Reklama

Reklama

The Hire: Chosen

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční
USA, 2001, 6 min

Obsahy(1)

V sérii krátkych filmoch z produkcie BMW hrá Clive Owen vodiča, ktorý tento krát preváža malé tibetské dieťa. To bolo vybraté pre nezvyčajný rituál. Musí ho previesť v tmavej noci z newyorkského prístavu cez mesto a dostať sa až k mníchovmu domu, no niekoľko áut sa mu v tom snaží zabrániť. (genetique)

Recenze (122)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší Hire (ačkoliv nepovedený není). Lee příběh pojal po svém, autohoničku podbarvenou klasickou hudbou nám ukazuje jako jedno velké taneční číslo, ne coby velkolepou akční scénu, objeví se i pár vtípků včetně suprové narážky na Hulka... Nemůžu říct, že bych se nudil, ale prostě tomu něco scházelo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Clive tady řekne sice jenom get down, při tý automobilový honičce za poklidné hudby si to ale dává úplně nejvíc. A ta náplast na uchu mu taky sluší. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kukuč malého asiatského chlapce byl v porovnání s Owenovým "bondovským" lookem tak nevinný, až jsem se musel hlopě culit během celé této druhé krátkometrážní jízdy. Přístavní balet se hodně povedl, a scéna s tajuplnými pohledy při předávání hošíka neměla chybu! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Spíše slabší epizoda BMW projektu. Na automobilovou honičku, která vypadá jako šachy či tanec, se sice skvěle kouká, ale to je tak vše. Navíc je směšné, že když Clive Owen nacouvá do auta svých pronásledovatelů, nemá jeho vůz vůbec žádný škrábanec, kdežto předek gangsterského auta je pěkně zramovaný. :) Ale hledat u reklamy na BMW logiku, to je možná zbytečné. :) ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Skvelý matroš! Ang Lee sa na nič nehrá a napasuje do svojho dielu maximum ázijskej poetiky, s lepším príbehom, zaujímavejšie natočenou akciou (skvelá pasáž v labyrinte kontajnerov) a odpovedajúcim zakončením. Clive Owen je borec. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +Clive Owen, podmanivá hudba, hraje to pěkně na efekt -jenže vypadá to, že to hraje pouze na efekt, příběh skoro nikde, pasáže kde se nejede jsou nudné a záporáci v autech se chovají divně/// Spíš průměr než nadprůměr, jen ta hudba a pěkné zábery to zachraňují, jinak bych šel na 2*/// Celkem 60%/// ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nebyl by to Ang Lee, kdyby nepojal svůj díl Hire trochu jinak než ostatní - místo adrenalinové akce a výbuchů připomíná jeho automobilová honička spíše balet, a to i s odpovídající hudbou. A velmi mě pobavil konec s odkazem na jeho (v té době budoucí) film Hulk (taková... reklama v reklamě). ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Ang Lee mě překvapil spousta detailů a vychytávek, za které dám rád plné hodnocení, zejména za tu náplast s Hulkem:) Příběh je fajn a hezky se dívá i na malého Dalajlámu:) Clive to dá záporakovi pokouřit díky malému klukovi, který si rád všímá bot cizích lidí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ostřílený řidič a malý Tibeťan se snaží s autem za doprovodu baletní hudby "protančit" mezi nájemnými vrahy v dalších autech, což zní stejně pohodově jako to ve výsledku vypadá. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tento díl mi přišel trochu slabší. Ang Lee svůj pomalejší, magický styl sice nezapře, ale tady těch 6 minut bylo fakt douhých. To radši Malého Buddhu nebo Posledního císaře od Bertolucciho. jsou sice mnohonásobně delší, ale taky zábavnější. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Možná nejpodivnější z celé série Hire, ale zároveň i jeden z nejlepších. Klasická hudba při automobilové ''honičce''? Jednoznačně ano. 8/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Balet s auty, poetická muzika a nečekané rozuzlení. Tím vším je tento přírůstek do série The Hire v režii Ang Leeho! ()

Reklama

Reklama