Reklama

Reklama

Jak na... s Johnem Wilsonem

(seriál)
  • USA How to with John Wilson
Trailer 1
USA, (2020–2023), 8 h 22 min (Minutáž: 25–29 min)

Tvůrci:

John Wilson

Režie:

John Wilson

Scénář:

John Wilson

Kamera:

John Wilson

Hrají:

John Wilson (průvodce), Kyle MacLachlan
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Jak na... s Johnem Wilsonem, dokumentární seriál točený z pohledu první osoby, uvádí neurotický Newyorčan, který se snaží udílet cenné rady pro každý den, zatímco se potýká s řadou vlastních problémů. John je kameraman a zároveň vypravěč, který v této komické odysee sebepoznání tajně dokumentuje životy ostatních Newyorčanů a konfrontuje diváky s podivnými rozpory moderního života. (HBO Europe)

(více)

Recenze (23)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Chci pevně obejmout Johna Wilsona. On by se sice asi nenechal, ale zkusil bych to. Hned u prvního dílu jsem si zamiloval jeho osobnost, potýkání se se světem, humor, inspirativní postřehy a vážně chytré asociace jak co do návaznosti jednotlivých témat tak do propojení ilustračních záběrů a mluveného komentáře. Tenhle seriál je naprosté dobro a vnucuju ho všem na potkání. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní formát, kde náhodné záběry odpovídají tomu, co John Wilson povídá. Je to vlastně velice nápaditá koláž vždy na určité téma a většinou je to podvratně vtipné. Před kamerou se ukáže sbírka velice podivných individuí, kteří v dobré víře šíří svoji pravdu, nebo prostě jen popisují svoje neobvyklé aktivity. No je to sranda, zábava i umění. Nesedne to asi každému, ale mě to teda bavilo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zábavný komentář o dnešním světě a především o New Yorku a Newyorčanech od trochu pochybného týpka s černohumornými poznámkami. New York mě vždy zajímal a dá se říci, že zde ho vidíme v pravém světle a není to nic moc. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Kdyby Pat a Mat byli intelektuály, místo nástrojů používali kameru a žili v New Yorku, mohlo by jim vyjít něco podobného. John Wilson se vydává po cestičkách nepravděpodobných úvah, zdánlivě slepými uličkami přemýšlení dospívá k nečekaným koncům. A vše doprovází vtipně ladícími či naopak neladícími záběry točenými subjektivní kamerou. Je to vtipné, je to k zamyšlení, je to osvěžující. A newyorská asociace fotbalových rozhodčích by od českého Státního fondu kinematografie měla dostat aspoň diplom. Protože, i když to američtí sudí nejspíš netušili, neúmyslně sehráli na svém zasedání dokonale věrnou nápodobu hasičského plesu z Hoří, má panenko. A to včetně rozkradené tomboly! 2. řada ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

zvláštní a rozhodně zajímavý doku-video blog(?) ve kterém introvertní neurotik John Wilson komentuje svým osobitým stylem věci o kterých by mě třeba vůbec nenapadlo že se dá udělat dokument (např.lešení nebo dělení účtu v restauraci).Celé je to vtipné a svým způsobem roztomilé takovým tím Allenovským stylem a hodně tomu pomáhají rádoby náhodně pořízené (i když velmi pravděpodobně spíš pečlivě vybrané) záběry poskládané do trefných humorných koláží.Pokud je pravdou,že celá tahle série není tak přirozená jak se tváří a je dílem velkého týmu lidí,které tak trochu sama kritizuje,je sice trochu zklamání,ale zase ne takové aby to přebilo veskrze pozitivní dojmy...80% ()

