Reklama

Reklama

The Hire: Chosen

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční
USA, 2001, 6 min

Obsahy(1)

V sérii krátkych filmoch z produkcie BMW hrá Clive Owen vodiča, ktorý tento krát preváža malé tibetské dieťa. To bolo vybraté pre nezvyčajný rituál. Musí ho previesť v tmavej noci z newyorkského prístavu cez mesto a dostať sa až k mníchovmu domu, no niekoľko áut sa mu v tom snaží zabrániť. (genetique)

Recenze (122)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle spis nez akcni film pripomina komedii. Owen prevazi maleho chlapce od lodi do domu mnichu a opet se to neobejde bez honicky, ale v Leeove podani to spis pusobi jako sranda a honicka aut pripomina balet. Vubec mi nesedla hudba, ale na duhou stranu je zde spousta odkazu na Leeovo filmy a vybornej zaver s Hulkem (kdo videl chape). V serii Hire to je nadprumer. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Přístavní automobilová honička s letmou přestřelkou jako z počítačového GTÁčka... Jen s tím rozdílem, že tam se lidi občas i trefí a nemyslím tím jen povrchové zranění Owenova výsostného ouška. Umělecké cítění Anga Lee se projevilo v zajímavě zvolené hudbě, ale co naplat, neakční sekvence je nudná. 6/10 ()

Reklama

SharpChick

všechny recenze uživatele

SEASON 1 / EPIZODE 2: Lee. Tak mě se Angovo uchopení reklamy na BMW moc líbilo. Výborné akční sekvence - "tanec" aut kolem stožáru v docích, nebo "přetlačovaná" vyrovnaly Owenovy momenty bez auta, které mimochodem byli taky výborné a rozhodně bych je jako nějakou špatnou část snímku neviděla. Jinak výborná hudba, odkaz na Hulka a Owenovo obligátní "Get down" - jediná jeho slova za celou dobu... Prostě 89% (3.nejlepší) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Do Hire série východoasijská poetika na první pohled vůbec nezapadá, jenomže kroužení po molu a následná hra na kočku a na myš mezi námořními přepravními boxy za doprovodu poklidných smyčců, jasně ukazují, že Ang Lee umí z námětu vytřískat víc, než scénář původně slibuje. Možná, že delší sekvence mimo auto (v poměru ke zbytku filmu) je na škodu, ale rozhodně má něco do sebe a roztomilá pointa s pozlacenou krabičkou mě dostala do kolen. ()

Zajímavosti (3)

  • Vozidlo, které v tomto díle Clive Owen řídí, je BMW 540i. (Listeroman)
  • Řidič (Clive Owen) si zalepuje zranění na uchu náplastí s obrázkem stejnojmenné postavy filmu Hulk (2003), který také režíroval Ang Lee. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama