Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 1
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdo je odkojen Bratrstvem a Pacifikem, bude první minuty provádět opakované restarty a mžikat očima. Ani mně se to zpracování nelíbí a nechápu co koho k tomuto obrazovému ozvláštnění vedlo. Jakoby jste koukali na rozpohybovaný komiks. Nicméně , když se budete snažit, nakonec se vám podaří tak nějak přijmout vizuál za svůj a přestane vás rušit. Někdy dokonce tam najdete zajímavě zpracovaná místa, například v odlescích reflektorů aut atd... Přiznívám se, že o operacích Torch a Husky něco vím, ale kolik v rotách bylo cowboyů, Indiánů a Mexikánců, to fakt netuším. Mně osobně se ten námět líbí i ta tužící linka bratrstva, které by za normálních okolností spolu do hospody nešlo. Jenže tohle je seriál Netflixu a tak je třeba se mít na pozoru. Osobně bych to s tou rasovou tolerancí v jednotkách US. army tak růžově a bratrsky neviděl. Přeci jen Amerika čtyřicátých let byla rasistická jako prase a řada kluků co šla do armády nebyla většinou dost vzdělaná na nějaké filozofické úvahy o tom jak jsme si všichni rovni. Znali to, co znali od sebe z farem a jak se k barevným chovali jejich rodiče. Moc si tu dobu neidealizujme. Každopádně jak jsem psal, mně se ten příběh docela líbí. Je to v podstatě taková seriálová obdoba Big Red One kdy s četou americké armády táhneme Evropou přes významná bojiště až do srdce Německa. Sem tam musí člověkpřimhouřit oko na bojovými scénami, třeba když minomet jednou ranou zruší německý tank Panzer III, ale budiž. Poslední díl se mi líbil hodně. ,,Tak kdo je tu sakra hrdina?''    ****         ()

joora1 

všechny recenze uživatele

Zase další skvělý počin Netflixu.Skvělá noir animace, se kterou tvůrci velmi zdařile pracovali, jak se jim to hodilo.Hodně mě bavily záběry ze shora a práce s detaily prostředí.Líbila se mi celá dějová linka zajimavě složené skupiny vojaků v čele s genialním velitelem Sparksem.Jediný nedostatek byl, že to hrozně rychle uteklo a nebylo víc dílů. ()

Reklama

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Nemohu říct, že by mě to neoslovilo, ani že by se mi to líbilo. Ztotožňuji se s některými recenzemi, které nechápu použití daného vizuálu. Když si vzpomenu třeba na Valčík s Bašírem, tam mě to trhalo oči mnohem méně. Nevím, nemohu se rozhodnout, jestli bych něco takového chtěl vidět znovu. Spíš ale asi ne. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Som rád, keď sa príbehy z druhej svetovej vojny v rámci oslobodzovania Európy zamerajú aj na inú líniu ako Normandia. Liberator bol zaujímavý aj animáciou a celkovým spracovaním. Škoda je, že jednotlivé epizódy boli od seba dejovo trochu odtrhnuté a chýbala tak kontinuita, ktorá by diváka dokázala vtiahnúť do deja. Namiesto toho musel divák úvod epizódy hádať, kde a v akej situácii sa hlavný hrdinovia nachádzajú. Záver bol ale emočne silný. Objavenie Dachau považujem za top moment seriálu. 70% Netflix ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když bych byl mnohem raději za klasický válečňák a v tomhle případě jsem se navíc bál oné poloanimované formy,která nevypadá zrovna vábně,nakonec mi Liberator celkem sednul.Jde sice o klasický příběh,který zase nepřináší nic nového,ale ty čtyři díly jsou tak akorát na to aby seriál zabavil na jedno odpoledne a nezačal nudit.Co mě trochu mrzelo je přehršel postav ve kterých sem se - až na pár výjimek - ztrácel a přišly mi snadno zaměnitelné...70% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Originální název seriálu The Liberator je na českém Netflixu doplněn o poněkud zavádějící podtitul Operace Avalanche, což bylo kódové označení pro vylodění Spojenců v okolí italského města Salerna. Této týdenní vojenské akci ze září 1943 se však seriál věnuje jen na začátku první epizody. (Duoscop)
  • V epizodě je uvedeno, že 45. pěší divize byla začleněná do 6. armády, to je však chybné, jelikož se 6. armáda v Evropě nenacházela, nejspíše byla zaměněná se 7. armádou, pod kterou byla 45. pěší divize začleněna. (liebgott)

Reklama

Reklama