Reklama

Reklama

PD

Krátkometrážní / Drama
Francie, 2019, 35 min

Obsahy(1)

17-ročný študent strednej školy Thomas zistí, že ho priťahuje jeho spolužiak Esteban. Klebety o Thomasovej homosexualite sa rýchlo rozšíria a ostatní sa na neho začínajú pozerať inak. (Filmový festival inakosti)

Recenze (5)

Disk 

všechny recenze uživatele

Téma coming outu na střední škole už byl k vidění mnohokrát, ale tento francouzský kraťas patří k jednoznačně těm nejlepším. Naprosto fantastické a suverénní zpracování, ve kterém se na malém prostoru řekne vše a nic nechybí ani nepřebývá. Pasáž s učitelem a jeho historickým exkursem patří jednoznačně mezi nejlepší momenty. Stejně jako - byť pro někoho možná jen modelový - vývoj vztahu obou hrdinů. Líbí se mi francouzská živočišnost, kterou režisér Olivier Lallart zachytil přímo ukázkově. A jinak ano, takové věci se skutečně dějí. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Thomas sice ví, že je gay, ale tají to, před ostatními se snaží vypadat jako heterák. Což do určité doby jde, protože jako heterák vypadá. Jenže je ve věku, kdy se hormony bouří. Takže si nelze nevšimnout, že kouká po klucích. Zbytek je už ohrané schema - flaška, pusa s typem macho, načež se ukáže, že macho je vlastně taky gay, do toho kamarád, který se zachová jako kretén, pohledy spolužáků,... Milým překvapením je postava učitele. S tím, co řekl o historii a nálepkování, nelze jnak než souhlasit. A kladem taky je to, že Thomas to o sobě ví, na rozdíl od jiných filmů, kde to zjišťují až v dospělosti. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

2* Musím tento momentálně vysoce hodnocený a navíc hezky natočený krátkometrážní film o gay coming-outu odbouchnout nízkou známkou. ***začátek spoileru: Chápu, že romantikům udělá příjemně na duši a na konci si popláčou jak to dobře končí. konec spoileru***. Ale jestli je to návod jak se v dnešní době odbouchnout ve škole a před kamarády, tak opravdu naivní ... a bojím se, že by mohli narazit na tvrdou realitu. Prostě krásná utopistická pohádka (a za tu by dostala možná skoro čtyři hvězdičky), která s dnešním reálným životem a chováním má bohužel pramálo společného. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: -1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Thomas sice ví, že je gay, ale tají to, před ostatními se snaží vypadat jako heterák. Což do určité doby jde, protože jako heterák vypadá. Jenže je ve věku, kdy se hormony bouří. Takže si nelze nevšimnout, že kouká po klucích. Zbytek je už ohrané schema - flaška, pusa s typem macho, načež se ukáže, že macho je vlastně taky gay, do toho kamarád, který se zachová jako kretén, pohledy spolužáků,... Milým překvapením je postava učitele. S tím, co řekl o historii a nálepkování, nelze jnak než souhlasit. A kladem taky je to, že Thomas to o sobě ví, na rozdíl od jiných filmů, kde to zjišťují až v dospělosti ... 4775 ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Tento krátký film jsem shlédla jenom proto abych si procvičila angličtinu, ale mluvili jak kulomet, takže jsem měla co dělat abych se chytala. Ale jinak o ničem. Kluk co měl holku se zamiloval do gay kluka po jednom polibku na párty, gay kluk má špatné svědomí z toho že jím je, ale nějáký gay pár z kavárny mu dá radu nad zlato, ať je sám sebou a na lidi co nerespektují jeho orientaci ať se vykašle a on si ji samozřejmě vzal k srdci a na diskotéce odhodil všechny zábrany. Zazvonil zvonec a pohádky je konec. ()

Reklama

Reklama