Reklama

Reklama

Liberator: Operace Avalanche

(seriál)
  • USA The Liberator
Trailer 1
USA, 2020, 3 h 17 min (Minutáž: 46–56 min)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nesourodá jednotka odhodlaných vojáků zvyklých dělat si věci po svém razí za druhé světové války cestu invazi spojenců do Itálie. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (55)

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uživatel AppleCore má naprostou pravdu. Seriál ode mě dostane pouze jednu pochvalu, a to za jeho zvolené dějiště. Stále neexistuje moc filmů či seriálů zabývající se působením v Itálii či operaci Dragoon. Z kladů je to ale nejspíš vše. Až na postavu Felixe L. Sparkse si nemáte ke tomu vytvořit nějaké pouto. Každý protagonista je přinejlepším načrtnutý a opustí obrazovku dřív než ho dokážete rozpoznat. Děj je chaotický, nudný, povrchní. Když už mám tu šanci připravit "animák" tak se sakra pokusím o prokreslení svých hrdinů. Dát jim charakter a odlišit od ostatním. Nic takového se neděje. Zvolená vizuální stránka je korektně řečeno směšná a spíše urážející. I první hry Telltale Games měly lepší technické zpracování. Navíc po závěrečných titulkách je jasné, že seriál chtěl být poctou 157. pluku což vrcholně nezvládl. Nezvládnuté, neosobní a vykalkulované. Tohle nemělo projít procesem schválení ještě před počátkem preprodukce. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

i když bych byl mnohem raději za klasický válečňák a v tomhle případě jsem se navíc bál oné poloanimované formy,která nevypadá zrovna vábně,nakonec mi Liberator celkem sednul.Jde sice o klasický příběh,který zase nepřináší nic nového,ale ty čtyři díly jsou tak akorát na to aby seriál zabavil na jedno odpoledne a nezačal nudit.Co mě trochu mrzelo je přehršel postav ve kterých sem se - až na pár výjimek - ztrácel a přišly mi snadno zaměnitelné...70% ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

1) nechapu koho napadlo (když už museli natočené scény prohnat filtrem a hrát si na animaci) nacpat do obrazu efekt “špinavé sklo”. Veškeré záběry vypadají jako když se díváte na umatlanou TV. Obzvlášt tmavé záběry to doslova ruší. 2) občas jsem ml pocit že koukám na Pattona, občas na Tucet špinavců. Pak chvilku to byla Velká červená jednička a Bratrstvo neohrožených atd. Já chápu, že být originální je těžké. Tohle ale je buď nuda nebo pocit “kde jsem tohle už viděl”. 3) je celkem dobře vidět co je natočené a dopatlané filtrem a co dočmárané v PC. Úroveň detailu, stínování, kontrast se příliš lisí. prostě se šetřilo. 4) Znatelně patlané ve východní Evropě za minimální rozpočet... nejen díky faktu "made in Poland" ale i díky přítomnosti "zetkových" herců. Poznal jsem jen jedinou "povědomou" tvář - Vinzenze Kiefera (Německého velitele z Legenda jménem T-34) a i to není žádná superstar. Pokud nemáte prachy, tak se do něčeho podobného nepouštějte. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Kreslené bratrstvo neohrozených to asi nazvať nemôžem, ako neviem čo si autori mysleli, mizerná animácia a nudný dej, neviem či to nejako nadväzovalo lebo som to pozeral a robil pri tom iné veci a človek ani o nič neprišiel. Ale netflix dobre vedel čo robí keď ponúkol iba 4 epizódy. Kto vie či to niekto sfúkol za jeden deň, ale ak si pozriem ostatné hodnotenie a percentá očividne sa to aj niekomu páčilo. Mne to stačilo na slabší podpriemer. 2* ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Liberator je zajímavé válečné drama podle skutečných událostí na styl Band of Brothers od Netflixu, které zpočátku zaujme tím, že je celé nasnímané v rotoskopii a právě na to tu lidi tak nadávají, ale já to napíšu jinak... Myslíte si, že je normální dávat hned seriálu odpad jen proto, že se Vám nelíbí jeho animace? To je jako kdybyste si pustily černobílý film a po pěti minutách k tomu tady začaly psát slohovku o tom, jak se na černobílé filmy nedá koukat a ohodnotily všechny černobílé filmy odpadem. Lidi fakt se zamyslete se, člověk tenhle styl animace opravdu nemusí mít rád, ale měli byste se taky zkusit podívat na samotný příběh a postavy, protože ty byly skvělé. Každý díl přináší nové bitvy a zobrazuje postavu velitele Sparkse, který začíná naverbováním všerasové roty a postupně s každou bitvou získává zásluhy a vyšší hodnost. Líbila se mi struktura ostatních postav, nebylo to právě jen o Sparksovi, ale za ty čtyři díly stačí přirůst k srdci třeba takový Gomez nebo jeden z německých velitelů. Vyústění v posledním díle bylo parádní! Jediné co ještě můžu říci je, že to mohlo být minimálně o 2-3 díly delší, ale když je to podle skutečných událostí, tak mi to zase tolik nevadí. Super seriál. /75%/ ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • První část seriálu pracuje s podobným východiskem jako jiný válečný film Tucet špinavců z roku 1967, v němž ostřílený velitel sestavil speciální komando výhradně z trestanců odsouzených za těžké zločiny. V minisérii je nesourodá jednotka vytvořena převážně ze svéhlavých vojáků indiánského a mexického původu, kteří skončili ve vězení mimo jiné i kvůli napadení svých rasistických velících důstojníků. (Duoscop)
  • Sedmá armáda, které byl 157. pluk z Oklahomy součástí, byla po masakru v Dachau rozpuštěna a přeorganizována, USA si tak chtěla za každou cenu zachovat tvář dobráků v rámci propagandy, kdy z Německých vojáků dělala bezcitná zlá zvířata. O Franku Sheeranovi, který se celého incidentu účastnil, byl dokonce natočen film Irčan (2019). (UncleMorty)
  • Originální název seriálu The Liberator je na českém Netflixu doplněn o poněkud zavádějící podtitul Operace Avalanche, což bylo kódové označení pro vylodění Spojenců v okolí italského města Salerna. Této týdenní vojenské akci ze září 1943 se však seriál věnuje jen na začátku první epizody. (Duoscop)

Reklama

Reklama