Reklama

Reklama

An Evening with Kevin Smith

všechny plakáty

Recenze (29)

Cival 

všechny recenze uživatele

Fuck Vladimír Menšík! Pokud znáte alespoň polovinu Smithovy filmografie a slovo "fuck" ani zmínka o orálním sexu vás nebvyvedou z rovnováhy, máte velkou šanci přehodnotit osobní žebříček nejlepších vypravěčů. Čtyřhodinový, a přesto živý a neskonale zábavný sestřih toho nejlepšího z přednášek na amerických univerzitách, odkrývá Smithův obrovský bavičský talent, schopnost bezprostředně reagovat na jakýkoliv dotaz, ochotu udělat si srandu sám ze sebe i potenciál rozbrečet nějakého toho smithofila přímo u DVDčka (samozřejmě že smíchy). Velká show, která by neměla uniknout nikomu, kdo zvládne alespoň rámcově zařadit jména Jay a Tichej Bob a která zvládá držet tempo i přes stopáž devíti Banánových rybiček (!) jen s nepatrnými výkyvy (přesto doporučuju absolvovat každý disk v jiný den, je to přeci jen namáhavé na koukání). Kdo nevěří a cítí jen proSmithovskou zaujatost, může díky Youtube ochutnat TADY alespoň dvacet minut. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si to už u Q&A k desetiletýmu výročí Clerks. Smith má hodně jetejch fandů a fascinuje mě, jak ty divný situace s nima zvládá. "Když Scorsese přednáší na NYU, určitě se ho nikdo neptá, jestli by nechtěl vykouřit ptáka za pět dolarů." :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jak je Smith špatný a toporný (ne)herec, tak o to více je vtipný i nadaný vypravěč. Akorát se někdy snaží být vtipný za každou cenu, ale musí se mu nechat, že když už je vtipný, tak je vskutku vtipný. Čili ty bezmála tři a půl hodiny v jeho společnosti nenudí; jakkoli se to dalo sestříhat do podoby dvojhodinového „best of“. První co by se mohlo vyhodit jsou zbytečné předělové pasáže s názory z davu „proč přišli“. Nejvíce na škodu ovšem není ani tak stopáž jako spíše „dude and pussy“ publikum. Na některých štacích je ta mládež skutečně otravná až nesnesitelná a jak ze špatné teenagerovské komedie; nad reakcí toho stáda po Smithově zmínce o pivu znechuceně kroutím hlavou ještě nyní. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pan docent, který nás učil Mechaniku, tvrdíval, že čeština je neuvěřitelný jazyk. Řeknete si třebas jen tak samo o sobě: "Hovno!" a kolikrát je to vtipné. Kevin Smith si asi myslí, že i angličtina je takovým pěkným jazykem. Jenže to se mýlí. Být mým společníkem v hospodě, snad by brzo vycítil, co rozesměje mě a královsky mě bavil. Takhle vycítil, co baví obrovské, americké, estrádní publikum složené z nekritických obdivovatelů jeho filmů a jede po té koleji až do řiti. Ne, to nebyl z mé strany vtip. Dokoukána první hodina - pak jsem si naordinoval pro nezdravé zívání předčasný konec. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sestřih ze Smithových Q&A na několika univerzitách. Na jeden zátah už jsou ty necelé čtyři hodiny až celkem moc, ale většinu času se prostě dobře bavíte. Historky o scénáři k Supermanovi, sexu s rozdrbanym penisem a weirdo Princeovi jsou fakt k nezaplacení! Stejně tak to rubání do dotazovatelů... