Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dospívající Mason vyrůstá mezi nekonečnými lány polí a oblohou. Příroda je jediné místo, které dokáže utišit jeho bolest. Masonovi rodiče se neodcizili pouze navzájem, ale také jemu samotnému. Matka se otupuje prášky a alkoholem, otec je frustrovaný tím, že v životě ničeho nedosáhl. Milovaný strýc je psychicky nemocný a nejlepší přítel Eddie trpí šikanováním svého dominantního bratra Arleeho. Pak však Mason potká Danny, dívku, která se právě se svou matkou přistěhovala do jeho města. I když nemá jednoduchý život, není Danny cynická. Zdá se, že mezi ní a Masonem může vzniknout hlubší vztah. Tehdy však Masonův otec neúmyslně zaviní při autonehodě smrt člověka. Mason se rozhodne obětovat a vzít vinu na sebe Citlivé psychologické drama o dospívání, zmatcích první lásky a o rodinných hodnotách. Za zmínku stojí nádherná kamera, za kterou stál Tim Orr, kameraman snímků George Washington a All the Real Girls (režie David Gordon Green), uvedených v Karlových Varech v roce 2000 a 2003. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Neznámy a strašne veľa vypovedajúci film .. o posratých životoch a boľavých dušiach. O tom, že jeden chlapec si chce len ukradnúť trochu šťastia pre seba. O tom, že je smutné, keď ľudia prestanú medzi sebou komunikovať. O sebectve, priateľstve, sklamaní a predovšetkým o láske ako takej. Krásne prostredie, výborná kamera a skvelá muzika na čele s nádherným songom od Sparklehorse ... http://www.youtube.com/watch?v=UjsUZRs770U ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Dokážu plnohodnotne fungovať deti rodičov, ktorí už to sami vzdali, alebo minimálne prestali zvládať? A dokážu si medzi sebou dokonca vybudovať seriózny vzťah? V tomto filme to rozhodne jednoduché nebude. Príbeh vám med okolo huby mazať nezačne, to už skôr krv. Veď aj na tú sa dokáže nalepiť páperie z púpav mladosti, ktoré rozfúkal čas. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Smutný a emotivní příběh. Tak co je špatně? Tempo. Přes hloubku děje mě to absolutně nevtáhlo a neskutečně mě to nudilo. Přitom to není žádný hloupý patos, jen je to (dle mého) uchopeno špatně. Hlavní zápletka tam v podstatě není a jako celek to do sebe příliš nezapadá. Po půl hodině, kdy se konečně něco začalo dít jsem se těšila, že odteď to bude jenom lepší, ale zvrat skončil v momentě, kdy začal a pak se jelo dál... Přesto ta posmutnělá atmosféra (odrazující se hlavně v očích maminky) a beznaděj, která z toho čiší je mi moc sympatická. Mrzí mě nevyužitý potenciál. Ale třeba se na to někdy podívám znovu a uvidím to jinak.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To najlepšie na Pampeliške je pekná myšlienka, hlavne v kontexte vzťahu otca so synom a matky s dcérou. Osobne mi však nesadlo jej podanie divákovi. Poetická stránka a samotné tempo príbehu ma uspávali a často neskutočne nudili. Emócie, ktoré asi mali prísť neprišli a k hlavným hrdinom aj napriek vyhranenosti niektorých situácií, som si nedokázal nájsť cestu. Na druhú stranu oceňujem smutnú atmosféru a pocit niečoho zlého, čo striehlo na obe smutné postavy ako mačka na myš. Záver mnohé z uvedených negatív mierne napravil, aj keď s tým vlakom by mi tam zapasoval iný koniec, takže trocha prilepšujem. 65/100 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tak úžasnú filmarinu som už riadne dlho nevidel. Nádherné pomalé zábery na krajinu, bez špeciálnych efektov alebo dorábania pomocou filtrov, len kamera a príroda. V pozadí výborná hudba a skvelý príbeh plný emócií, sklamania, smútku, nepochopenia a lásky. Príbeh o obyčajných ľudských existenciách, uprostred ničoho, niekde v americkom stredozápade, v malom mestečku uzavretom od sveta okolitými poliami s takmer nulovou budúcnosťou, len v náručí beznádeje, kde i ten najmenší záchvev radosti a lásky znamená viac než čokoľvek iné. Po Station Agent ďalší skvelý americký nezávislý film, ktorý som si v poslednej dobe pozrel a ďalší dôkaz, že nezávislý film sa nerovná intelektuálna onania. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama