Reklama

Reklama

Žárlivé tango

  • Itálie Il tango della gelosia

Obsahy(1)

Po dlouholetém manželství si princezna Lucia musí přiznat, že její manžel, princ Giulio, hoří vášní už jen pro závodní koně, zatímco ji, svou zákonnou manželku, zanedbává. Aby v manželovi vzbudila žárlivost, přemluví Lucia svého tělesného strážce, aby se naoko choval jako její milenec. Plán funguje nad očekávání skvěle, ovšem pouze dokud se na scéně neobjeví bodyguardova přítelkyně… Lechtivou komedii natočil režisér Steno podle divadelní hry Alda De Benedettiho "Appuntamento d’amore" (Dostaveníčko). (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

andrii 

všechny recenze uživatele

Když jeho milost, její choť více sází na rajtky, na jiný koníček, musí nastražit tolik taxisů, zapřáhnout smyslnou smyšlenku, až se žár, který jí v očích vlál, dostane na parket přešlapů. Komedie omylu nasadí ohlávku s benátskými vavříny Amorům "Itálie." Přivede je do cíle podkov. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Žárlivé tango je přesně ve stylu italského temperamentu neskutečný příval dialogů, které se na diváka chrlí v obřích vlnách. A to se přitom snímek rozjíždí celkem opatrně. Jenže jak chytne rychlejší tempo, tak už je z něj vlak, co nejde zastavit. A naopak v kontrastu s italským temperamentem princ Giulio vlastně vůbec nežárlí. Právě jednotlivé dialogy či delší zdánlivě jednotvárné scény jsou tím nejlepším na snímku. Jen je nutné přiznat, že opravdu chvíli trvá, než se celý kolotoč bláznivých situací rozběhne. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Typická talianska bláznivá, no príjemná komédia o láske a žiarlivosti. Nie je to síce Fantozzi, ale produkčne je to dobre natočené a situácie v scenári dávajú neustále dôvod na jemný úsmev. Snaha Lucie vzbudiť v svojom manželovi žiarlivosť a presvedčiť sa o jeho láske, rovnako ako stoická ľahostajnosť princa Lovanelliho zahľadeného do koní sú výborne zinscenované. Do toho milánske výpady macha Diega velebiace severanov a Valentína ako sex symbolu. Monica Vitti stelesnila taliansky temperament celkom dobre hoci na Sophiu Loren asi nemá. Diego Abatantuono svojou nemotornosťou dáva postave nešikovného sukničkárskeho bodyguarda ďalší komický rozmer. 70% ()

Reklama

Reklama