Reklama

Reklama

Butchers

Trailer

Butchers je kanadský hororový film o skupině uvízlých přátel, kteří musí bojovat o přežití při útocích brutálních bratrů v hlubokých lesech Ameriky. (Flekoun58)

Recenze (23)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Dvěma párům se pokazí auto uprostřed vidlákova. Narazí na starou benzinku a na chlápky, kteří jim určitě nehodlají pomoct. Klasicky - scénář plný klišé, naivní chování, Gore téměř žádné, vše mimo kameru,  v závěru došlo na nějakou krev, ale nic zapamatovatelného. Holky jsou pěkný, ale totální absence nahoty, kozy žádný. Každopádně, zas tak  úplně  strašný to nebylo, viděl jsem tragičtější, vidlácké Horory, ale určitě to mohlo být o dost lepší. Horší 3*. (17. hodnocení, 3. komentář) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Všetko klišé v mojom obľúbenom žánri exploitation je zahrnuté do tohto filmu, a aj keď mi kopírky Wrong Turnov či Texaských masakrov vôbec nevadia, tak zrazu som zistil, že ma tento horor nebavil. Stáva sa. Dôvodov je viac - absentuje akýkoľvek zmysluplný dej. Všetko je na 100% predvídateľné. Všetky postavy nesympatické. O kladných sa nedozvieme vôbec nič, záporné mi prišli nezaujímavé a sterilné (jeden sadista, druhý zaostalý, tretí mutant) a samozrejme, keď sa tam náhodne objaví nejaká iná postava, tak je jasné, že MUSÍ patriť k nim. Navyše, gore mi prišlo dosť chabé, množstvo vrážd je mimo záber a žiadnu extrémne brutálnu scénu na zapamätanie som ani nezaznamenal. Takže vlastne rozmýšľam nad tým, aký mal tento exploiťák zmysel. Asi aby to len bolo na svetle. Alebo druhá možnosť je, že začínam starnúť. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nové Vyslobodenie to nie je, ale štandardný, priemerný, nevýnimočný, ale určite nie odpadový hixploitation áno. Obete sú vcelku sympatické (fajn hlavná hrdinka), zlo vcelku drastické a príšerné (vrátane prekvapenia, ktoré si nechávali až na samý koniec), výprava lesov a malých miest mohla byť lepšia, ale vyvažuje to pár mrazivo naturalistických úmrtí. A rázne razantný koniec. Scenár je síce žánrové klišé (z potenciálneho vysloboditeľa sa vykľuje zradca) a štvorvzťahovka (kto koho podvádza a prečo) je na facku, ale na 3* to v mojich očiach v pohode má. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Černá komedie o tom, že jsou lidé hloupí a lidé zlí. A pokud se setkají, pak logicky ti zlí zvítězí. Buranský horor z Kanady samozřejmě v rámci žánru nepřináší nic nového, ale osud jednotlivých postav je prostě rozkošný. Úchyl využívá bratra kreténa, co za něj dělá tu nejšpinavější práci. Samozřejmě mu v tom ale vydatně pomáhá. Ve stodole totiž mají něco, co si žádá čerstvé masíčko. Naštěstí, jak se zdá, přísun hloupých lidí je plynulý. Jen jsem si říkal, že porcovat oběti oblečené je poněkud nezvyklé. Kamera často uhne, ale na střeva ven dojde. Mně tentokrát průměrnější gore nevadilo, páč jsem se bavil chováním postav. Co uděláte, když jste v ohrožení života a máte možnost najednou ujet autem? Tak zdejší mladí udělali přesný opak. Asi nejzábavnější byla závěrečná vyvražďovačka. U podobných filmů mám vždy pocit, jestli nemají sloužit coby instruktážní, jak se v jistých chvílích nechovat. Konec mě potěšil a dávám za něj čtvrtou *. Pokud se ale budete dívat na film vážným pohledem, pak se na něj raději nedívejte, anžto postavy zde jsou natolik stupidní, že vás budou zvedat z křesla každých pět minut. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bacha komentář může obsahovat spoiler. Butchers přichází s x krát viděnou zápletkou. Porucha auta v něm skupina lidí a v blízkosti vyšinutí sourozenci. Takže tahle čtyřčlenná partička bude bojovat o svoje životy. No byl jsem na vážkách mezi 2 a 3 ale spíš jsem to viděl na ty 2 hvězdy jelikož film opravdu nepřináší nic novýho a k mojí větší spokojenosti by musel obsahovat víc krve a gore. Konec podle mého gusta kdy všichni z té nesympatické partičky pochcípají rozhodl o tom, že se miska vah přehoupla ke slabším 3 hvězdám. Takže pro ty co nepotřebují od filmu nic novýho to bude asi na jedno podívání OK. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do kanadských hvozdů není radno jezdit. Řádí v nich bratrské trio řezníků. A nejeden uvědomělý divák si dokáže představit co asi tak provádějí lidem, kteří do jejich teritoria zavítají. Film nás zavádí do počátků jejich běsnění, konkrétně do roku 1998, kdy jim dorazí maso na porážku v podobě čtyř mladých lidí. Režisér patrně obvolával během natáčení manželku, milenky, dohlížel na děti a vyřizoval milion dalších záležitostí. Ta jeho nesoustředěnost byla znát, což se samozřejmě promítlo do konečného výsledku. A ono to celkově působí tak nějak ne úplně uspokojivě. Film není nikterak novátorsky pojat, veškeré postupy důvěrně znalý divák podobně orientovaných výtvorů už dokonale předem očekává. Hra s napětím mně vyhovovala a bavila. Když ale přišlo na drastický obsah, který v exploitation přirozeně dominuje, tak to bylo takové jakési jalové. To ano, do těl se mohutně sekalo a řezalo, nicméně kde nic, tu nic. Krve moc neprýštilo, kameramanská práce na umírněné úrovni, šťavnatých detailů méně, než bych čekal. Herecky ok, tempo solidní, a třetí z bratrů měl být vyslán na scénu daleko dřív, posledních pět minut, kdy se coby šílená zmutovaná kreatura zjevil, už moc neřešilo. I nějaký ten neuhlídaný detail prosákl do filmu: na začátku je jeden z mladíků ošklivě zraněn v oblasti genitálií, posléze běhal ve veliké formě a po zranění ani památky. Opěvovaná scéna s "dobrovolným" odchodem ze světa v zajetí držené těhotné ženy byla rozhodně z těch odvážných. No, nesmím upřít režisérovu snahu a taky otevřenou šanci, že se s šílenými bratry-maniaky (možná) nevidíme naposledy. Adrian Langley by ve své režisérské kategorii mohl časem dostát slušných výsledků. 7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klišé s dvěma páry, porouchaným autem a vidláky, kteří čekají na svou příležitost. To by mi ani nevadilo, ale od něčeho, co se jmenuje Butchers, bych tedy čekal nějakou tu řezničinu. Ale ta nepřišla. Několik prchavých momentů tady sice bylo, ale to nejzásadnější se odehrávalo mimo záběr. Jediným malým plusem jsou postavy, které jsou sice šablonovité až běda, ale zahrané jsou celkem snesitelně. Nicméně to nestačí na víc než nějakých 30 % a to ještě s přivřenýma očima. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Štvorici mladých kamarátov - Jenne, Taylor, Mikeovi a Stevovi - sa počas spoločnej cesty pokazí auto a tak sa rozhodnú vyhľadať pomoc na najbližšej čerpacej stanici. Netušia, že tá patrí svojráznym bratom...Adrian Langley. Meno režiséra a scénaristu ktoré som doteraz nepoznal. Po tomto filme si však získal moju pozornosť. Prečo je tomu tak napriek tomu že som filmu dal tak nízke hodnotenie? Z jednoduchého dôvodu. Sú momenty, kedy film (detailné zábery kamery) spĺňa aj tie najnáročnejšie kritéria, na horor je zaujímavým počinom aj rozdelenie filmu na kapitoly v štýle Larsa von triera ale na druhej strane v niektorých (vo väčšine) fázach film iba prináša osvedčené klišé hororových filmov. Butchers pre mňa predstavujú experiment. Akoby sa spomínaný intelektuál a vizionár filmového plátna von Trier rozhodol, z jeho pohľadu, klesnúť na úroveň Roba Zombieho. Film spĺňa všetky predpoklady béčkového hororu a posiela korektnosť dnešnej doby kadeľahšie (všetci herci sú bielej farby pleti, inteligentní ľudia z mesta narazia na skupinku nevzdelaných ľudí z vidieka - akoby sa človek vrátil v čase a pozrel si Posledný dom naľavo či legendárne Deliverance) ale zároveň predstavuje tak strašný stereotyp že sú pasáže kedy by to aj ten najskalnejší horový fanúšik jednoducho vypol. Ja som tak nespravil a urobil som dobre, pretože do zoznamu režisérov ktorým rozhodne treba dať šancu a ktorí sú rozhodne iní ako väčšina pribudla ďalšie meno... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tieto vovec nie zle hixploitation filmy mam rad uz do Wrong turn-u z roku 2003. proste lesy, mociare, pokazene auto a ked jedni herci obleceni za zaporakov nahanaju po lese druhych hercov , ktori su filmove obete   : 60 % ()

majo0007 odpad!

všechny recenze uživatele

Nepozerateľné! Uff - Wrong Turn mix s Texasom bez všetkého, čo sa vám v týchto filmoch ľúbilo! Réžia, scenár, kamera, strih, "producent " v jednej osobe (už len to je varovanie) - Adrian, za toto "Walk of Fame" nevyhráš! Smutná bieda! ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Slabší horor v žánru explotation za minimálně 2 roky , aby člověk pohledal. 4 teenagerům zdechne auto tak jdou na benzinku pro pomoc tu, ale vlastní psychopat (není to spoiler je to hned ze začátku) jeho retardovaný bratr a jeden mutant (co se tam objeví tak na poslední 2 minuty) . Jediné co lze pochválit je zabití těhotné kdy v dnešní době kdy i horory před tím couvnou a radši to neukážou zde jde vidět. Možná by šel ocenit i netradiční konec to by , ale nesměl být jak už několikrát viděný. Chtěl jsem dat 40, ale upřímně nevím za co tu druhou hvězdu hlavní postavy jsou totiž marné v obsazení kurva co souloží kamarádce s klukem její slabošský přítel co, když to zjistí rozbrečí se její kamarádka co o tom ví (kdoví jak dlouho) a nevadí jí to a na závěr borec co si na konci hraje na Ramba akorát vypadá tak přesvědčivě jako kdyby do bordelu nastoupil papež. ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Strašně ohraný námět, který tu byl už nejspíš aspoň milionkrát, strašně předvídatelné události, ještě víc předvídatelný konec, divné postavy a nic nového, ale tak či tak to nebylo až tak špatné, jak jsem původně myslela, efekty ušly, ale počítejte s tím, že z gore nebo podobných věcí toho moc vidět není. Znovu bych si to nepustila, ale na jedno zhlédnutí to jde. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Ako to už v horore býva, práve keď ste v (takmer) ľudoprázdnej pustatine, skape vám motor, porazí pneumatiku, alebo sa len niekomu chce vyšťať. Samozrejme, potrebujete k tomu nejakú benzínku (tá je v každej diere) a spoločnosť. A s tou je väčšinou problém, čo bolo mladé a schopné sa rozpŕchlo do sveta, a  materiál, čo tu zostal, sa na príliš veľa vecí nehodí. Ibaže by ste si radi pošpásovali s nejakou tou rodinkou buranov krátiacich si nudné dni svojskou zábavou na účet nič netušiacich pocestných. Samozrejme, tie rodinky sú na prvý pohľad podobné ako vajce vajcu, ľudský život pre nich nemá hodnotu (maximálne tak na ukojenie hladu či iných potrieb), sú zväčša dementní, psychopatickí, zdegenerovaní a zmutovaní. V čom sa od seba líšia? Tí lepší (Sawyerovci či Odetovci) menej hovoria a viac sa činia, iní, ako napr. tunajší Watsonovci sa utápajú v dristoch ako čítaním Hamleta či naťahovaním medzi sebou. Ich obete sú všetko možné, len nie sympaťáci, divák vie, čo ich čaká, ale strach o nich nemá (dokonca to niektorým aj výslovne želá). Aj, keď je nutné priznať, že scenár z nich spravil totálnych debilov, neschopných sa aspoň raz správne rozhodnúť. Od úplnej katastrofy zachránili film posledné minúty, kedy to aspoň trochu nieslo rukopis skúsenejšieho filmára. Odporučiť sa to dá len tým, čo ešte nevideli kanadský buranský slasher. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérský výměšek nulové kvality. V hlavních rolích ochotnický komparz podřadné úrovně, nulový nápad, nulový děj, nulová zábava, nulová atmosféra, nulové náklady. (1%) ()

DeLonge 

všechny recenze uživatele

Tohle nejen, že neudělá díru do světa (natož do nějaké lepé děvy). Toto si dokonce na tu díru nevzalo ani sbíječku, vrtačku, sponku do vlasů, kladivo na kladiva, masku zhrzených, podkovu pro koně, malý kolečko a věc, o které nikdo netuší k čemu je. Prostě nic. Unylé a trapné jak Pepek námořník. Nedoporučuji v žádném případě nikdy a nikomu. Jedna hvězda za slušnou scénu s těhulkou. Jinak je to ale bída a hnus. Top hláška: "Proč to dělám? Protože musím". ()

Milo384 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru rozhodně lepší průměr. Je zde vše: vidlácký bratři, únos mladých lidí z porouchaného auta, pár útěků, souboje se záporákama, těhotná žena a nakonec zde najdeme i zlého strýce. Na nic si to prostě nehraje a jdeme postupně do finále, atmosféra graduje. No párkrát jsem se i zasmál, jak jsou tyto filmy všechny stejné. Jen to sekání mimo záběr bylo málo odvážné. Délka filmu také dobrá, takže krásné 4* ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

No tak 3 bráškové v chaloupce , to už tady párkrát v nějaké podobě bylo . Není to vyloženě špatně natočeno , ale je teda sakra vidět , že to dělali nadšenci za stravu a byt . Protože většina mordů mimo záběr , pokud se jedná o vyvražďovačku , neznačí nic jiného než absolutně nejnižší možný badžet. V Kanadě se sponzoři asi do takovýchto "děl" jen tak nehrnou. ()

Reklama

Reklama