Reklama

Reklama

Někdo na druhé straně

  • Švédsko Andra sidan (více)
Trailer 1

Otec se s přítelkyní a synem přestěhuje do nového domu. Klidné předměstské prostředí nabízí idylickou příležitost na nový začátek, ale malý chlapec se brzy začne přátelit s někým na druhé straně zdi. Mužova přítelkyně se stále zoufaleji snaží najít odpovědi na nevysvětlitelné věci, které se v domě dějí, ale chlapec jí nedůvěřuje a otec nechápe její zvláštní chování. Nadpozemská síla se však pro nové obyvatele stává čím dál tím nebezpečnější. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (26)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Niečo podobné ako Z alebo Come Play. V minulosti sa v dome stala tragédia, ženu pokladali za pomätenú a dieťa zmizlo. Teraz sa tam nasťahuje nová rodina - malý chlapec, otec a nevlastná matka. No a čoskoro sa objaví imaginárny kamarát. Nasnímané je to pekne, postavy sú sympatické a démon unášajúci malé deti vyzerá taktiež výborne. So scenárom je to už trochu horšie (klišé, debilita otca, ktorý obviňuje svoju ženu zo všetkého, čo sa stane, naivné a minimálne inteligentné rozuzlenie). Keď je divák fanúšikom štandardných duchárin a nehľadá nič viac, len sem tam nejakú ľakačku a škaredých bubákov s pokrúteným telom, ktorým sa lámu kosti pri každom pohybe, tak by nemal nadávať na stratený čas. Na Švédsko v pohode, na úrovni amerických konkurentov. Akurát presýtenosť v tomto žánri už začína byť pomerne citeľná. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zcela standardní a nevybočující duchařina o tom, jak se rodina dostane do problémů poté, co se děcko (typicky nějak retardované nebo traumatizované) spřátelí s imaginární postavičkou, která není tak docela imaginární. Podobných filmů jsme tu v desetiletce po Wanově Insidious měli snad desítky, takže už je to opravdu trochu nuda. Nicméně objektivně viděno je tenhle švédský pokus solidně natočený, i zahraný a příšerka v závěru vypadá fajnově. Víc se k tomu asi říct nedá, tenhle film zkrátka znáte, aniž byste ho museli vidět. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Tak slabý konec, že mne film úplně naštval.:-( Navíc hlavní herečka moc krásy nepobrala, prý má 26 let, já myslel, že 40. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mainstream duchařina ze Švédska na styl Come Play! Příběh je klasický a ničím vyjímečný. Rodina se nastěhuje do baráku, kde syn se zpřátelí s démonem, který tam přežívá. Film víceméně jen o třech postavách a většinu času se odehrává v baráku. Nevlastní máma Dilan Gwyn je krásná a samotný vzhled démona je správně creepy, ale zamrzí, že větší prostor dostane až v poslední třetině a víc než půlku filmu se zde nic moc zajímavého neděje. Je to zručně natočené, atmosféra je místy pěkně napnutá, soundtrack je správně nepříjemný, byť samotné jump scary příliš nefungují a nikomu tam pořádně žádné nebezpečí nehrozí, což je taky mínus. Kdy se dočkám konečně ducha, který lidi začne i zabíjet, aby měl i samotný divák větší respekt, to netuším. Fanoušci mainstream duchařin tímhle čas neztratí, ale kdo má nakoukáno, ten přes průměr neprojde. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aj by som tomu dal 4*, ale je to strašne neoriginálne. Minutáž je rozumná (ani nie hodina a pol s titulkami), kameraman sa hrá s tmou, tieňom a pološerom, kasting je sympatický a strašiace scény nepríjemné. Ale neustále som mal v ústach pachuť z toho, že som to už všetko niekde videl. Na Niekto na druhej strane nie je originálne fakt asi vôbec nič. A hoci sú herci sympatickí, faktom je, že samotné postavy už viac klišé byť nemohli, takže... Ono je teoreticky fajn, že je to švédsky horor, ale v praxi vyzerá navlas rovnako, ako ľubovoľný americký. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Švédska hororovina, dostupná s poľskými titulkami. Kto žil v anglicku niekoľko rokov, nemá problém - ostatní sa zatiaľ môžu pojebať :D .. čo je však celkom škoda, lebo toto je pomerne vydarený, atmosférický počin. Duchariny sú môj najobľúbenejší žáner, je ich však veľmi málo dobrých, pričom keď sa niečo solídne objaví, je to skôr záblesk z čistého neba. Inak dej nie je nijak komplikovaný. Podľa mňa sa môžete vysrať na dialógy, a užiť si len atmosféru. Rodičia s chlapcom sa nasťahujú do baráku a začnú sa diať veci. Proste trilión krát znásilnená šablóna v podobe: jednoduchý dej, tupé správanie, strašidelný dom a duch v ňom. Osobne som trošku viac očakával od “lakačiek”, ktoré by ma dostali aspoň trochu do vývrtky, no tie nie sú nijak výrazné, a ešte ich je aj pomenej. Celkovo je však snímok kvalitne natočený, herecké obsadenie sympatické, o žiadnu lacnú amatérčinu sa nejedná. Silný priemer, pre niekoho možno o trošku lepšie. PS: Ja ten praskajúci zvuk a trhané pohyby proste milujem. Škoda, že toho nebolo viac. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S chlapečky, co mají imaginárního přítele, se v poslední době roztrhl pytel. Bude Shirin pro Lukase novou matkou, nebo také zemře? Nu, Shirin je hlavně blbka. Zapomene kluka vyzvednout ve škole, když ho má chránit, tak ho nechá samotného na pospas bubákovi, tudíž se nemůže divit, že Fredrik, otec Lukase, ji podezírá z týrání chlapce. Ani by mi tak nevadilo, že jde o provařený námět, kdyby se film tak ukrutně netáhl. Nezáživná nuda s lekačkami, co nevylekají, jelikož je snadno odhadnete. Bubák směšný a k tomu mu vržou klouby jak strašidlu cantervillskému, které bylo alespoň zábavné. Jen honička pod domem má jakés takés napětí, ale film už nezachrání. A inspirováno skutečnými událostmi? To si dělají z lidí blázny. A tahle šaškárna, co by mohla běžet tak po půl noci na Nově, jde do kin.....Slabé 2* a rychle, než dám jenom jednu. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Strašení v ikeáckém katalogu a tím nemyslím narážku na zemi vzniku, nýbrž na hloubku postav a stavbu scény. Samotné strašení není trapné, ale všechno jste již viděli a jedinou motivaci, kterou vidím za tím, že se Danielsson s Mellanderem do takto ošoupaného tématu pustili, je, aby ukázali, že na to technicky mají a šáhnul po nich Netflix nebo někdo podobný a oni se mohli podívat do světa. Pokud ovšem hodně hladovíte po post-Insidious hororech a užíváte si náhlé uječené lekačky, tak byste měli vyhledat odbornou pomoc. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejšablonovitějších duchařin, jaká se dá vůbec sesmolit, ale i když je to přehlídka xkrát recyklovaného, dá se na to celkem v pohodě dívat. Dítěti i jeho budoucí adoptivní mámě se dá v klidu fandit, jelikož se nejedná o ukňouraného haranta a ječící slepici, atmosféra sem tam dobrá a bubák není vůbec špatný, ačkoliv ho mohlo být trochu víc. Výrazněji mi občas lezl na nervy jen tmavý vizuál a nijak zvlášť se nepovedlo ani finále. Celkově neurážející jednohubka. 60% ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce jeden z nejméně povedených filmů vůbec. U hororu je obzvláště důležitá zvuková výstavba, tak aby působila ve správných momentech dostatečně mrazivě a hrůzostrašně. Režisérská dvojice Danielsson - Mellander si zjevně řekla, že tím nejlepším momentem pro ten nejděsivější zvuk je zobrazení data na plátně. Ano, čtete správně, data, jako dne, měsíce a roku, nejspíše tím chtěli poukázat na fakt, že se tento příběh, inspirovaný skutečnými událostmi, stal relativně nedávno, v roce 2014, jinak si to vysvětlit neumím. Nedaří se ani správně trefovat stroboskopické prvky do záběrů, a střídání silně přesvětlených scén s těmi temnějšími, v nichž je patrný sluneční svit v pozadí, v hororovém snímku též příliš nefunguje. Překvapivě se mezi 45. - 75. minutou filmu daří výše zmíněné technické přešlapy eliminovat a Někdo na druhé straně si mě získá dvěmi povedenými lekačkami, tedy do momentu než přijde na řadu jeden z nejklišoidnějších závěrů ever, to ani jinak napsat nejde. Pocitově v negativním smyslu obdobné jako netflixovský Co jsme viděli, co jsme slyšeli. Nejhorší švédský film, který jsem měl kdy možnost vidět. Jedna hvězda. 👎 (10.11.2021) ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Odřený dvě hvězdy. Nejenom, že jsme podobnýho materiálu viděli už nespočítaně, tady je ještě strašení na úrovni nula. Finále je pak úplně mimo. Je to trochu tak, že když už režisér ve filmu neví jak zakončit, tak si hlavní hrdina kýchne, a zlo je fuč. Opravdu slušná debilina. 30%. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

U těchto filmů jsou 3 možnosti A) buď je to taková ptákovina , že to nestojí za  zmínku a nikdy to nemělo vzniknout jelikož nám to nic nedá B) je to průměr C) je to parádní horor co přináší něco nového do žánru   Tohle je ze skupiny A) rodina s děckem kupuje barák kde dříve zmizelo jiné děcko (což jim nikdo neřekne nečekaně) mezitím to jejich děcko mluví s imaginárním kamarádem co ho chce odnést nevím kam. Problém je ve filmu 40 minut se zde nic neděje jen uvidíme zhruba 1 minutu záběr toho ducha čekáte , že se to pak zlepší tak máte smůlu takovým tempem to jde až do konce. Démon nebo co to je byl povedený k čemu to je, když je tam tak 10 minut a konec je úplná sračka , kterou snad musel točit Disney posuďte sami démon ho unese a uspí přijde tam jeho matka začne mu říkat , že jejího syna nedostane démon si řekne aha tak já ho teda nechám žít promiň za všechny příkoří a zmizí. P.s. tohle , že je podle skutečné události jasně to více uvěřím tomu, že až půjdu ven uvidím živého medvídka Pú. 20 procent ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Tuctová ducharina s nulovou invenciou, ktorá kopíruje a recykluje už veľa krát videné a vymyslené. Čo je však najhoršie, tak Niekto na druhej strane nedokáže vyľakať+ ani z hľadiska atmosféry a napätia sa režisérskemu duu príliš nezadarilo, takže film nie je iba predvídateľný ale je väčšinou času aj nudný. Podpriemer, ktorý omylom a z núdze zablúdil do našich kín a ktorý môžete pokojne vynechať. 30% ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Po štylistickej stránke fajn len škoda toho ohraného príbehu kde sa postavy nesprávali vôbec normálne a lakačiek alá Wan bez nápadu. Nič nové z toho nevzišlo akurát ďalšia recyklácia duchariny. 45% ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Atmosféra a ľakačky neboli najhoršie, no všetko už bolo toľkokrát videné v iných, lepších filmoch, že tento nadchne snáď len toho, čo nikdy žiadny duchársky horor nevidel. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Kto má problém s tým, že film vykráda naozaj všetko a ide presne podľa šablóny dom, strašidlo, dieťa, tak nech film rovno vypne. Komu to ale nevadí, dostane príjemnú ducharinu, s veľmi podareným strašidlom (ktorého je ale hrozne málo) . Postavy sympatické, atmosféra miestami výborná a hudobný motív sa tiež podaril. Koniec výborný, akurát ma naštval spôsob zahnania strašidla... V podstate mu stačilo povedať nesmieš a vybavené. Za mňa lepší priemer a jeden z tých podarenejších hororov. Pozretím rozhodne nič nestratíte. ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Ale jo, pár dobrých momentů to mělo na 100x ohranou pohádku ducha vs. dítě. Bohužel nijaký konec to docela zazdil, škoda. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Švédská hororová scéna stále bohužel nevybočuje z průměru a tak je to i s tímhle snímkem....půl filmu nic......potom něco....a pár minut něčeho....konec..I když určité scény jsou dobře natočené,je to málo a divák chce více,ne pouze čekat na něco co ve finále ani nedostane. ()

Reklama

Reklama