Reklama

Reklama

Žít po svém

  • USA An Unfinished Life (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jean má dceru Griff a žije s mužem jménem Gary, ale ten ji bije. Griff na ni naléhá, aby utekly, k čemuž se Jean odhodlá. Cestou se jim ale rozbije auto a Jean nezbývá nic jiného, než se vydat na venkov za dědečkem Griff. Einar žije na ranči a s ním tam žije i jeho kamarád Mitch, kterého zmrzačil medvěd, takže se o něj Einar stará. Einar na svém ranči Jean nechce, ale nakonec ji tam nechá kvůli Griff. Griff a Einar o sobě do teď nevěděli. Einar dává Jean za vinu smrt svého syna. Griffin zemřel při autonehodě, kterou způsobila Jean. Griff se nejdřív dědečka bojí, ale pak si k sobě najdou cestu. Einarovo chování k Jean se ale nijak nemění. Jean si ve městě našla práci jako servírka a až si vydělá dost peněz, chce s Griff odjet. Jean se také zapletla s místním šerifem. Crane je hodný a Jean ho možná trochu využívá i ke svojí ochraně. Jednoho dne se ve městě objeví Gary a Einar si všimne, že se potlouká i kolem ranče. Crane o všem ví, ale Jean zatím nic neřekl. Einar ale neváhá a Garyho z města vyžene. Ještě tu noc se ale Einar a Jean pohádají. I Jean sama se obviňuje ze smrti otce Griff. Následujícího dne Jean a Griff odcházejí bydlet k Nině, u které Jean pracuje. Griff se ale kousne a od Jean uteče k dědečkovi. Griff se sblížila i s Mitchem, kterého nyní nejvíc trápí, že medvěd, který ho zmrzačil, je držen v příšerné zoologické zahradě... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (323)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja som vedel, že Lasse ma nesklame. Do bodky som dostal presne to, čo som čakal a aj niečo navyše. Krásny psychologický rozbor osobností v dokonale plynúcej oddychovej dráme. Sú okamihy, ktoré ma držali od napätia so stiahnutým hrdlom, naopak, som sa dočkal aj pár dokonale uvoľňujúcich vsuviek v tvare nadľahčených dialógov. Navyše obsadeniu (a to aj k Lopezke) sa nedá nič vytknúť. 90%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tentokráte půjdu proti proudu a davu, neboť hodnotím plným počtem hvězdiček, přičemž až na jedinou osobu nikdo v mých oblíbených uživatelích nesdílí se mnou takto vysoké hodnocení. Nevadí. Filmy Lasse Hallströma mám rád a často jim dávám 5*. Tento režísér umí nevtíravě a citlivě natočit lidské osudy, což je případ i tohoto dramatu. Vedle skvělých herců Redforda a Freemana či Damiana Lewise, servíruje kamera na stříbrném podnose pěkné záběry na krásy Wyomingu. Nevadila mi ani Jennifer Lopez, ba naopak. Příběh je sice snadno čitelný a průhledný, avšak o to tu až tak nejde. Síla snímku je v charakterech postav, v hledání ztracených rodinných vazeb, smíření se s osudem a také o odpuštění. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Příjemné rodinné drama - ničím sice nepřekvapilo, průběh byl po všech stránkách dokonale předvídatelný (akorát jsem se spletla v odhadu, že Damiana Lewise roztrhá medvěd:-)), ale trefilo se do nálady a potěšilo. Robert Redford i Morgan Freeman měli role na tělo, Jennifer Lopez nedostala mnoho prostoru, což mi v nejmenším nevadí, a mladičká Becca Gardner si po boku hvězd ostudu neuřízla. Hezké exteriéry lesů a hor, nevtíravá hudba, něco smutku, něco smíchu, malinko napětí... a názorná ukázka, jak zacházet s opilci a násilníky:-). 75% ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Hallström opět využívá cit pro specifickou atmosféru a opět jeho film stojí na specifickém prostředí a lidech. Vidíme další z řady lidských příběhů ovšem ten je dosti předvídatelný a jednoduchý. Zkrátka filmy Co žere Gilberta Grapea a Ostrovní zprávy mají určitou "domáckou magičnost", ale tento snímek ji trochu postrádá. Nic vás nepřekvapí až si říkáte, že to je jen další z mnoha snímků podobného ražení. Přesto však je zde určitá přítomnost zvláštního citu pro lidskost, kterým Hallström oplývá a tak má film určitou specifickou linii protkanou lidskou stránkou narozdíl od jiných podobných snímků. Co se hereckých výkonů týče, dvojice Redford a Freeman je pevným a jistým pilířem, Jennifer Lopez se opět nepřekonala a mladičká Becca Gardner hraje na svůj věk výborně. Jinak jak už jsem napsal výšše - výprava je skvělá a umocňuje celou atmosféru. Kamera se povedla a hudba taky. Je to tedy pohodovka, kterou stojí za to vidět, film neurazí, ale nadchne jen málokoho. Takže... tenhle snímek se mi líbil, ale ne více, než jiná Hallströmova díla a proto dávám 4*. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tiché, skromné, príjemné. Na Lasse Hallströma trochu americké, predvídateľné a bez jedinej naozaj silnej scény, no zato s neustálou prítomnosťou ľudskosti. Film stojí na výbornom Robertovi Redfordovi, J-Lo neškodí, Morgan Freeman je všetkým opäť 100% spoľahlivou oporou. Kamera a hudba skôr nenápadné, než že by naplno využívali potenciál prostredia a námetu. Čo len umocňuje na jednej strane decentnosť a na druhej prešumiteľnosť snímky. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • 30-milionové, hvězdně obsazené drama vydělalo během prvních třech dnů promítání (9. – 11. 9. 2005) rovný milion ve 139 kinech. Celkový obrat v USA se vyšplhal na 8,5 milionu dolarů. (imro)
  • Robert Redford a Morgan Freeman se znovu potkali před kamerou po pětadvaceti letech od natočení filmu Brubaker. (HOODY)

Reklama

Reklama