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemné, místy až hospodsky laděné povídání o Kevinu Smithovi, jeho filmech a osobních příbězích s tím spjatých. Kevin Smith ukazuje, že je opravdový bavič, dostává se do řady nepředvídatelných situací, z nichž umí vždy elegantně a vtipně vybruslit (např. způsob jakým se vypořádal s požadavkem, aby předvedl taneček z filmu Jay and Silent Bob Strike Back byl opravdu výborný, byť veskrze jednoduchý). Po několika desítkách minut také dospějete k závěru, že Kevin Smith je mnohem sebevědomější, než za jakého se vydává. Samozřejmě určitá míra suverenity je nutná pro to, aby byl vůbec schopen mluvit o věcech, o kterých mluví (často hodně sexuálně explicitní s tunou homosexuálního podtextu), ale stejně pro mě osobně to znamenalo malé překvapení... 8/10 ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hodně přes tři hodiny Smithových převážně zábavných historek, z nichž většina se vám okamžitě po zhlédnutí vykouří z hlavy, ale především pasáž o psaní scénáře k Supermanovi hned tak nezapomenu. Plus: Je to zábava. Mínus: Americké publikum na nejrůznějších univerzitách tleská po každé větě, což je vážně otravné. Ty studenti jsou prostě hrozný ucha, chybí jim úroveň. A je škoda, že Jason Mewes má tak málo prostoru.Výsledek: Nevěděl jsem, co od filmu očekávat, myslel jsem, že Smith bude mluvit o natáčení svých filmů, místo toho se ale jedná spíše o klasické stand-up vystoupení, jež má za cíl pouze pobavit publikum. Vidět to znovu fakt nemusím, ale na další večery s Kevinem Smithem se podívám. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Patřím k lidem, které baví Smithovy filmy, jen je nebaví natolik, aby je uctívali či dávali zde plná hodnocení. Nicméně to mi nebrání dát plné hodnocení zde. Kevin mi přijde jako opravdu normální, zábavný týpek, který ze sebe souká jednu vtipnou historku za druhou, umí lidi rozesmát a sem tam je dobře i odpálkovat, pokud jsou drzí. A to se mi na něm líbilo, uvolněnost, ochota vyprávět, co vše zažil s různými celebritami, (Prince, Burton) fakt, že si umí dělat srandu sám ze sebe… Hlavně díky tomuto "večeru" jsem zjistil, že pravděpodobně nejlepší film jeho kariéry jsem zatím neviděl, tak si ho konečně musím sehnat. Pokud vám Smithovy filmy něco říkají a neuráží vás sprostá slova, tak ZDE si můžete přehrát (byť rozkouskovaný, ale celý) večer s tímto fajn chlápkem. 90 %. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Ten název nelže. Tohle byl opradovej večer s Kevinem Smithem, co ze sebe valí jednu neskutečnou historku za druhou, žádná vynucená stand up komedie, prostě kecá a kecá jako kdyby zrovna seděl s někým u piva a snažil se zabavit svý společníky. Do toho se vyvaluje Jason Mewes, stovky míň či víc šílených nerdů a slušnej počet sexy nerdek. Těch úchylnejch nerdů by mohlo být míň, ale jinak je to v podstatě splněnej sen pro fanouška Kevina Smithe jako jsem já. (9/10) ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith je neskutečně pohotovej a vtipnej vypravěč, fakt se mi líbilo, jak úplně v klidu a s nadhledem reagoval na nějaký úplně nesmyslný dotazy studentů a ještě je dokázal mega vtipně utřít, ale zároveň mu nedělalo problém dělat si prdel i sám ze sebe. Škoda, že jsem na vejšce neměl taky takový přednášky :). 90% ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Neviem, či to má Kevin Smith dopredu pripravené, ale rozprávať takto pútavo, vtipne reagovať na vlastné zážitky a výkriky publika a každý príbeh mať výborne vypointovaný, to sa len tak nevidí. ()

Gazy 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith JE bůh, v téhle one man show to dokazuje s velkým přehledem. Jeho bavičský repertoár jakoby neznal mezí, nejenom že dokáže okamžitě reagovat i na někdy hodně ujetý dotaz, ale navíc to udělá stylem neskutečně vtipným, odzbrojujícím a nebyl by to Silent Bob, kdyby nešel pro nějaké to fuck příliš daleko. Smith se hlavně nebojí udělat si srandu i sám ze sebe, především ze své ne zrovna atletické postavy, či vylíčit některé hodně intimní věci ze svého života. Téměř každá historka, kterou rodák z New Jersey pronese je jedinečná a plná zajímavostí jako např. psaní scénáře nového Supermana nebo točení dokumentu pro Prince, který nakonec nikdy nespatřil světlo světa. I přes ty skoro čtyři hodiny stopáže vyprávění kultovního režiséra nenudí, naopak je výsostně zábavné a já při některých hláškách dostával oprávněně záchvaty smíchu, jaké jsem nezažil už hodně dlouho. Pro každého smithofila povinnost! In your writing...do you take any of your own life experiences and put them in? Yes, one time me and my friends were running from this huge rubber poop monster. And then we tried to sneak into Miramax Studios, you know...fell onto the set of Good Will Hunting II. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Absolutní nářez, Smith je neskutečný bavič a vypravěč a tenhle sestřih několika jeho one-man shows z několika různých amerických univerzit je snad ještě lepší než jeho filmy. Kdo neviděl, neuvěří, tohle je pro smithofily absolutně kanonická záležitost, must-see a must-not-miss a vůbec, dudes and dudettess. Jen pro ty, kdo nejsou opravdu ale opravdu HODNĚ dobří v angličtině, doporučuji sehnat titulky, protože Smith je neuvěřitelný kecálista - mimochodem ve skutečnosti je to mezi Tichým Bobem a Jayem přesně naopak, skutečný Silent Bob nezavře hubu a chrlí jednu nářezovou hlášku za druhou, kdežto Jason Mewes, tedy Jay, je v reálu spíš uměřenější - a mluví jednak dost rychle a jednak používá dost netradiční slovník a věřte mi, že by byla škoda propásnout byť i jediný jeho hlod. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No tak nevim, nerozumněl jsem úplně všemu, ale moc mě to nebralo. Moc to zavánělo americkým humorem (typicky blow joby, narážky na sex se zvířaty atd. - prostě to, o čem se úplně normálně bavíváte v hospodě nebo tak - ještě, že tam nebylo prdění) a zdálo se mi, jakoby mluvil pořád o jednom a tom samém (a to se mi jeho filmy líbí) a vkládal mezi to horzně moc slov typu shit, fucking, dick a pussy. Bojím se, že dvojka bude podobná. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith je vypravěč, kterého byste mohli poslouchat hodiny a neztratit pozornost. Pro mě osobně je naprosto neuvěřitelný, jakým způsobem odpovídá na otázky bez nacvičení a celej sál se řehtá a já taky, Q&A proměněný v stand-up, za který by se nemusel stydět ani Chris Rock. Kevin totiž používá tu gradaci s vybroušenou pointou a přihazuje těch pár nadsázek a zveličení přesně tak, aby historka nevyzněla trapně, ale zároveň aby vás udržela poslouchat a taky prostě zná svý publikum. A můžete absolutně zbožňovat Kevina Smithe jako tvůrce a přesto koukat na Evening with Kevin Smith a milovat ho ještě víc jako komika. Já to tak možná opravdu mám. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Kevina Smitha som si zamiloval ihneď, keď som zhruba pred 10 rokmi v požičovni objavil Flákačov. Do dnes sa na tom nič nezmenilo. Ba práve naopak. Po každom zhliadnutom snímku, či prečítanom komixe, mám tohto nenápadného chlapíka stále radšej a radšej. Tieto štyri hodiny strávené v jeho prítomnosti, boli pre mňa takým malým splneným snom. Kevin Smith je predovšetkým skvelý rečník, zabávač, veľmi pohodový chlapík a "press whore". Štyri hodiny ubehli ako voda a ja sa nemôžem dočkať až uvidím An Evening with Kevin Smith 2 :) ()

Související novinky

Die House, Grind Smith!

Die House, Grind Smith!

08.01.2007

Pro mnohé jistě nejočekávanější film tohoto roku, režijní spolupráce dvou odchovanců filmu Tarantina a Rodrigueze, Grind House, se vedle Roba Zombieho a Eliho Rotha rozšířila o další jméno spojené v… (více)

Reklama

Reklama