Reklama

Reklama

Alice in Borderland - Season 1 (2020) (série)


Episode 8 (S01E08)

(epizoda)
Japonsko, 2020, 53 min

Režie:

Šinsuke Sató

Předloha:

Haro Asó (komiks)

Scénář:

Jasuko Kuramicu

Hudba:

Jutaka Jamada
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Napětí v letovisku dosahuje vrcholu. Konec hry se blíží a ty, co přežijí, teď čeká nejistá budoucnost. (Netflix)

Recenze (11)

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY Prima, takže po té extrémně nudné první polovině, kdy se konečně vyřeší ta chujovina s čarodějnicí a vraždou Klouboučníka se to po třech úmorných epizodách konečně trošku pohnulo! Sice k těm zvratům Arisu s tou holkou přišli jako slepí k houslím, ale to je fuk. Hry vytvářela nějaká skupina lidí, jenže ty pak taky někdo hromadně povraždil. Pak se dozvíme, že o tom všem už věděl i ten metrosexuál s tou jeho holkou, ale protože se našly všechny karty s čísly, musí příjít zvrat. Na všech obrazovkách se objeví jakási japonská Natalie Portman z Černé labutě, která to asi všechno řídí (jak? proč? jak to dokázala? je to vůbec člověk? co to sakra znamená? - a stejně za tím stojí někdo ještě vyšší než ona) a nyní konečně začínají hry o karty s obrázky. Takže Arisu s přáteli půjdou hrát o listového krále a tím končí první série. Takže se vyplnily moje obavy, neskončilo to osmi díly, místo toho to nejspíš autoři ani nemají promyšlené (i když jedou podle nějaké mangy, tak snad jo...) a hlavně mám pocit, že to budou chtít dojit dokud to jen půjde, hlavně ať to má co nejvíc řad a úspěch jak Lost, že? Jako sorry, první tři díly sice měly nějaký potenciál a třetí díl se mi dokonce líbil, ale ty ostatní byly prostě otřesné a druhou sérii nechci vidět ani náhodou. Fakt nechci čekat, až v příští sérii pomalu posbírají skoro všechny karty, až v třetí sérii budou lovit srdcového krále a ve čtvrté sérii se bude hrát s mariášovými kartami a v nějaké dvanácté sérii to někam dospěje, uloví se nejvzácnější karta žaludského esa a Arisu se vrátí hezky domů, protože hlavního hrdinu zabít prostě nejde, že. I když, pak jsou ještě tarotové karty, takže konec bude tak v 20. sérii. Třeba. A nakonec se dozvíme, že to všechno byl jen sen, protože se nikomu nebude chtít cokoli vysvětlovat. A mezitím hromada postav umře, hromada nových se jich odněkud zjeví, všechno to budou krásní mladí lidé s hrozně traumatickou minulostí, která se nám představí v milionech utahaných flashbacků. Dokoukal jsem to jen protože guilty pleasure, ale některé díly mi fakt způsobovaly fyzickou bolest. Objektivně by ten konec byl na 2*, jelikož se to konečně někam pohne, ale nechci dávat víc, když vidím, že to je jen další ze seriálů, co se snaží mít jen co nejvíc sérií. 1* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice mapu tokijského metra jsem prokoukl už před šesti epizodami (a vytáčelo mě, že se s tím celý seriál nepracuje) a dává i odpověď proč ta pipka chtěla děsně snímat otisky, i když nemá databází se kterou je porovnat. Prostě scénář pracuje s dějem jako celek. Dostaneme i odpověď, proč tak všichni vlhkou ze srdcové desítky, když balíček má ještě JQKA (4x). Co považuji za lobotomii nejhrubšího zrna je náhlé zmizení všech zbraní, jakmile nastoupí na scénu retard s UZInou. ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl sezóny, děravý a táhlý. Nemám ráda, když mi scénáristi naservírují syrové hovno a pak se mě s úsměvem zeptají, jestli ho chci přihřát. Zbytek seriálu byl ale nadprůměr (bez ohledu na to, co všechno tvůrci vykradli). ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je za mě zklamáním. Sice příběhově to je fajn, dostali jsme odpověď na nějaké otázky, ale to vyvrcholení v pláži mě spíš přišlo jako úsek ze Scary Movie, škoda. Každopádně na další sérii a další sadu her s kartami JQK jsem zvědav. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šlo by to o dost lépe, ale zklamaná nejsem a seriálu nemůžu odepřít to, že je záživný a chcete vidět co ještě přijde. Asijská kinematografie nám už nemálokrát dokázala, že na to má a umí předehnat Ameriku. Herci předvedli skvělé výkony, takže klobouk dolů jejich výkonům. ()

Reklama

Reklama