Reklama

Reklama

Recenze (9)

Lima 

všechny recenze uživatele

Tak i poliziotteschi žánr má svoji spodinu :o) Ano, má to ďábelské tempo, pořád se tu něco děje, hodně akce, střílení, nevinných obětí (napočítal jsem na 20 zabití), ani nahota a automobilové honičky nechybí a……celé je to úplně pitomé. Nechápete motivaci těch mladíků, kteří se vydali na cestu zločinu, protože film vám to primitivním scénářem neumožní, jejich násilnický vůdce je castingový omyl, protože vypadá jako Mirek Dušín, který by mouše křídlo nezkřivil, jeho parťák se svojí holkou mají tucet možností, jak tu spirálu násilí ukončit a raději se nechávají sebou vláčit jako onuce atd. atd. Prostě celé to chování hlavních postav vám nedává žádný smysl, ale protože se na to dobře kouká (rozuměj – je tu hodně akce), tak to tak necháme, rejžo. A policajti? Ti tu jsou jako páté kolo u vozu, banda nesvéprávných pitomců. Jedinou smysluplnou scénu tu má Tomas Milian v roli komisaře, když vyčítá rodičům těch tří darebáčků, co za zmetky to splodili. Jedině Milianovi jsem tu roli věřil a to je dost málo. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zajímavé eurocrimi, od jednoho z klasiků žánru Romola Girolamiho, scénář k filmu napsal Fernando Di Leo ("Milano Calibro 9", "La, Mala Ordina"), patrně vůbec ten nejlepší režisér tohoto subžánru. Tohle je především dobře napsaný příběh, odehrávající se v Milánu, kde řádí mladá partička třech sociopatických punks vyvrhelů (všechno hošíci ze situovaných rodin), kteří se vyžívají v kriminalitě a násilí všeho druhu, terorizují, loupí a zabíjí místní úplně nevinné občany. Někdy jsem až koukal, co všechno si dovolili, ale jakmile už jednou spustili tuto lavinu, už tomu nešlo zabránit! Začne to benzínovou pumpu, poté bankovní loupeží, pak je tam násilní scéna na vrakovišti, přepadení v supermarketu, kde se rafinovaně vypořádají s posilou, kterou předtím požádali o pomoc, únosem, atd. Na všecko jsem si jistě nevzpomněl, film byl doslova nabitý akcí! Kam přijdou, tam za sebou zanechávají mrtvé až do samého konce, kdy už jsou jen na útěku jako psanci. Tohle to je opravdu klasické-šablonovité a velmi schématické i když skromně natočené eurotrash poliziotteschi, rychlé akční tempo, místy velmi drsné násilí, množství přestřelek, decentní automobilové honičky, nahota a velmi dobře vykteslené a napsané postavy (zejména Benjamin Lev, jako klaun gangu překvapil, to jeho věčné pitomé chechtání, bylo místy skutečně neúnosné, už pro samotnou partu). Konec filmu je velmi překvapivý a neočekávaný, Hollywood rozhodně nečekejte:-) Tomas Milian zde hraje detektiva, ale bohužel moc prostoru předvést své umění, jako v jiných filmech z téže doby tu zas neměl, ale jako ikonická osobnost, jistě tehdá zvýšil sledovanost. Zajímavý kousek, který určitě stojí za pozornost. Doporučuji, nejen fandům! ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

