Reklama

Reklama

The Hire: Chosen

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční
USA, 2001, 6 min

Obsahy(1)

V sérii krátkych filmoch z produkcie BMW hrá Clive Owen vodiča, ktorý tento krát preváža malé tibetské dieťa. To bolo vybraté pre nezvyčajný rituál. Musí ho previesť v tmavej noci z newyorkského prístavu cez mesto a dostať sa až k mníchovmu domu, no niekoľko áut sa mu v tom snaží zabrániť. (genetique)

Recenze (122)

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Autá tancujú do rytmu klasickej muzičky a pozoruhodnej chorošky, mňa to však vôbec neberie, pretože tá hudba ma od prežitia napätia nemilosrdne odrezáva. Berie ma to akurát do nejakého zvláštneho stavu zahmlenej mysle, v ktorom mi je úprimne srdečne fuk, ako to s tým tibetským deckom dopadne..... Slabý príbeh. Záverečné "zelené prekvapenie" je príjemné, žiadna bomba, iba príjemné. Som z toho hajru kompletne skeptická..... Isté je, že Ang Lee spolu s Johnom Woo sa mi páčia zo všetkých najmenej. A že Legas mi ten balet vytrhol z úst. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Spíše slabší epizoda BMW projektu. Na automobilovou honičku, která vypadá jako šachy či tanec, se sice skvěle kouká, ale to je tak vše. Navíc je směšné, že když Clive Owen nacouvá do auta svých pronásledovatelů, nemá jeho vůz vůbec žádný škrábanec, kdežto předek gangsterského auta je pěkně zramovaný. :) Ale hledat u reklamy na BMW logiku, to je možná zbytečné. :) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zatím nejslabší Hire (ačkoliv nepovedený není). Lee příběh pojal po svém, autohoničku podbarvenou klasickou hudbou nám ukazuje jako jedno velké taneční číslo, ne coby velkolepou akční scénu, objeví se i pár vtípků včetně suprové narážky na Hulka... Nemůžu říct, že bych se nudil, ale prostě tomu něco scházelo. ()

SharpChick

všechny recenze uživatele

SEASON 1 / EPIZODE 2: Lee. Tak mě se Angovo uchopení reklamy na BMW moc líbilo. Výborné akční sekvence - "tanec" aut kolem stožáru v docích, nebo "přetlačovaná" vyrovnaly Owenovy momenty bez auta, které mimochodem byli taky výborné a rozhodně bych je jako nějakou špatnou část snímku neviděla. Jinak výborná hudba, odkaz na Hulka a Owenovo obligátní "Get down" - jediná jeho slova za celou dobu... Prostě 89% (3.nejlepší) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Frankenheimera, který na daném (časově omezeném) prostoru ukázal "jen", že je vynikajícím akčním řemeslníkem (i když víme, že toho uměl víc), dokázal Ang Lee v týchž dimenzích rozehrát cosi mnohem poetičtějšího, a vybral si k tomu hudbu svého prověřeného spolupracovníka Mychaela Danny, čímž dal opět najevo svou náklonnost ke klasice. Danna se sice do dějin filmové muziky nijak výrazně nezapsal, ale tady jeho smyčce s dominantní zobcovou flétnou dávají Leeovu klipu skvělou atmosféru a nemůžete se nedivit, jak se to k těm autům křižujícím beton přístavního terminálu výborně hodí. Nebýt jistého nepochopitelného momentu, šel bych na pět hvězd, takhle zůstávám na čtyřech, takže dávám 80%. ()

Zajímavosti (3)

  • Řidič (Clive Owen) si zalepuje zranění na uchu náplastí s obrázkem stejnojmenné postavy filmu Hulk (2003), který také režíroval Ang Lee. (JoranProvenzano)
  • Vozidlo, které v tomto díle Clive Owen řídí, je BMW 540i. (Listeroman)

Reklama

Reklama