Reklama

Reklama

Jak na... s Johnem Wilsonem

(seriál)
  • USA How to with John Wilson
Trailer 1
USA, (2020–2023), 8 h 22 min (Minutáž: 25–29 min)

Tvůrci:

John Wilson

Režie:

John Wilson

Scénář:

John Wilson

Kamera:

John Wilson

Hrají:

John Wilson (průvodce), Kyle MacLachlan
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Jak na... s Johnem Wilsonem, dokumentární seriál točený z pohledu první osoby, uvádí neurotický Newyorčan, který se snaží udílet cenné rady pro každý den, zatímco se potýká s řadou vlastních problémů. John je kameraman a zároveň vypravěč, který v této komické odysee sebepoznání tajně dokumentuje životy ostatních Newyorčanů a konfrontuje diváky s podivnými rozpory moderního života. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (23)

JimiH 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál, který jsme loni se ženou viděli. Umírali jsme smíchy a žasli jsme nad tím, jak lze z banálních témat (stavění lešení, zakrývání nábytku, rozdělení útraty...) udělat neskutečně zábavné půlhodinové videoeseje. John Wilson o radu žádá známé, svou domácí i naprosto cizí lidi, kteří mu předvádí svérázné způsoby řešení jednotlivých problémů. Náš hrdina ale místo trollování ve stylu Sachy Barona Cohena volí raději snahu porozumět, a tak neváhá se zapojit a ledasco vyzkoušet. Na sklonku roku 2021 přišel vydatný nášup v podobě výborné druhé řady. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zvláštní a rozhodně zajímavý doku-video blog(?) ve kterém introvertní neurotik John Wilson komentuje svým osobitým stylem věci o kterých by mě třeba vůbec nenapadlo že se dá udělat dokument (např.lešení nebo dělení účtu v restauraci).Celé je to vtipné a svým způsobem roztomilé takovým tím Allenovským stylem a hodně tomu pomáhají rádoby náhodně pořízené (i když velmi pravděpodobně spíš pečlivě vybrané) záběry poskládané do trefných humorných koláží.Pokud je pravdou,že celá tahle série není tak přirozená jak se tváří a je dílem velkého týmu lidí,které tak trochu sama kritizuje,je sice trochu zklamání,ale zase ne takové aby to přebilo veskrze pozitivní dojmy...80% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby Pat a Mat byli intelektuály, místo nástrojů používali kameru a žili v New Yorku, mohlo by jim vyjít něco podobného. John Wilson se vydává po cestičkách nepravděpodobných úvah, zdánlivě slepými uličkami přemýšlení dospívá k nečekaným koncům. A vše doprovází vtipně ladícími či naopak neladícími záběry točenými subjektivní kamerou. Je to vtipné, je to k zamyšlení, je to osvěžující. A newyorská asociace fotbalových rozhodčích by od českého Státního fondu kinematografie měla dostat aspoň diplom. Protože, i když to američtí sudí nejspíš netušili, neúmyslně sehráli na svém zasedání dokonale věrnou nápodobu hasičského plesu z Hoří, má panenko. A to včetně rozkradené tomboly! 2. řada ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Vzpomeňte si na momenty, kdy jste se s někým zkouřili, začali volně asociovat a ze zdánlivě nepodstatných všedních věcí odvozovat něco existencionálně hlubokého a zásadního. Tuhle vlastnost kombinujte s dokumentární dovedností Louise Therouxe přiblížit se a porozumět všemožným podivínům a samorostům a vznikne tohle geniální dílo. Ultimátní důkaz toho, že ty nejhlubší věci jsou nejlépe (tzn. nejvíc nenápadně) komunikovatelné skrze humor. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně jiný zážitek než u pořadů Nathana, který zde figuruje jako producent. Za mě to humorem má nejblíže k Joe Pera Talks to You, akorát to místo maloměsta na severovýchodě USA sledujeme NYC. A narozdíl od Joe Pery, který je jen falešným dokumentem, John Wilson skutečně dokumentuje dění ve městě a vytváří z toho malou video-esej. A jako videographer je John fakt dobrý. Spoustu záběrů muselo mít práci nalézt a John má na ně skvělé oko. Vlastně je to prodloužený následovník jeho předchozích krátkých internetových filmů. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama