Reklama

Reklama

Rabbits

Drama / Mysteriózní / Horor / Komedie / Fantasy
USA, 2002, 50 min

Obsahy(1)

Film RABBITS natočil kultový režisér David Lynch. Ukazuje nám niekoľko na prvý pohľad bezpríbehových epizód zo života rodiny králikov. Odohráva sa bez jediného strihu, v jednej izbe, pomocou statickej kamery. Králici medzi sebou hovoria, ale ich dialógy sa zdajú nezmyselné. Do toho sa ozýva dlhý potlesk a smiech ako z klasických sitcomov. Lynch tento film postavil na zvláštnych surrealistických a hororových víziách, ktoré si každý môže vysvetliť po svojom. (Avathar)

(více)

Recenze (152)

Aquarius 

všechny recenze uživatele

Myslel som že Lynch ma po tých rokoch už nedokáže ničím skutočne prekvapiť. Mýlil som sa. RABBITS sú aspoň pre mňa jeho najdrsnejšie dielko. Predvádza niečo, čo by sa dalo nazvať surreálnym minimalistickým "sitcomom" skríženým s absurdnou drámou toho najhrubšieho zrna. Scenár asi neexistoval žiadny a dialógy musel vymýšľať chvílu pred natáčaním (alebo vznikali až pri postsynchrónoch a herci len afektovali). Vizuálne spracovanie je excelentné, dokonca aj kamera občas poteší milovníkov skvelých rozostrovačiek (ktoré ma tak zaujali v MULHOLLAND DR.), David by si ich mal dať patentovať. Zhrnutie: Lynch sa trochu vrátil ku koreňom a to je dobre. Jeden z jeho najlepších výtvorov, imho znepokojujúcenšie než ERASERHEAD. (btw. toto je len predbežné narýchlo spíchnuté hodnotenie ktoré som napísal ihneď po zhliadnutí asi štyroch epizód na jeden záťah, teda, nevidel som ešte všetko a je možne že dojde k mnohým úpravám, ostaňte naladení). ()

sandis 

všechny recenze uživatele

Působivé, až depresivní... A co tím chtěl básník říci? Abychom se na 50 minut zastavili a zamysleli se. Určitě se v tom dá najít ledacos, ale viděl bych to jako pohled do nefungující rodiny, kde jsou její členové navzájem odosobnění nejspíše díky sledování televizní zábavy, namísto proniknutí do svých niter a vzájemného absolutního pochopení, prokládaný proudy vědomí jednotlivých aktérů, jako celek poukazující na povrchnost vztahů /společnosti... ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Uff... Pro všechny, kteří si myslí, že nám mistr stárne je toto ten nejlepší protiargument. Fascinující dílo. Lynch opět spolupracoval s hvězdami Mulholland Drive N. Watts a L.E. Harring a přestože herecké výkony jsou opravdu minimalistické, nedopřejí člověku oddychu. Výborná podkreslovací hudba, stejně jako další (divné) zvuky. Jedna místnost, jeden záběr (skoro...) a tři králíci (také skoro...:)). Jsem v šoku, ohromující deprimující atmosféra. Třikrát sláva mistrovi. 95%. ()

Nutrička 

všechny recenze uživatele

Já skutečně nevím, co si o tom mám myslet. Vím jedno - atmosféra byla dokonalá! A s tímto vědomím jsem si to taky pouštěla. Když jsem si po prvních třech minutách uvědomila, že Rabbits trvá asi třičtvrtě hodiny, začala jsem se bát, že to nedokoukám, že na to nebudu mít sílu, že mě to nebude bavit. Ale ono to kupodivu uběhlo dost rychle a já se nestačila divit, že už je tady konec. Konec, který... inu, trochu jsem se lekla. Dávám čtyři, protože jsem u toho vůbec nevnímala čas a jak už jsem jednou napsala, atmosféra, vizuální pojetí a originalita ve všech ohledech byla skvělá. Kdybych z toho neměla tak rozporuplné pocity, tak dám pět nebo žádnou. ()

asentra

všechny recenze uživatele

Co ta sakra mělo být? Zfetovaný satanistický králíčci? Nebo nějakej bordel v časoprostoru? Má to být šokující odhalení, že taková komunikace je vlastně úplně normální a my lidi, kteří si myslíme, že jsme nejvyšší stupeň vývoje, jsme vlastně úplně mimo? Možná, že to byla ukázka naprosto normálního dne jedné americké králičí rodinky, snad to v Americe dotáhli tak daleko, že králíci mají svou vlastní reality show. A pak by bylo jasné, kdo je miláček davů. Tohle fakt nemůžu hodnotit, buď to byla naprostá kravina nebo to bylo naprosto geniání, rozhodně to nebylo normální. Asi to nechám nějaký čas uležet. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Celý film je snímaný statickou kamerou, okrem jedného záberu na zvoniaci telefón. (ČSFD)
  • Miestnosť, v ktorej sa celý dej filmu odohráva, vznikla rozložením provizórneho štúdia na kopci za Lynchovým obydlím. (ČSFD)

Reklama

Reklama