Reklama

Reklama

Původní dokumentární cyklus v produkci ČT, zabývající se architekturou českých měst, pod taktovkou scénáristy a režiséra Radovana Lipuse a především pak nesmrtelného architekta-sklepáka Davida Vávry. Právě rukopis Vávrova způsobu moderování z jinak zdánlivě chladného a nezáživného tématu činní zajímavou a v kontextu běžné dokumentární tvorby netradiční podívanou. Součástí projektu Šumných měst je i stejnojmenná nezisková organizace snažící se mapovat ohrožené památky. Cyklus je velmi ceněn mezi odborníky i širokou veřejností. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (135)

knihovna 

všechny recenze uživatele

Celkem bez váhání za 5*. Takto vtipně, příjemně a nenásilně skloubit historii architektury se zábavným pořadem umí málokdo. Pan Vávra je naštěstí dobrý architekt i dobrý průvodce a velmi vtipný a člověk. Dobrý samozřejmě není míněno jako známka ve škole. ()

MartyMcFly89 

všechny recenze uživatele

D.Vávra si rád hraje, dokázal svoje lehce šílené vystupování už ve Sklepáckých produkcí, třeba i Kopytem sem - kopytem tam, nebo v České sodě. Ale zde dokázal, že zvládne i Stand-alone pořad. Opravdu, je jako dospělé dítě, které nás svojí hravostí nakazí a prostě se na popis různých krásných měst naší republiky rádi díváme. ()

Bratr 

všechny recenze uživatele

Jako velkého fanouška architektury mě poetické vyprávění Davida Vávry nejednou přivedlo na pokraj extáze. Jak krásně jdou popisovat křivky, které nepatří ženskému tělu... ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd za dokument o českých městech, odpad za připosraženého pitomce Vávru. Co dostaneme? Průměrný dokumentární seriál za trojku, a konstatování, že obsazení jiného průvodce by VŮBEC nebylo na škodu. ()

Eire 

všechny recenze uživatele

Muj bracha je architekt, takze sem to Vavrovi sezral i s navijakem. Divoka Orlice, Karlovy Vary, nebo treba i Ostrava a Zlin byli supr.... ;-D 90% kultovni serial. ()

Zelda knihkupec 

všechny recenze uživatele

Poučné, zábavné s Davidem Vávrou. Pořadem projede spoustu českých měst kde vám velice nenásilnou formou ukáží všemožná architektonická díla. Velice líbivé a hlavně inteligentní. ()

v.v.v. 

všechny recenze uživatele

100% Zbožňuji humor Davida Vávry, celý cyklus je jednoduše vynikající. Pobavila mě také historka ohl. vzniku dílu Šumné Hranice, kdy si údajně Radovan Lipus koupil na Václaváku knihu fotografií hnanického rodáka Tomáše Pospěcha, prolistoval ji a bylo jasné, že jeden díl bude o Hranicích. Tomáš pak pije v bývalé kavárně Beseda kávu z boty. Zajímavé pak je, že T. Pospěch studoval fotografii v Opavě pod vedením výborného fotografa Prof. Jindřicha Štreita, ten pak ztvárnil v dílu nazvaném Šumný Praděd na vrcholku stejnojmenné hory právě děda "Praděda". ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní pořad je vhodný nejen do hodin zeměpisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých regionech České republiky. ()

Lada 

všechny recenze uživatele

Hodně dobré putování po městech, jak je moc neznáme. Navíc se super panem architektem Vávrou. Doporučuji všem, kteří chtějí vědět kde vlastně bydlí. Nebo to tak dobře znáte:-)? ()

hrabě_olaf 

všechny recenze uživatele

Člověk se až diví jaké architektonické skvosty se ve městě, ve kterém bydlí, najdou. Chce se to jen správně dívat a vidět je, a pak o tom vyprávět. Třeba seriálem dokumentů. A to pan David Vávra báječně umí… 90% ()

Reklama

Reklama