Swansea 

všechny recenze uživatele

Plachost, autismus a staromládenectví přetaveno v odvahu, pozornost a srozuměnost. Politika je skoro ve všem, ale John Wilson je v něčem jak dítě, které umí vidět, pozorovat a sdělit, aniž by potřeboval, chtěl nebo musel něco zasazovat do politického rámce. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Či ste boli alebo neboli v New Yorku – dokument vám priblíži „iný“ pohľad. Zvláštny chlapík tento John Wilson. Chlapec má talent... Na malé zábery a vnímanie okolia spôsobom, ktorý by vás vôbec nenapadol. O to pútavejšie sú jeho kroky a pohľad na svet spoza kamery, lebo ukazuje veci neprikrášlene, subjektívnym pohľadom jedného obyvateľa Zeme. Je to zmes umenia, humoru, citu pre detail, natíska sa vám aj pocit, že s týmto svetom nie je niečo v poriadku a miestami až autistického vnímania, čo však nie je chybou, práve naopak. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Být to o jiném městě, tak by mě to nebavilo. Ale ty každodenní běžné na první pohled banální záběry z města, které nikdy nespí, bylo, jako dívat se jakpak je dnes u nás doma. Ale jedna řada stačila. Hranice mezi podivnostmi a nechutností je v téhle show dost diskutabilní. Nicméně finále první řady dokumentující začátek pandemie v NY má svou specifickou hodnotu. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úplně jiný zážitek než u pořadů Nathana, který zde figuruje jako producent. Za mě to humorem má nejblíže k Joe Pera Talks to You, akorát to místo maloměsta na severovýchodě USA sledujeme NYC. A narozdíl od Joe Pery, který je jen falešným dokumentem, John Wilson skutečně dokumentuje dění ve městě a vytváří z toho malou video-esej. A jako videographer je John fakt dobrý. Spoustu záběrů muselo mít práci nalézt a John má na ně skvělé oko. Vlastně je to prodloužený následovník jeho předchozích krátkých internetových filmů. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To se v HBO zblaznili, ze uz daji natocit serial kazdemu nahodnemu autistovi? A nebo je John Wilson "jen" vychytraly komik se skvelym napadem a hromadou zaberu? Kazdopade to bylo zabavne, absurdni, chvilemi oci otvirajici a za deset let to bude cenny obraz doby. ()

tomashrabek 

všechny recenze uživatele

Nathan Fielder je boh a John Wilson je jeho prorok. Dokonalá koláž záberov na New York z perspektívy introverta a neurotika, okorenená chirurgicky presným dramaturgickým vedením a pohľadmi do exotických zákutí americkej kultúry. Pozor, vyvoláva závislosť. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Cosi mezi citlivým niterným vlogem, stand-up comedy a výstředním dokumentem o životě v New Yorku. Geniální. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Vzpomeňte si na momenty, kdy jste se s někým zkouřili, začali volně asociovat a ze zdánlivě nepodstatných všedních věcí odvozovat něco existencionálně hlubokého a zásadního. Tuhle vlastnost kombinujte s dokumentární dovedností Louise Therouxe přiblížit se a porozumět všemožným podivínům a samorostům a vznikne tohle geniální dílo. Ultimátní důkaz toho, že ty nejhlubší věci jsou nejlépe (tzn. nejvíc nenápadně) komunikovatelné skrze humor. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Velmi jiné, zábavné a trefné. A lidské, nevím jestli lze zvolit přesnější slova. Musí se to vidět. ()

JimiH 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál, který jsme loni se ženou viděli. Umírali jsme smíchy a žasli jsme nad tím, jak lze z banálních témat (stavění lešení, zakrývání nábytku, rozdělení útraty...) udělat neskutečně zábavné půlhodinové videoeseje. John Wilson o radu žádá známé, svou domácí i naprosto cizí lidi, kteří mu předvádí svérázné způsoby řešení jednotlivých problémů. Náš hrdina ale místo trollování ve stylu Sachy Barona Cohena volí raději snahu porozumět, a tak neváhá se zapojit a ledasco vyzkoušet. Na sklonku roku 2021 přišel vydatný nášup v podobě výborné druhé řady. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Promyšlené koláže citlivým okem zachycených záběrů, kterým dodává hutnost a vtip skvěle napsaný voiceover. Provedení a výsledek jsou takřka geniální. Dojem mi trochu kazí zjištění že nejde o spontánní lo-fi dílo jednoho nezávislého tvůrce a jeho producenta (jak se projekt snaží tvářit), ale velkého týmu zahrnujícího řadu creative directorů, konzultantů, asistentů kamer, location scoutů a dalších mediálně byznysových mrdek. Stejně tak se brzy začne zajídat ten phony-indie-mileniálský jakoby roztomile žvatlavý tón. ()

Looka 

všechny recenze uživatele

80% hodně nevyvážené, geniální díly střídají dost nudné. Ke konci už mi přišlo moc mudrování a chtěné manipulace. ()

rashaverak 

všechny recenze uživatele

Obcas se pousmeju, obcas se dovim neco noveho o New Yorku/US, obcas je tam presah, ze ktereho mi neni moc prijemne a to je asi tak vse. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama