Reklama

Reklama

The Hire: Chosen

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční
USA, 2001, 6 min

Obsahy(1)

V sérii krátkych filmoch z produkcie BMW hrá Clive Owen vodiča, ktorý tento krát preváža malé tibetské dieťa. To bolo vybraté pre nezvyčajný rituál. Musí ho previesť v tmavej noci z newyorkského prístavu cez mesto a dostať sa až k mníchovmu domu, no niekoľko áut sa mu v tom snaží zabrániť. (genetique)

Recenze (122)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Frankenheimera, který na daném (časově omezeném) prostoru ukázal "jen", že je vynikajícím akčním řemeslníkem (i když víme, že toho uměl víc), dokázal Ang Lee v týchž dimenzích rozehrát cosi mnohem poetičtějšího, a vybral si k tomu hudbu svého prověřeného spolupracovníka Mychaela Danny, čímž dal opět najevo svou náklonnost ke klasice. Danna se sice do dějin filmové muziky nijak výrazně nezapsal, ale tady jeho smyčce s dominantní zobcovou flétnou dávají Leeovu klipu skvělou atmosféru a nemůžete se nedivit, jak se to k těm autům křižujícím beton přístavního terminálu výborně hodí. Nebýt jistého nepochopitelného momentu, šel bych na pět hvězd, takhle zůstávám na čtyřech, takže dávám 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Reklama na BMW ve stylu Tygra a draka s auty namísto létajících Číňanů (ta pointa s Hulkem byla výborná :). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Do Hire série východoasijská poetika na první pohled vůbec nezapadá, jenomže kroužení po molu a následná hra na kočku a na myš mezi námořními přepravními boxy za doprovodu poklidných smyčců, jasně ukazují, že Ang Lee umí z námětu vytřískat víc, než scénář původně slibuje. Možná, že delší sekvence mimo auto (v poměru ke zbytku filmu) je na škodu, ale rozhodně má něco do sebe a roztomilá pointa s pozlacenou krabičkou mě dostala do kolen. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ang Lee má vyvolených až nad hlavu a v tomto příběhu se s tím rozhodně nepáře. Příjemná renesanční muzika do baletu aut pěkně, které také samozřejmě zahrnuje BMW má rozhodně něco do sebe, ale spíše je to takové jednoduché a prosté i když ten konec tomu dodal patřičnou korunku. --- 65 % --- ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ang Lee daroval Clivu Owenovi schopnost bruslit a ladně se pohybovat v jeho nádherném autě po jakémkoliv materiálu. Jeho umělecké srdce opět zvítězilo a i když je Chosen velmi hezky natočená záležitost, ladně se pohybující za poslechnu hudby, výsledný dojem je na půl cesty. Od reklamy na BMW prostě pokaždé čekám spíše akci než "ježdění na efekt" bez hlavy a paty (kdyby páni soupeři Clivea Owena chtěli, to auto by jim neujelo, ale chovají se opravdu prazvláštně). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

V tomto díle řekl Clive Owen pouze dvě slova a stejně si získal pozornost. Jinak opět s profesionálním ksichtem velice působivě ujel všem pronásledovatelům aby se dostal... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší šialený nápad: Ang Lee, nevycválaný tvorca všetkého možného (vojna, komiks, bisexualita) sa chopil krátkometrážneho počinu o namakaných autách z dielne BMW. Cliveovi to s malými chlapcami na zadnom sedadle, hm, svedčí. Balet áut. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle spis nez akcni film pripomina komedii. Owen prevazi maleho chlapce od lodi do domu mnichu a opet se to neobejde bez honicky, ale v Leeove podani to spis pusobi jako sranda a honicka aut pripomina balet. Vubec mi nesedla hudba, ale na duhou stranu je zde spousta odkazu na Leeovo filmy a vybornej zaver s Hulkem (kdo videl chape). V serii Hire to je nadprumer. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Hra na honěnou, mezi takřka neprůstřelným BMW 540i a jinými daleko hůře ovladatelnými či brzdícími vozy, mne příliš nebavila. Ovšem o mnoho lepší bylo zjištění, že ani projití šestatřiceti komnatami Šaolinu nezaručí vítězství ve fackované s Clivem Owenem. Celkově na mne však tato reklama působí tak průměrným dojmem, že drobné zůstanou v prasátku, neboť se bez novoučkého bavoráka zatím obejdu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Přístavní automobilová honička s letmou přestřelkou jako z počítačového GTÁčka... Jen s tím rozdílem, že tam se lidi občas i trefí a nemyslím tím jen povrchové zranění Owenova výsostného ouška. Umělecké cítění Anga Lee se projevilo v zajímavě zvolené hudbě, ale co naplat, neakční sekvence je nudná. 6/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Druhý díl reklamní minisérie s asijským nádechem spirituality. Ang Lee předvádí svůj výsostně sofistikovaný a nezaměnitelný styl. Clive Owen se svým BMW působí stejně nerozlučně jako Michael Knight a KITT. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

tentokrát asi opravdu ten nejslabší Hire. pointa a zároven skvělý odkaz na konci je jediné, co mě zaujalo. Ten všemi zmiňovaný balet jakožto tentokrát i akce a zápletka nic moc. I když ta Owen jako vždy totálně skvělý a nějaká chemie tam byla. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že Lee dá do toho až príliš poetiky a melanchólie, no počal si veľmi slušne a aby sa nepovedalo, tak to malo aj pointu. Owen ako actiondriver je skvelý! Škoda, že týchto kraťasov nevzniklo viac. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá choreografie. Takovýhle tanec (aut) jsem snad ještě neviděl. Malý čínský chlapeček (budha nebo prostě vyolený) je kouzelný, ten výraz s jakým si zapíná bezpečnostní pás nezapomenu. Na konci mě dostala decentní pointa s tajemnou krabičkou a úsměvným trademarkem od Anga Lee. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Obsah krabičky sice potěšil, ale ta přístavní honička (samozřejmě s auty… :-)) mě moc nebavila. Lee to sice umí zkombinovat s hudbou, ale tohle (plus krabička) je jediné plus, které já vidím. Druhý díl The Hire ke zhlédnutí s českými titulky zde. ()

Reklama

Reklama