Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Partyzánské jednotky se v průběhu zuřivých bojů druhé světové války vrhají do operace, jejíž přežití bylo vyhodnoceno s výsledkem: pravděpodobnost nula. V roce 1943 se v tajném zařízení v Anglii podařilo dokončit revoluční přístroj, který byl pojmenován RADAR. Tehdy se změnila strategie války v Evropě a díky tomuto novému vynálezu dosáhly spojenecké síly nečekaných vítězství. Ale právě na podzim roku 1943, když anglický výzvědný letoun přelétal nad norskými vodami, se radaru zmocnila nacistická armáda. Vše se zdálo být ztraceno až do chvíle, než se skupinka odvážných spojenců vydala na drsnou misi, s cílem získat radar zpět. Nezmapovaná severská příroda, nacistická převaha, nedostatek času – to vše stojí proti partyzánům, kterým okolnosti vtiskly nálepku „sebevražedné komando“. Ale i bezvýchodná situace v sobě skrývá naději… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Typický italský válečný film. Málo akční, nepropracován v detailech (jako jsou německé důstojnické uniformy). Měli perfektní látky, výborný střih a ne, aby byly z flauše i čepice (což na filmu odborník rozezná), nárameníky krátké atd.,atd. Scénář filmu se částečně držel historie, jenže to zkrátka neumí s patřičným napětím nafilmovat. Ono by si to ani 3 hvězdičky nezasloužilo, ale musím ohodnotit výkon HENRYHO SILVY, který byl bezvadný. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobnost tohoto snímku je opravdu téměř nulová, ostatně jak sám vystihuje název..Snímek se zjevnými technickými nedostatky, se špatným scénářem a s mizernými hereckými výkony..Další z řady opravdu slabých Italských válečných snímků viz. Poslední tank, Peklo v Normandii, A děla pořád duní, Hrdinové v pekle, Pět pekelných mužů, Otevřená rána, nebo Bitva u El Alameinu. Konec filmu byla vážně silně naivní až pitomý..Film není čistokrevně válečný, masové bojové scény v něm téměř nevidíme, spíš se jedná o takový malý boj mezi hrstkou němců a skupinkou partyzánů kteří se pokusí zničit okopírované radarové zařízení.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mě se to teda docela líbilo. Ze všech těch skvostů od řitka video který v poslední době sleduji byl tenhle určitě nejpovedenější. Henry Silva tentokrát v kladné roli, ale já mám toho týpka rád i když zrovna nehraje nějakýho mafiánskýho zabijáka, ale vůdce partizánské skupiny. Charizma z něj cáká na míle a do rolí nekompromisních drsňáků se hodí. Jenom by mu možná mohli sehnat lepšího dabéra, protože ten co ho namlouvá stojí docela za hovno. Jinak solidní počin. Já mám tyhle Italský válečňáky docela rád, pokud mají tedy alespoň nějaký souvislý děj a kompetentní scénář a to tenhle má. Viděl bych to ve finále tak na ty lepší 3*, ale přidám ještě jednu za moc pěkný prostředí ve kterým se film odehrává. Sice je na první pohled jasný, že se určitě nejedná o žádný Norsko, ale koho to sere. Natočeno je to jinak slušně.70% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Vojnová starinka ktorú som videl kedysi dávno, a rád som si ju dal znovu, ale už až tak unesený niesom. Predsa len pár doočí bijúcich prešľapov tam je, slabé herecké výkony a akcie pramálo a aj keď je, tak vyslovene smiešna. Všetci zomierajúci sa musia chytať za hlavu, alebo debilne rozhadzovať rukami. A na krv asi tiež nevyšlo... ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Exteriéry působí silně taliánským dojmem stejně jako vizáž většiny herců, dialogy jsou debilní, chování řady postav taktéž a některé scény působí vysloveně směšně (např. sebevražda radisty Russela). Akce je zde nemnoho a tak se pro mne nejsvětlejším bodem celého filmu stala roztomilá blonďatá odbojářka Kristy. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

No, nemůžu souhlasit... mi se tento válečný snímek náhodou líbil. Henry Silva v něm opravdu špatný nebyl. Strašn moc se mi líbila hudba... musím dát 4* 75% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sa cudujem slusnemu hercovi menom Henry Silva /Viva Zapata, Serifem proti sve vuli, Milano Odia La Polizia Non Puo Sparare/ ze sa nechal ukecat do takejto vojnovej planoby. Plane nielen po reziserskej ale aj tej vojenskej stranke - plane prestrelky, vatovo plane plky a nudna akcia. Nebrat, ruky prec o d toho, strata casu : 25 % ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomnělo slavná Děla z Navarone, ale asi jen tím okopírovaným příběhem. Itálie a jejich válečné filmy jsou kapitola sama pro sebe. ()

Noddy 

všechny recenze uživatele

S obavami som začal pozerať a nakoniec som bol prekvapený. Na to, že je to taliansky film to bolo dosť obstojné. S filmami, ktoré tu vymenoval kolega Karlos80 sa to nedá porovnávať (okrem Bitva u El Alameinu). Súhlasím s výtkami ohľadne nemeckých uniforiem, ale na druhú stranu sa tu nepoužívali "náhražkové zbrane" ako napr. v Poslednom tanku (španielske deriváty Stenganu). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

'Děla z Navarone' či 'Kam orly nelétají'. Dva námětově podobné snímky a je možné, že se u nich italští tvůrci inspirovali. Poslali komando do velmi nebezpečné mise k získání od nepřátel vynález pojmenovaný -Radar-. Úspěšnost? Pravděpodobnost nula. Z historie víme, na jaké straně Italové za války byli. Jejich pozice, co se týče vlasteneckých válečných snímků, je tady velmi kontroverzní a tak natáčeli příběhy o britských a amerických jednotkách. Nevelký rozpočet však příliš nedovoloval vytvořit dílo plné velkolepých válečných scén, takže se spíše většinou jednalo o akční vyjádření různých misí. A to je případ i tohoto snímku, který se nezadá s hrdinskou ideologií o velké statečnosti. Ony akční scény nejsou na svou dobu nijak špatné, ale škoda těch několika nelogičností ve scénáři. I ta ohromná vůle a nerozvážnost se mi zdá až moc přehnaná. Filmaři měli trochu problém s prostředím a kulisami, ale poprali se s tím jak jen mohli. Při dnešním pohledu je tedy celkově snímek již dosti rozpačitý, ale jako akční klasiku z doby 2. světové války bych to nezatracoval. ()

jojo-Jozin 

všechny recenze uživatele

Kdo má minimální základní znalosti musí uznat, že je zde spousta nelogičností a spousta nesmyslů. Nejvíce mě zarazily exteriéry vydávané za "drsnou norskou přírodu" ... že jde o středomořskou krajinu, to bylo do očí bijící. Kdyby to mělo alespoň pořádný děj a spád... ()

piglit 

všechny recenze uživatele

Při shlédnutí tohoto filmu se vynořují nutkavé otázky... Němci jsou sice podezřívaví, ale jinak naprosto blbí, na jednoho padlého partizána připadá minimálně 5 nepřátel. Bomba měnící svou hmotnost podle toho, zda ji nadzvihuje jeden muž - cca 20 kg - případně ji 3 muži tlačí - 100 kg - a nakonec vybuchuje - 1000 kg. Umělohmotný patos na závěr. Krásná subtropická "norská" příroda (přístav) - potlačená tvavým filtrem. Nabízí se dle názvu ohodnotit film stejnou známkou, ale dávám hvězdičku za snahu - muselo to přece jen Italy stát dost slušné peníze. ()

HJ-FILIP 

všechny recenze uživatele

Film mě velmi zklamal. Účesy dobové tak z let vzniku filmu, hudba příšerná, scénář také. Lidé prakticky nenabíjí, jen všude padají mrtvoly.... Je to hrůza. ()

Reklama

Reklama