Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh ze současnosti s prvky politického thrilleru a silným etickým nábojem. Jednoho mlhavého a smogového zimního dne unese skupinka teroristů pražský autobus se čtyřmi cestujícími a řidičem. Prohlásí, že budou rukojmí zadržovat tak dlouho, dokud vláda a parlament nesplní jejich požadavek na změnu zákona o ovzduší. Drama zadržených lidí trvá jednu noc a dva dny, během kterých dochází k řadě dramatických situací. Děj nás zavede do atraktivního prostředí nejvyšší politiky i domácností obyčejných lidí, jichž se únos dotkl bezprostředně. Do popředí postupně více vyplouvá zásadní otázka filmu: Je možné při prosazování ekologických cílů sáhnout k extrému, tj. k násilí? Je možné prosadit všeobecně prospěšnou věc prostředky teroru? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Lima 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky a režijně ubohé, není to ani tak špatné, abych se u toho mohl bavit. Věřím, že tvůrci, vedeni dobrou snahou, chtěli něco sdělit, ale co, to už jsem se nedozvěděl, protože jsem to nedokoukal. A že to téměř nikdy nedělám :o( ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zkrátka mám pocit, že k natočení příběhů ze současnosti je potřeba určitý odstup. Ty problémy, o nichž film pojednává, jsou natolik žhavé, že jejich líčení nutně vypadá jako pouhá popisnost. Navíc si myslím, že takovéto téma by si zasloužilo mnohem víc, než jen "pouhou levnou" televizní inscenaci. Nicméně zaujal Pavel Zedníček v zajímavé roli profesora. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že tu všichni kritizují moc :-( Z pohledu obyčejného diváka -to zas nebyl až takový odpad. (Ovšem nějaký extra zážitek taky ne .) Nápad dobrý. Ale připomíná mi to film z dob dřívějších -jako pozor -něčeho chcete dosáhnout a všechno je špatně -tak važte co se má a nemá. Prostě moc výchovné .. ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to sem si tedy pošmák. Neuvěřitelná hovadina, která se snaží o smrtelně vážné sdělení a širší záběr, ale výsledek je děsivý. Co v tom dělají některá zvučná jména, jako Vilhelmová nebo Dlouhý, je mi fakt záhadou. Děsivá je režie, i slaboduchý scénář. Chápu, že natočit film s Travoltou a Washingtonem stojí prachy, které ČT nemá. Ale na scénář stačí starej počítač a funkční tiskárna. Na dobrej scénář, pak ještě ty schopnosti, že? ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Příběh vůbec nebyl špatnej, pěkné psychologické drama, o aktuálním tématu. Tatiana Vilhelmová mi vůbec nesedla,ale Roman Zach byl perfektní. Konec skvěle provedený. 3* ()

Bohemák odpad!

všechny recenze uživatele

Prvotní záměr byl velmi odvážný, ale výsledek je horší než rozpačitý. Těžko uvěřitelné postavy vedou strašně naivní dialogy. Hrozné nesmysly (po několika dnech věznění vystupují lidé s umytými vlasy a oholenými tvářemi). Ztráta času. Přesně takhle bychom to natočili s kamarády tak ve třinácti letech. Alespoň jednu hvězdu - podle mě - si film zaslouží za téma a za 2 až 3 herecké výkony. Ale vzhledem ke zbytečné smrti nevinného pejska (naštěstí ne v reále) - ani jednu! ()

Přemek odpad!

všechny recenze uživatele

Vskutku otřesné, blábolivé, šustící papírem, směšné. Tatiana Wilhelmová recitující ekoteroristické blafy, stejné ekoteroristické řeči zní z úst reportérek, spících s politiky (ach, tak klišé!), proti Temelínu dokonce chodí pravidelně protestovat i vysoce postavená policejní vyšetřovatelka (wtf?)... Jestli se něco nedá uvěřit Pavlu Zedníčkovi, tak to, že je vzdělanec. Jan Bidlas si tímto TV filmem IMHO pohřbil zajímavě se rozvíjející hereckou kariéru. Český pokus o thriller se skutečně nezdařil. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Myšlenka filmu potenciálně zajímavá, avšak bohužel totálně nezvládnutá. Chvílemi jsem přemýšlel, zda se dívám na pokus o ekologický thriller nebo na parodii na zpravodajství komerčních stanic. Film bohužel nezachránili ani zkušení herci. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Ivan Pokorný natočil po výborném Únosu domů tuhle příšernou hrúzu při kterém ztrácim dech už na začátku, nelze se divit že je to Město bez dechu, vždyť už zdechlo. 10% ()

DonM 

všechny recenze uživatele

Roztomile naivní pohled na "závažné téma". Snaha přimět diváka k zamyšlení se však míjí účinkem. Divák je spíše ukolébán takřka diletantskou režijí a stupidním scénářem, kde dialog dává méně smyslu než tuctová hospodská hádka o politice. Motivuje-li vás něco vydržet až do konce, pak je to poměrně zajímavý výčet herců a možná škodolibá zvědavost, zda stupidita umí být ještě stupidnější. Nicméně za intelektuála Pavla Zedníčka dávám alespoň jednu hvězdu;-) ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabsich filmu co jsem posledni dobou videl. Zapletka byla dost zvlastni, stejne jako vyvoj celeho filmu. Rouhodne to neni k doporuceni. 1* ()

Peabody

všechny recenze uživatele

tak tento rodinný projekt se silně nepovedl, scénář slabý a silně šustící, dialogy obtížně uvěřitelné a jakoby doslovně vzaté z nějakých politických programů. Režie - if any - taky. slabá, ale třeba je to moje vina, ani jiné práce pana Pokorného mne neoslovují, asi cítíme jinak. Nekolik dobrých herců ploužících se obrazovkou, brrrrrrr ()

Reklama

Reklama