Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Piotrovi nečekaně zavolá otec, s nímž se delší dobu neviděl, a poprosí ho, aby ho navštívil. Když Piotrovi a jeho sestře sdělí, že od něj nečekaně a beze slova odešla jejich matka, zahajují členové rozklížené rodiny pátrání, během nějž se dozvídají stále podivnější informace… Grzegorz Jaroszuk s využitím groteskního, místy absurdního humoru zkoumá témata osamělosti a obtížnosti až nemožnosti komunikace s druhými, zejména těmi nejbližšími. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Polská groteska s pár nenáročnými řádky scénáře, která chce diváka jen pořádně vyprankovat. Poláci mají super smysl pro humor, avšak ten v Blízkých se přece jen trochu liší. Je totiž až moc absurdní a hloupý. Celkově to spíš působí jako divadelní hra a ne film. Postavy jsou velice mělké, příběh téměř nulový, rozuzlení je tady ten moment, o který celou dobu jde. A já to Jaroszukovi nezazlívám, protože natočil malou nenáročnou jednohubku, na kterou se zvládnete podívat, aniž byste u toho jakkoliv museli zapínat mozek a jen se vezete na té přiblblé vlně. Zážitek pak hodně umocnil vtipný hudební podmaz a taky celková vtipnost polského jazyka. Za mě čirý, milý průměr. KVIFF 2021 ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Film stojí na jednoduchém, ale velmi originálním nápadu. A všechno v něm funguje skvěle. I ta stopáž byla tak akorát.... ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

[KVIFF 2021] Poláci trochu zašli do absurdna. Film zpočátku nahrává právě na nějaký ten bizár a zvláštní situace, u kterých je možné se zasmát. Opět se dostáváme, ale do fáze, kdy nás tvůrci tahají všude možně a asi se snaží prohloubit životy postav, ale celkově to začíná mít takové díry. No bodejť, když to není výmysl tvůrců, ale otce. Finále filmu je nakonec jeden velký vtip, který v podstatě dokážu docenit, ale nejsem si stále jistý natáhnutím i na krátkou, ale celovečerní stopáž. Toto je spíše jednohubka na půl hodinu, která asi ukáže smysl, ale ani neurazí délkou. Takhle je to možná i výsměch přímo tvůrců, kteří chtějí vidět své diváky nachytané. Kdo ví... ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama