Reklama

Reklama

Alice in Borderland

(seriál)
  • Japonsko Imawa no kuni no Alice (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík posedlý hraním videoher se společně se dvěma kamarády ocitne ve zvláštní verzi Tokia, kde všichni musí hrát nebezpečné hry o přežití. (Netflix)

Recenze uživatele EvilPhoEniX k tomuto seriálu (3)

Alice in Borderland (2020) 

Výborná záležitost, kde Netflix opět boduje a pro Japonsko je Alice in Borderland nejspíš událost dekády. Jumanji meets Cube meets Escape Room meets Battle Royale!! Alice in Borderland je výborný mix oblíbených filmů zkombinovaný do jednoho a je to neskutečná 8 hodinová jízda, kterou jsem sjel na jeden nádech. Skupina náhodných lidí z celého Tokia je transportována do paralelního světa připomínající virtuální realitu, kde lidé, aby přežili musí hrát nebezpečné hry a odměnou jest několikadenní vízum, kde po jeho vypršení Vás čeká Smrt, takže klíčem k přežití je hrát a vyhrávat. Jsou zde 4 druhy her: Týmové, fyzické, vědomostní a zlomyslné pohrávající si s myslí a emocemi rozdělených do různých úrovní od 1 do 10. V každém díle se hraje jiná hra a vždy se jedná o něco nápaditého a originálního. Hlavní hrdina je absolutní Geek, který v normálním životě nikdy nepracoval a celou dobu hrál jen PS hry, takže v tomhle světě vědomostmi vyniká. Vizuálně žrádlo a nepamatuji si na lepší technické zpracování z Japonska, postavy jsou velmi zábavné, sympatické a některé velmi záhadné, seriál je nabitý i hodně nečekanými zvraty, kde se mi ani jednou nepodařilo uhádnout chod událostí a pointa je správně překvapivá. Vrcholem byl pro mne 7. díl kde došlo na regulérní Battle Royale a krví se zde vůbec nešetřilo, došlo i na jeden výborný fight samurajský meč vs Kung-Fu. Koho baví hry, hádanky, řešení rébusů, které jsou inteligentně vyřešeny, tak bude spokojen jako já. Spokojenost veliká a cliffhanger na 2. sérii parádní. Příběh****, Akce*****, Humor**, Násilí****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál*****, Atmosféra*****, Napětí****. 8.5/10. ()

Season 2 (2022) (S02) 

Šinsuke Sató je pro mne nejlepším Japonským režisérem, jeho filmy mají kvalitní akci i vizuál, což se málokdy dá říct o jiných Japonských filmech. Doporučuji jeho Kingdom, Inujašiki a Já Hrdina. Druhá série Alice je dost možná technologický vrchol Japonské tvorby a fanoušek her na život a na smrt opět bude spokojen, protože v tomhle je Alice opět velmi výživná. Druhá série je v jistém ohledu epičtější, hry má promyšlenější a promakanější a je super, že v každé hře je jeden člověk z druhé strany a má tedy trochu navrch. Potěší staří známí i nové postavy na scéně a opět je to 8 hodinová jízda, která nenechá pomalu diváka vydechnout. Pro mne úplně nejvíc top postava je Chishiya, to je strašně charismatický a inteligentní frajer, který svým intelektem převýší úplně všechny, vždy je o krok napřed, zachovává klidnou hlavu a hry s ním patří k tomu nejlepšímu, co druhá série nabízí. ( Trochu mě mrzí, že zrovna on není hlavní postavou). Hra ve vězení je nepříjemná zkouška lidského charakteru, kde se opravdu nedá nikomu věřit a čeho jsou lidi schopní když jde o život je vysoce znepokojivé. ( Promakaná hra, silný psychologický podtext, úžasnéj zvrat) a chválím i matematický SOUD, kde jsem napětím téměř nedýchal. Průběh hry intenzivní a při prohře se na Vás vylije váha s vařící vodou a uškvaření člověka zaživa je naštěstí na kameře!! Úplným vrcholem celého seriálu je díl číslo 7, to byly dost možná největší akční orgie, co kdy Japonsko předvedlo, brutální řezanice v ulicích Tokia. Pikový král !! Největší hajzl, co jsem kdy v seriálu viděl. Dlouho jsem nikomu nepřál smrt jak jemu. Záporák všech Záporáků. Lidský Thanos to tam řeže hlava nehlava jak Breivik v Utøyi, je nezastavitelný jak Terminátor, bývalý elitní žoldák, který nemilosrdně popraví každého, kdo se mu postaví do cesty a že těch lidí kurva bylo! Do toho sledujeme nádherný teamwork ústředních protagonistů, kteří se snaží tuhle nepřemožitelnou sviňi zlikvidovat a řval jsem blahem pomalu jak u Raidu. Co tam ten chlap předvádí je takový mazec, že jsem si myslel, že finále se snad už nedožiju. Finále je už pomalejší, ale hezky se všechny události vysvětlí, dává to smysl a řekl bych, že tohle racionální vysvětlení je přijatelné. Důležité je, že emocionálně mě to vyždímálo víc než obstojně. Při seriálu je třeba brát v potaz fakt, že je to pořád Japonská tvorba, takže je to občas trochu přehnané, postavy zde přežívají nemožné, ale je to Sci-FI, takže why the fuck not. Je až s podivem, že všechny postavy jsou strašně cool, divák si je oblíbí a soucítí s němi a ženy to jsou velko kočky jedna vedle druhé. 8.5/10. ()

Episode 7 (2022) (S02E07) 

Myslel jsem, že se finále nedožiju !! Neskutečný akční inferno a emocionální žihadlo. Nekompromisnost vůči postavám zde hravě překonává i GOT. Masakr!! ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama