Co to je za svět? Jaká je vlastně motivace Dealerů konat vražedné hry? A je možné se z toho všeho nějak vymanit? Díkybohu nemusím čekat a mohu se rovnou vrhnout na další sérii, která mi snad na otázky uspokojivě odpoví. Povede-li se, jsem připraven udělit i plné hodnocení. Obecně, když se vrátím ke Squid Game, hodnotím to tak nastejno. Jen zde byly o něco lépe prezentovány emoce, postavy i svět. V tomto ohledu mám pocit, že korejská kinematografie příliš přehrává a tlačí na pilu, zatímco ta japonská je lehce umírněnější. ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama