Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film o mladých lidech utíkajících do velkoměsta. O nadějích a touhách, jejichž naplnění hledají v prostředí pražské periférie a squatů.. Příběh několika mladých lidí, kteří žijí tak trochu na okraji společnosti, začíná na malém vesnickém hřbitově. Bratři Milan (J. Zygma) a Adam (M. Gulyáš) Vlčkovi právě pohřbili svou matku. Adam žije v Praze a zrovna ztratil práci, což před svou přítelkyní (K. Luťanská) tají. Dochází pomáhat do psího útulku, který spravuje Jitka (Z. Dřízhalová). Sympatická dívka mu není lhostejná. Milan utíká z učňáku, protože se mu práce dřevorubce nelíbí, při kácení stromu navíc málem zabil svého mistra. Na svých toulkách Prahou potká partu mladých lidí, kteří žijí ve squatu. Zajde i za svým bratrem, který ho nabádá, aby se vrátil domů. Jenže Milanovi se nechce… (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Radko 

všechny recenze uživatele

Squat, psí útulok, dvaja bratia, pekná dobrovoľníčka, násilnícký vlasáč. To sú prostredia a postavy filmu z mestskej periférie. Okrem zachytenia atmosféry som postrádal niečo v samotnom príbehu, čo by ma hlbšie oslovilo. Televízne spracovanie je zjavné najmä v obrúsení hrán a zdôraznení alternatívnosti squaterov tým, že každý má v tvárovej časti hlavy nejakú tú náušničku. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Kladem jsou civilní herecké výkony. Minutáž je ovšem krátká na to, aby postavy získaly uvěřetelnější charakter, když navíc scénárista odskakuje od jednotlivých závažných témat a navíc tam ještě zbytečně přimontuje např. dítě přebíhající před autem. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film jde odnikud nikam. 1) 19letý Jiří Zygma (učeň Adam) sice hraje jednu z hlavních rolí, což ho ovšem podle tvůrců ČSFD nekvalifikuje ani k tomu, aby byl zařazen do databáze. On ovšem už s herectvím skončil. Napsal několik divadelních her a nyní žije ve Španělsku a věnuje se, čemu jinému, než vlastnímu autorskému divadlu._____ 2) 34letý Michal Gulyáš (Adam z psího útulku) je už taky někde jinde. Svérázné názory prezentuje například zde. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak dva bratri jdou za stestim do nasi metropole, kde se jim dari mozna jeste hure nez, kdyby zustali doma. Vlci ve meste podle me postradaji atmosferu velkomesta, parta anarchistu taky neni uplne nejverohodnejsi a dej filmu se tahne jako turecky med. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Film, který by chtěl být o všem, ale nakonec není pořádně o ničem. Některé dialogy působí směšně (např. návrh na "odhlučnění" kotců v psím útulku). Hudba byla tak protivná, že kdyby místo ní pustili vrčení psů, znělo by to mým uším lépe. ()

Reklama

Reklama