Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dospívající Mason vyrůstá mezi nekonečnými lány polí a oblohou. Příroda je jediné místo, které dokáže utišit jeho bolest. Masonovi rodiče se neodcizili pouze navzájem, ale také jemu samotnému. Matka se otupuje prášky a alkoholem, otec je frustrovaný tím, že v životě ničeho nedosáhl. Milovaný strýc je psychicky nemocný a nejlepší přítel Eddie trpí šikanováním svého dominantního bratra Arleeho. Pak však Mason potká Danny, dívku, která se právě se svou matkou přistěhovala do jeho města. I když nemá jednoduchý život, není Danny cynická. Zdá se, že mezi ní a Masonem může vzniknout hlubší vztah. Tehdy však Masonův otec neúmyslně zaviní při autonehodě smrt člověka. Mason se rozhodne obětovat a vzít vinu na sebe Citlivé psychologické drama o dospívání, zmatcích první lásky a o rodinných hodnotách. Za zmínku stojí nádherná kamera, za kterou stál Tim Orr, kameraman snímků George Washington a All the Real Girls (režie David Gordon Green), uvedených v Karlových Varech v roce 2000 a 2003. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Dokážu plnohodnotne fungovať deti rodičov, ktorí už to sami vzdali, alebo minimálne prestali zvládať? A dokážu si medzi sebou dokonca vybudovať seriózny vzťah? V tomto filme to rozhodne jednoduché nebude. Príbeh vám med okolo huby mazať nezačne, to už skôr krv. Veď aj na tú sa dokáže nalepiť páperie z púpav mladosti, ktoré rozfúkal čas. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Smutný a emotivní příběh. Tak co je špatně? Tempo. Přes hloubku děje mě to absolutně nevtáhlo a neskutečně mě to nudilo. Přitom to není žádný hloupý patos, jen je to (dle mého) uchopeno špatně. Hlavní zápletka tam v podstatě není a jako celek to do sebe příliš nezapadá. Po půl hodině, kdy se konečně něco začalo dít jsem se těšila, že odteď to bude jenom lepší, ale zvrat skončil v momentě, kdy začal a pak se jelo dál... Přesto ta posmutnělá atmosféra (odrazující se hlavně v očích maminky) a beznaděj, která z toho čiší je mi moc sympatická. Mrzí mě nevyužitý potenciál. Ale třeba se na to někdy podívám znovu a uvidím to jinak.. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Málo známý film, ale stojí za to ho vidět. Čekal jsem další nezávislárnu, která mě ničím nezvedne ze židle a nikterak nezapojí do hry mé citové vnímání. A v domnění, že Pampelišku načnu a dorazím na dvakrát, jak už to tak bývá u těchto filmů, jsem se do ní pustil. Jenže já byl v půlce už tak zabraný do příběhu, že by byla strašná škoda rozkouskovat ani ne tak děj, ale mé psychické rozpoložení. Každý snímek, který ode mne chce vyšší hodnocení než průměr, musí mít něco navíc. Pampeliška má díky své délce docela přímočarý vývoj, při nepřečtení obsahu i dramatické zvraty, ale hlavně vyvolá emoce a to je to nejdůležitější. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Trochu depresivní snímek. První půlhodinu jsem se docela nudila. Potom se tam něco málo začalo dít, ale stejně mě to moc nezaujalo. Výběr herců byl zajímavý. Hlavně Vincent se mi moc líbil, i když ne tak jako v Aljašce. Ale bohužel musím dát jen 60%. Kdyby se děj držel jen v linii hlavního hrdiny, tak by moje hodnocení bylo určitě lepší. Vadily mi hodně ty věci kolem. A na můj vkus tady bylo málo hudby. Možná proto mě film za celou dobu nedokázal vtáhnout do děje. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Neznámy a strašne veľa vypovedajúci film .. o posratých životoch a boľavých dušiach. O tom, že jeden chlapec si chce len ukradnúť trochu šťastia pre seba. O tom, že je smutné, keď ľudia prestanú medzi sebou komunikovať. O sebectve, priateľstve, sklamaní a predovšetkým o láske ako takej. Krásne prostredie, výborná kamera a skvelá muzika na čele s nádherným songom od Sparklehorse ... http://www.youtube.com/watch?v=UjsUZRs770U ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama