Reklama

Reklama

Tři smrti Marisely Escobedo

  • Mexiko Las tres muertes de Marisela Escobedo (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o matce a její neúnavné snaze dostat do vězení vraha, který ji připravil o dceru a na kterého byla spravedlnost v Mexiku krátká. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

''Jednat s mexickými úřady je ztráta času.'' Jo hochu máš svatou pravdu. Tohle je scénář vyzívající k natočení nějakého politického, temného thrilleru. Když je zavražděňa mladá dívenka, život rodiny v čele se svou matkou se obrátí vzhůru nohama a začíná tak neutuchající boj za spravedlností. Tento boj však není vedený policií či tamějšímí úřady, ale samotnou matkou, která bojuje až do posledního dechu, kdy vraha začne hledat po celé zemi, sleduje ho z úkrytu, z auta, je to hon na vlastní pěst. Nakonec nebude vzdorovat pouze samotnému vrahovi ale i zločineckému kartelu a celé politické sféře. Pořádá protestní pochody a demonstrace proti vládě a zcela po právu se stává možná tím největším symbolem za spravedlnost v novodobých dějinách Mexika. Jedná se přesně o ten typ případu, kdy lze vidět ten největší odpad justičního a policejního systému a naprosté selhání úředních složek. A je prostě obrovská škoda, že dokumenty, které trvají necelé dvě hodiny, tak zrovna je bych si dokázal představit v nějaké delší minisérii a u těch co jsou roztaženy třeba do pěti dílů, tak zase přesný opak. A jak jsem se zmínil na začátku, doufám, že tohle někdy někdo zfilmuje, ať už v podobě seriálu nebo filmu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Dokument z Mexika o matce, která jde zoufale po vrahovi své dcery navzdory vysilující nelogické nespravedlnosti ze strany institucionální spravedlnosti protože to je v zemi, kde je bordel korupce a do toho drogové kartely ( ikdyž ty s tím nemají co do činění, páč vrah byl její frajer ). Já jsem tento dokument shlédl omylem, protože jsem hledal životní příběh Miriam Rodríguezové, která pátrala po únoscích/ vrazích své dcery a šla proti drogové mafii nejprve přes kontakty v podsvětí, pátráním po sociální sítích, v přestrojení za státní úřednici vyslýchala další zločince, rodiny členů kartelu nebo jejich přátele a za tři roky se jí podařilo usvědčit deset členů kartelu, kteří zavraždili její dceru i po zaplacení výkupného. Policie sice ignorovala důkazy a nechtěla nikoho zatknout ale nakonec se podařilo. A nakonec tuhle paní rozstříleli na den matek u jejího domu. Tak tenhle dokument s hollywoodskými parametry jsem chtěl vidět. Tři smrti Marisely Escobedo je jen univerzální smutný dokument o nespravedlnosti, ikdyž v drastičtějších podmínkách zaostalejší , zkorumpovanější a s vyšší mírou kriminality zasaženější země. ()

Reklama

Equilita 

všechny recenze uživatele

Dokumentu, ktorý rozpráva skutočný príbeh o matke, ktorej chladnokrvne zabili dcéru, vytrvalo sa pre ňu snaží nájsť spravodlivosť a sama pri tom príde o život sa nedá dať menej ako 5* Krásna ukážka toho, ako to (ne)funguje nielen v Mexiku, ale všade na svete. Veľmi cením záverečný song Canción sin miedo. Nádherný track. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Divak by si rekl, jasne, Mexiko, jedna z tech nestastnych zemi plne kriminality. Tam je mozne uplne vse... Dokument je vsak velice dobre zpracovany, z vypovedi lidi mrazi a divaka to krome krouceni hlavou, donuti premyslet... Ze je jen otazka casu, kdy to drive ci pozdeji prijde na Evropu. Pokud mate spatnou naladu, film nepoustet! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem o Mexiku několik dokumentů včetně o gangách v této zemi a když nepočítám turistické sluníčkářské pohlednicové dokumenty , vždy se opakuje, že jde o zemi, kde kartely obsadily parlament a spravedlnost je zde neznámý pojem. Vůle té matky je obdivuhodná. Není jasné jak dobře byla poškozená rodina situovaná. V závěru musel syn emigrovat do USA a zanechat v zemi nějaké své "firmy". Ke shlédnutí na https://dokumenty.tv/tri-smrti-marisely-escobedo-dokument/ ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama