Reklama

Reklama

Chlapec a kolo

(festivalový název) (amatérský film)
Krátkometrážní / Drama
Velká Británie, 1965, 27 min

Režie:

Ridley Scott

Scénář:

Ridley Scott

Kamera:

Ridley Scott

Hrají:

Tony Scott
(další profese)

Obsahy(1)

Snímek Chlapec a kolo je prvním vážnějším průnikem Ridleyho Scotta do světa filmu. Během jednoho dne sledujeme šestnáctiletého chlapce (hraje ho Scottův mladší bratr Tonny), který objevuje na svém kole různá zákoutí města Durhamu. Celou dobu přitom posloucháme jeho komentáře – myšlenky, které se jedna za druhou vrší ve zvukové rovině filmu. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (12)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Klidně plynoucí den ze života jednoho záškoláka, vyprávěný ve stylu černobílý obraz + proud vědomí samotného hlavního protagonisty - a nakonec trochu podivný závěr "vystřízlivění". Žádné světoborné dílo, avšak ani průšvih - prostě příjemný průměr (necelé 3*). ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ridley režíruje a točí, brácha Tony hraje, jezdí na kole po městě a ještě u toho stíhá filozofovat. Jelikož na tuhle Ridleyho prvotinu zřejmě nejsou české titulky, tak jsem byl odkázán aspoň na anglické, díky nimž jsem nebyl úplně ztracen. Asi těžko by se dala tenkrát na základě tohoto dílka předpovídat Ridleymu taková hvězdná budoucnost, ale nějaký ten náznak filmařského talentu už se tam dá docela dobře odpozorovat. Holt každý nějak začínal. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Ridleyho studentstký film, který natočil jako svou závěrečnou absolventskou práci, když studoval fine art na Royal College of Art v Londýně. Důvodem, proč si napsal a natočil, co natočil, je ten, že nenáviděl chodit do školy a chtěl nějakým způsobem zobrazit záškoláctví, protože když si za školou, tak většinou nejsi doma, kde tě můžou přistihnout rodiče, takže posadil svýho mladšího bráchu, Tonyho, na kolo a umělecky - černobíle zobrazil jeho flákání a hodil na to jeho voiceover. Na amatérský studentský debut to ušlo a některý záběry jsou správně surrealistický. https://www.youtube.com/watch?v=xMdsx0wv1Yo ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Je to neskonale otravné, mladý Tony Scott jazdí na bicykli, do toho "filozofuje" a verbalizuje svoje myšlienky...Nuda!!! Ale aj tomu najväčšiemu zabednencovi musí byť jasné, že ten mladý neznámy režisér menom Ridley Scott má neskutočný talent, minimálne pre estetiku obrazu... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní prvotina Ridleyho Scotta představuje pozoruhodný průsečík estetiky britského kitchen sink realismu a expresivního reklamního stylu hyperestetizovaných výjevů, jehož první generace se následně sám Ridley Scott stal jedním z nejvýraznějších expertů. Ale stejně jako o rok novější kraťas jeho bratra Tonyho Scotta "One of the Missing" zůstává formálním cvičením, které ze zpětného pohledu nabízí doklad kořenů režisérova následně plně zformovaného stylu a řemeslného přístupu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama