Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Další z řady rodinnejch dramat o tom, jak nějaký rozhádaný členové rodiny k sobě přes nejrůznější komplikace nakonec najdou cestu. Sice už podle ukázek jsem si řikal, že tohle asi nebude zrovna film podle mýho gusta, ale myslel jsem si, že když v tom hraje Robert Redford a Morgan Freeman, tak to snad úplná ztráta času nebude. No nebejt toho hvězdnýho obsazení, nemělo by to moc daleko blbostem z kanálu Hallmark. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Klidný film z klidné hezké přírody o klidných hezkých (duševně) lidech, který nepřináší vůbec nic nového. Jen si tak klidně plyne a vše nakonec klidně vyřeší. Aneb obvyklá šablona kterak padlá dcera se vrátila do rodného kraje a našla zde klid a mír. Takže klidných 50%. Jen ke konci dá Robert Redfort na chvíli vzpomenout proč za svuj život zaslouženě hrál množství drsných správných mužů. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Několik sociálních témat (generační vztahy, týrání, vyrovnání se se smrtí člena rodiny) se zde mýchá se zobrazením prostého života na venkově v náručí drsné a krásné přírody centrálního Wyomingu. Jakkoli by se mohl tento výtvor zdát typicky nudným snímkem, plný křečovitě líbivých záběrů a rádoby romantických gest a řečí (Pravidla moštárny), není tomu tak. Žit po svém je překvapivě úderná a nebývale vtipná jednohubka, která je herecky nesmírně silná a dialogově vypilovaná. Sice to není ani v nejmenším něco, co bychom ještě neviděli, ale sleduje se to více než příjemně. Přítomnost reality všude kolem hlavních hrdinů je více než příjemný aspekt a Jennifer Lopez předvádí nejlepší herecký výkon její kariéry a to už něco znamená. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hallströmův silný osobitý rukopis bohužel v tomto případě slouží slabému scénáři. Poslední kovboj Robert Redford, mentor Morgan Freeman a tentokrát opravdu hrající Jennifer Lopez jsou silnými podpěrami i velice chatrným dialogům, ale celek je přeci jen na Hallströma až příliš přímočarý. Linie s medvědem je ovšem vynikající a její vyústění nejsilnějším okamžikem celého filmu. 3 a 1/2*... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $8,586,392Tržby Celosvetovo $18,618,284║ Na prvý pohľad skromný film ale vnútorne dosť silný a hlavne moc poteší keď herecké hviezdy výborne zvládajú svoje postavy. Podobných námetov je požehnane ale len máloktorý dokáže využiť svoj potenciál a nestratiť sa v priemernosti. /75%/ ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Důležitým "hercem" se stal také tříletý medvěd Bart. Pochvaloval si ho také Robert Redford, navzdory tomu, že po kolizi s jiným medvědem byl přesvědčený, že s žádným medvědem už nikdy spolupracovat nebude. (HOODY)
  • Premiéra snímku měla být původně na konci roku, kdy je tzv. „awards season“. Do kin se tehdy dostávají snímky, které mají největší šanci získat některé z ocenění, co se rozdávají počátkem následujícího roku. Všechny předcházející díla Lasse Hallstroma uvedli v USA v tomto termínu. (imro)
  • Jayne Dancose získala za snímek cenu Canadian Network of Make-up Artists za nejlepší makeup v celovečerním filmu. (imro)

Reklama

Reklama