Reklama

Reklama

Jak na... s Johnem Wilsonem

(seriál)
  • USA How to with John Wilson
Trailer
USA, (2020–2023), 8 h 22 min (Minutáž: 25–29 min)

Tvůrci:

John Wilson

Režie:

John Wilson

Scénář:

John Wilson

Kamera:

John Wilson

Hrají:

John Wilson (průvodce), Kyle MacLachlan
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Jak na... s Johnem Wilsonem, dokumentární seriál točený z pohledu první osoby, uvádí neurotický Newyorčan, který se snaží udílet cenné rady pro každý den, zatímco se potýká s řadou vlastních problémů. John je kameraman a zároveň vypravěč, který v této komické odysee sebepoznání tajně dokumentuje životy ostatních Newyorčanů a konfrontuje diváky s podivnými rozpory moderního života. (HBO Europe)

(více)

Recenze (23)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zvláštní a rozhodně zajímavý doku-video blog(?) ve kterém introvertní neurotik John Wilson komentuje svým osobitým stylem věci o kterých by mě třeba vůbec nenapadlo že se dá udělat dokument (např.lešení nebo dělení účtu v restauraci).Celé je to vtipné a svým způsobem roztomilé takovým tím Allenovským stylem a hodně tomu pomáhají rádoby náhodně pořízené (i když velmi pravděpodobně spíš pečlivě vybrané) záběry poskládané do trefných humorných koláží.Pokud je pravdou,že celá tahle série není tak přirozená jak se tváří a je dílem velkého týmu lidí,které tak trochu sama kritizuje,je sice trochu zklamání,ale zase ne takové aby to přebilo veskrze pozitivní dojmy...80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní formát, kde náhodné záběry odpovídají tomu, co John Wilson povídá. Je to vlastně velice nápaditá koláž vždy na určité téma a většinou je to podvratně vtipné. Před kamerou se ukáže sbírka velice podivných individuí, kteří v dobré víře šíří svoji pravdu, nebo prostě jen popisují svoje neobvyklé aktivity. No je to sranda, zábava i umění. Nesedne to asi každému, ale mě to teda bavilo. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Chci pevně obejmout Johna Wilsona. On by se sice asi nenechal, ale zkusil bych to. Hned u prvního dílu jsem si zamiloval jeho osobnost, potýkání se se světem, humor, inspirativní postřehy a vážně chytré asociace jak co do návaznosti jednotlivých témat tak do propojení ilustračních záběrů a mluveného komentáře. Tenhle seriál je naprosté dobro a vnucuju ho všem na potkání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavný komentář o dnešním světě a především o New Yorku a Newyorčanech od trochu pochybného týpka s černohumornými poznámkami. New York mě vždy zajímal a dá se říci, že zde ho vidíme v pravém světle a není to nic moc. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby Pat a Mat byli intelektuály, místo nástrojů používali kameru a žili v New Yorku, mohlo by jim vyjít něco podobného. John Wilson se vydává po cestičkách nepravděpodobných úvah, zdánlivě slepými uličkami přemýšlení dospívá k nečekaným koncům. A vše doprovází vtipně ladícími či naopak neladícími záběry točenými subjektivní kamerou. Je to vtipné, je to k zamyšlení, je to osvěžující. A newyorská asociace fotbalových rozhodčích by od českého Státního fondu kinematografie měla dostat aspoň diplom. Protože, i když to američtí sudí nejspíš netušili, neúmyslně sehráli na svém zasedání dokonale věrnou nápodobu hasičského plesu z Hoří, má panenko. A to včetně rozkradené tomboly! 2. řada ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Plachost, autismus a staromládenectví přetaveno v odvahu, pozornost a srozuměnost. Politika je skoro ve všem, ale John Wilson je v něčem jak dítě, které umí vidět, pozorovat a sdělit, aniž by potřeboval, chtěl nebo musel něco zasazovat do politického rámce. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Či ste boli alebo neboli v New Yorku – dokument vám priblíži „iný“ pohľad. Zvláštny chlapík tento John Wilson. Chlapec má talent... Na malé zábery a vnímanie okolia spôsobom, ktorý by vás vôbec nenapadol. O to pútavejšie sú jeho kroky a pohľad na svet spoza kamery, lebo ukazuje veci neprikrášlene, subjektívnym pohľadom jedného obyvateľa Zeme. Je to zmes umenia, humoru, citu pre detail, natíska sa vám aj pocit, že s týmto svetom nie je niečo v poriadku a miestami až autistického vnímania, čo však nie je chybou, práve naopak. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Být to o jiném městě, tak by mě to nebavilo. Ale ty každodenní běžné na první pohled banální záběry z města, které nikdy nespí, bylo, jako dívat se jakpak je dnes u nás doma. Ale jedna řada stačila. Hranice mezi podivnostmi a nechutností je v téhle show dost diskutabilní. Nicméně finále první řady dokumentující začátek pandemie v NY má svou specifickou hodnotu. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně jiný zážitek než u pořadů Nathana, který zde figuruje jako producent. Za mě to humorem má nejblíže k Joe Pera Talks to You, akorát to místo maloměsta na severovýchodě USA sledujeme NYC. A narozdíl od Joe Pery, který je jen falešným dokumentem, John Wilson skutečně dokumentuje dění ve městě a vytváří z toho malou video-esej. A jako videographer je John fakt dobrý. Spoustu záběrů muselo mít práci nalézt a John má na ně skvělé oko. Vlastně je to prodloužený následovník jeho předchozích krátkých internetových filmů. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To se v HBO zblaznili, ze uz daji natocit serial kazdemu nahodnemu autistovi? A nebo je John Wilson "jen" vychytraly komik se skvelym napadem a hromadou zaberu? Kazdopade to bylo zabavne, absurdni, chvilemi oci otvirajici a za deset let to bude cenny obraz doby. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Nathan Fielder je boh a John Wilson je jeho prorok. Dokonalá koláž záberov na New York z perspektívy introverta a neurotika, okorenená chirurgicky presným dramaturgickým vedením a pohľadmi do exotických zákutí americkej kultúry. Pozor, vyvoláva závislosť. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Cosi mezi citlivým niterným vlogem, stand-up comedy a výstředním dokumentem o životě v New Yorku. Geniální. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Vzpomeňte si na momenty, kdy jste se s někým zkouřili, začali volně asociovat a ze zdánlivě nepodstatných všedních věcí odvozovat něco existencionálně hlubokého a zásadního. Tuhle vlastnost kombinujte s dokumentární dovedností Louise Therouxe přiblížit se a porozumět všemožným podivínům a samorostům a vznikne tohle geniální dílo. Ultimátní důkaz toho, že ty nejhlubší věci jsou nejlépe (tzn. nejvíc nenápadně) komunikovatelné skrze humor. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Velmi jiné, zábavné a trefné. A lidské, nevím jestli lze zvolit přesnější slova. Musí se to vidět. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál, který jsme loni se ženou viděli. Umírali jsme smíchy a žasli jsme nad tím, jak lze z banálních témat (stavění lešení, zakrývání nábytku, rozdělení útraty...) udělat neskutečně zábavné půlhodinové videoeseje. John Wilson o radu žádá známé, svou domácí i naprosto cizí lidi, kteří mu předvádí svérázné způsoby řešení jednotlivých problémů. Náš hrdina ale místo trollování ve stylu Sachy Barona Cohena volí raději snahu porozumět, a tak neváhá se zapojit a ledasco vyzkoušet. Na sklonku roku 2021 přišel vydatný nášup v podobě výborné druhé řady. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Promyšlené koláže citlivým okem zachycených záběrů, kterým dodává hutnost a vtip skvěle napsaný voiceover. Provedení a výsledek jsou takřka geniální. Dojem mi trochu kazí zjištění že nejde o spontánní lo-fi dílo jednoho nezávislého tvůrce a jeho producenta (jak se projekt snaží tvářit), ale velkého týmu zahrnujícího řadu creative directorů, konzultantů, asistentů kamer, location scoutů a dalších mediálně byznysových mrdek. Stejně tak se brzy začne zajídat ten phony-indie-mileniálský jakoby roztomile žvatlavý tón. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

80% hodně nevyvážené, geniální díly střídají dost nudné. Ke konci už mi přišlo moc mudrování a chtěné manipulace. ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele

Obcas se pousmeju, obcas se dovim neco noveho o New Yorku/US, obcas je tam presah, ze ktereho mi neni moc prijemne a to je asi tak vse. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama