Reklama

Reklama

Carmel: Kdo zabil Marii Martu?

(seriál)
  • Argentina Carmel: Who Killed Maria Marta? (více)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál o jednom z nejkontroverznějších kriminálních případů v Argentině sleduje okolnosti, za kterých zemřela María Marta García Belsunce. (Netflix)

Recenze (8)

celticek 

všechny recenze uživatele

No, 6 průstřelů hlavy bych si asi všiml i já. Rodina do toho musí být zapletená, tak se nevinný člověk přece nezachová. Okamžitě zavolám kriminálku, forenzní. Ne, že začnu uklízet barák, protože jasně vím, že to byla nehoda. Něco tu smrdí. Pravdu se nikdo nikdy nedozví. Klasicky "skvělá" práce policie a soudů. Důkazy nemáme, ale sednout si stejně půjdete, protože jinak by nás veřejnost sežrala za živa. A je úplně jedno za co. Třeba za krytí vraždy, ikdyž vlastně nevíme, kdo ji spáchal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Celý dokument je vyskladaný z množstva výpovedí. Podozriví, svedkovia, obhajoba, obžaloba, novinári, všetci čo mali s týmto prípadom niečo spoločne. Musíte sledovať, no najmä počúvať veľmi pozorne čo kto povedal, lebo ak Vám ujde niť, budete mať veľký problém opätovne naskočiť “na vlak”. Nie je prekvapením, že tento dokument skončí tak, ako skončí, lebo Netflix si nevyberá “jasné” prípady, čiže sťažovať sa na rozuzlenie, je v tomto prípade absolútne irelevantné. Mňa ale mrzí iná vec. Šlamastika a chaos okolo tohto prípadu mi nijak nevadia, no očakával som viac z pohľadu odprezentovania dôkazov v podobe záberov z miesta činu, vypočúvania osôb na policajnej stanici a podobne. Pokiaľ sa niekomu pozdával dokument “Grégory” od Netflixu, v ktorom sa taktiež rieši zločin v rodinnom kruhu, bude (možno) spokojný aj v tomto prípade .. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pytla, kdybych věděl, že si po čtyřech hodinách za ten otazník nedosadím tečku nebo vykřičník, tak na to nikdy nezačnu koukat... Sledujete případ dávné (2002) vraždy bohaté ženy ze druhého konce světa (Argentina) a v podstatě dostanete jen výcuc z nejasností, jimiž je ten případ obestřen. Tohle je spojler, omlouvám se za něj, ale zázračné odhalení se nekoná. Moje postřehy: 1. Nevšimnout si, že se někomu zavrtalo do hlavy 5 kulek- to je něco takovýho možný? 2. Když někomu naperu do hlavy 6 ran, tak je to podle mě osobní. Je to výraz nenávisti. Není to způsob, jak se zbavit nepohodlného svědka, je to výraz šílenství. Ne, vraha taky nemám, sorry...///P.S.: Po zralé úvaze snižuji hodnocení. Tady o možné vině rodinných příslušníků, kteří o ženské s rozstřílenou hlavou tvrdí, že uklouzla a bouchla se do hlavy, mluví celou dobu jen jeden člověk, zatímco obhajobu si zajišťuje minimálně 5 lidí a aby toho nebylo málo, tak k nim ke konci přibudou ještě další dvě nezúčastněný ženský, který nepřijdou s ničím převratným ani novým, jen to zase o nějakých pár minut zbytečně natáhnou. Jak to může být objektivní? V žádném případě to při tomto rozložení sil respondentů nemůže objektivně vyznívat. Je to manipulace. První věc, kterou bych chtěl mít ve svém dokumentu, by byl odborník na možnou devastaci hlavy: můžu si splést hlavu se šesti průstřely s hlavou poraněnou o okraj vany? ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Co to do prdele mělo jako být?! Zcela jasný případ s naprosto skandálním uklízením místa činu a dodnes není jasné kdo to udělal?! To, že se v Argentině ukrývali nacističtí zmrdi, to už víme dávno, ovšem neschopnost vyřešit případ v milionářské čtvrti za tak jasných okolností, to je prostě neuvěřitelné. Jo, latinos Amerika to je evidentně svět sám pro sebe a zákony tam fungují, tak nějak po svém...Za mě 85% ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Rodinná idylka ve čtvrti pro milionáře se mění v hrůzu poté, co je nalezena v domě mrtvá manželka. Celý dokument trochu připomíná francouzský případ a minisérii Gregory. I tam jsme mohli vidět rodinné trable a obvinění určitých příslušníků. Jestli však tohle byla nehoda, jak někteří zastávají, pak se musím jen smát. Buď se jednalo o loupež s následnou vraždou anebo jsou vrazi členové rodiny. Finální úsudek si musí udělat během sledování dokumentu a na jeho konci každý sám. V tomhle případě se nedokážu přiklonit ani k jedné ze zmíněných verzí. Docela pěkný ježek v kleci. Pokud se Vám však zalíbila série o Gregorym, tohle je určitě taktéž vhodnou volbou. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Případ, kdy k tělu Marie Anny byla zavolána záchranka, protože ji našel její manžel celou od krve ve vaně. Případ, kdy sdělil doktorům na lince, že stále dýchá a případ, kdy se po pitvě ukázalo, že má 6 průstřelů hlavy. Spoustu věcí, které nesedí a za které byl její manžel odsouzený na doživotí a zbytek rodiny souzen za krytí vraždy. Po 7 letech byl ale propuštěn a případ byl znovu přezkoumán. Stále se ale na vraha nepřišlo a ten nejméně podezřelý je souzen po 17 letech. Jedno tomuto případu ale stále chybí a tím je motiv. Nikdo nepřišel na to, proč zrovna Marie Marta, z jakého důvodu. Většina teorií se přiklání k loupeži, kterou narušila, protože přišla dříve domů. Jedno je ale jisté - svého vraha a jeho společníky znala.  Carmel je uzavřená komunita vysoké třídy, hlídaná kamerami a strážnými. V ten osudný den ale jako by nic nefungovalo.  Za shlédnutí rozhodně stojí. ()

Umakart 

všechny recenze uživatele

Podrobne a pritom zaujímavo predostretý proces vyšetrovania dodnes neobjasnenej vraždy ako keby vystrihnutej z detektívok A. Christie. Keď sa už zdá, že je páchateľ známy, príde zvrat. Bod dole za príliš zhovievavý prístup k rodine zavraždenej a absenciu otázok, ktoré by jej členom zrejme mohli poškodiť. Očakával som, že sa filmári viac zamerajú na ich nepochopiteľne rozporné konanie, napr. SPOILER, ako je možné, že si nikto z nich nevšimol diery v hlave po guľkách a prečo sa pokúšali sfalšovať úmrtný list. Filmári sa členov rodiny vypytujú na všetko možné, ale tieto priťažujúce okolnosti blahosklonne prehliadajú a to zanecháva nepríjemný pocit. ()

Reklama

Reklama