To bylo sakra syrové, žádné crcání s psychologickými profily, příběhy, milostnými avantýrami..., natáhnout kvér a jde se na to. Přestože na snímku zapracoval zub času, tak film stále vede k zamyšlení, že se venku stále potulují týpci z "lepších" rodin, pro které je běžný život nudný a z malých klukovin se postupně propracují až na dost slušné psychopaty. Jen ta radostná hudba mi lezla na nervy. Závěr však prozrazuje, že někteří z nich mají alespoň špetku ruzumu. Rozhodně film stojí za shlédnutí. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Hodně vyspekulované, tak až to ruší iluzi reality, na které tyto povídačky stojí. Nezkušení mladí flinkové a při tom hnedle na počátku v revolverové přestřelce skosí řadu zkušených policistů - a mají při tom mušku, jak kdyby poctivě léta trénovali - co střela to zásah. Pak nemaskovaní vyloupí banku, která snad nemá žádné zabezpečení. A k dovršení všeho natrhnou triko i profesionálním kriminálníkům, kteří zde vypadají jako naivní blbci. Ovšem akcí se tu něšetří - stále kvílí brzdy a pneumatiky, práskají výstřely nebo jsou aspoň kozy ven. Sice se to tváří jako sociální drama s moralistním koncem, ale je to jen akční voyeuristický škvár. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najlepsi film rezisera Romola Guerrieri -Girolamiho budea si 10 000 dollar per un massacro. Toto snad ani nie je poliziotteschi, trvari sa to ko krimi/fryler. Jo, Karle Chrochte, viem, ze scenar napisal Fernando di Leo, ale to bol u mna pod/priemerny reziser, a jeho filmy mi svinsky rychlo vyfucali z hlavy uz par minut po dopozerani. Milian bol kubansky katolik povodne a ako herca ho zboznujem, len tu bol .. zbytocny. To vylupenie banky je snad najdementnejsia lupez aku som videl, bez napatia, tempo je priserne, dialogy otrasne, kulisy plane ....nezachranilo to ani par autonahanciek - aj tak to boli stare polorozpadnute a hrdzave kraxne : 40 % ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Sluníčko, příroda, pohoda... a trojice parchantů, kteří ukradnou, co vidí, a nechávají za sebou hromady mrtvol i bezmocnou policii. První z nich vypadá rozumně, ale je psychopat, druhý je posera a třetím je s realitou neobeznámený, otravný, řehtající se magor (a taky fanda přes filmy). Všechno jim prochází, protože v životě neslyšeli slovo "zábrany". Do rytmu jim hraje lážo plážo muzika, jako by se nic nedělo, a po disku není ani slechu (jsme vůbec v Itálii?). Milian v roli bezejmenného komisaře filmu doopravdy nevévodí a s přibývajícími minutami se z něj spíš vytrácí. Dlužno podotknout, že ty minuty i bez něj utekly jako nic, poněvadž akce je v nich požehnaně, a když není zbytí, Eleonora Giorgi (z Argentova "Inferna") se pochlubí tím, co jí vpředu narostlo. Příběhu se tvůrci nevěnovali tolik, jak by si zasloužil, ale nemůžu jim upřít, že poslední chvíle filmu mají šťávu a samotným závěrem mě taky docela překvapili. Vůbec to nebylo špatné. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Komisar Milian nahani particku vyrostku z lepsich rodin, kteri zacnou z nudy prepadavat a vrazdit. Doslova femme fatale (Eleonora Giorgi) je zde milenkou toho nejslusnejsiho z padouchu, a zaroven se snazi spolupracovat s policii. Vytecnym vtipem je, ze jedna z postav si prozpevuje ustredni hudebni pokres (ve scene ve stodole). To si odjinud nepamatuju. Film ma vyrazne postavy a je moc pekne natocen. Zaroven je zajimavy jakymsi pokusem o presah do intlektualne spolecenskych vod (viz proslov komisare k rodicum pachatelu, rozhovor komisare a Ley, atd.) Neni to podle meho uplne typicke poliziotteschi, je to totiz mnohem filmovejsi, coz me osobne vubec nevadilo. Rozhodne je to v zanru dilo vyjimecne a nadprumerne. 4+ ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Díky originálnímu pojetí jeden z těch nejzapamatovatelnějších snímků žánru. Nečekejte tedy klasický schéma policajti proti skvěle organizovanému zločinu, kde se jedni snaží přechytračit druhé a skončí to masakrem. Tady jsou zločinci ze řetězu utržení mladíci a násilí rozpoutají pro pár drobných. Pokud si někdo stěžuje, že jejich chování nedávalo smysl, pak vězte, že právě o to ve filmu jde. Nikdo nechápe jejich motivaci, ale jisté je, že se něco v jejich rodinách stalo špatně. Nedostatečný zájem rodičů kompenzovaný penězmi, nuda, žádna životní motivace, nulový smysl života. Další výtka tu padla, že při přepadení nemají masky, apod. a chovají se jako idioti. Oni věděli, že jejich sebedestruktivní jízda brzy skončí, proto neměli v ničem zábrany. V tomhle věku se většina dospívajících chovají jako kreténi, tihle to dovedli akorát o stupínek dál. O výsledek vůbec nešlo, ale o tu cestu k němu. Obsazení podle mě parádní. Zvláště ten vůdce tříčlenného gangu zaujal. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

„Takový normální zabijáci“ v italském subžánru poliziotteschi, který dokonce svým motivem připomene i slavný westernový příběh o Butchi Cassidym a Sundance Kidovi. Možná i proto byl snímek v Itálii v době uvedení obrovským hitem. Jedná se tedy o takzvaný útěkový film o třech ozbrojených a skutečně nebezpečných kamarádech, ke kterým se později přidá přítelkyně jednoho z nich. Motivem jejich řádění jsou samozřejmě peníze a jejich synonymum je, že koho potkají, stává se potenciální obětí. Každý má svůj ucelený charakter, čímž je dějství o to zajímavější. Šílenostem je tedy učiněno za dost a o to horší je, že bezmyšlenkovitá střelba, a ne zrovna malý počet mrtvých, je pro ně jen zdroj zábavy. Scéna ze supermarketu by se asi dala považovat za vrchol všeho. Tempo má dobrou energii, čímž vytváří svižnou podívanou. Automobilové honičky jsou neobvykle docela dlouhé, avšak dobře odvedené. Vražedná filmová zábava končící tak, jak asi měla. Takže drsná italská kriminálka, která filmové fanoušky tohoto žánru nezklame. ()

Reklama

Reklama