Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poctivý úředníček zjistí, že umí procházet zdí, a touhle zvláštní schopností se snaží zapůsobit na zlodějku, do které se zakoukal. (Netflix)

Recenze (11)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, že som túto celkom podarenú komédiu kedysi dávno videl. Samozrejme, že v súčasnosti už nemám šancu ju vidieť ešte raz.Takže v dobe, keď každý kecá o uhlíkovej stope, nie je veľkým prehreškom spomenúť film iba podľa pamäťovej stopy. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Ajéjé! Téměř další důkaz, jak je někdy místo komediálních klasik zábavné sledovat vývoj tohoto veselého žánru skrze různé raritky a polozapomenuté filmy. Prej muž, který prochází zdí... :D Vcelku naivní nadpozemská zápletka nevybočující ze soudobé žánrové tvorby, s odstupem času směšně zastaralé triky, občas v rámci žánru nezbytné romantizování a potenciál jisté satiry v rámci tématu nepříliš využit. Ale nudit jsem se nestihl, sledovalo se to příjemně, mělo to spád a skončilo to včas. Paradoxně ve chvílích, kdy se film ze začátku stává v delších scénách pouhou konverzačkou o všem možném a zápletka se plně ještě nerozvinula, se z toho stává hodně solidní záležitost. Bourvil je radost i v mladším vydání a tady se na place navíc setkává se svým budoucím filmovým rejžou Gérardem Ourym (ještě coby hercem). A jelikož zatím zůstaneme na další filmový výlet přeci jenom ve Francii, zítra se povinně podíváme na Aprílový žert... a možná přijde i Funés! ,,Musíme podporovat umělce. Slyšel jsem Marshallův plán, ale to nestačí!" 65% (# Challenge Tour – 52 roků filmu za 52 týdnů) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Sebavedomie zakríknutého úradníčka Léona, ktorý žije v byte so svojou sestrou a jej cholerickým manželom, začne stúpať, ak sa jednej noci pod vplyvom alkoholu dostane domov cez stenu. Svoju schopnosť začne využívať a tým vznikajú rôzne humorné situácie. Film niekedy skĺzava do grotesky, inokedy sa drží pri zemi, rozhodne pôsobí sviežo a je zábavný. Bourvil mal síce za sebou už niekoľko filmov, jeho kariéra sa však až počiatkom 50-tych rokov začala dostávať do hviezdnych výšin. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Mladý Bourvil tentokrát úplně nehraje prosťáčka s dobrým srdcem, ale spíše pěkné kvítko, které vyvadí samé vylomeniny a neštítí se ničeho, potože má dar chodit zdmi (který není za celou dobu vysvětlen, ale to ponechme stranou.) Je to celkem roztomilá naivní zápletka s pěknými zastarlalými triky (kam se hrabe Marvel, přátelé.) Má takový typický nádech tehdejších francouzských komedií naivních komedíí, které tento snímek hezky prezentuje a je moc fajn, že je pro našince konečně dostupný s českými titulky. Humor zestárl, ale to je samozřejně a je vlastně zajímavé porovnávat ho s dnešním, který mnohdy má i nižší úroveň. Objevovat tyhlety filmy je alespoň sranda a zábava, navíc když v nich najdete slova jako Superman.(:D) Nejhorší je že Bourvil tady není zdaleka tak milý jako jinde a vlastně mi místy lezl na nervy. Krást fakt nemusel, chlapec. I když jeho smích obdivuju. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem tuhle klasiku z Francie zhlédla po strašně dlouhé době a musím říct, že na mě zapůsobila stejně jako v dětství. Svou nenadálou schopnost dokáže Léon plně využít ve svůj prospěch a vymýšlí všelijaké taškařice, které vzbuzují úsměv. Je pravda, že jsem se nechechtala tak jako malá holka, nicméně stálo za to připomenout si děj a podívat se na oblíbeného Bourvila. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

U nas suverenne najznamejsi film Jean Boyera s Bourvilom /Les Grandes Queles, Velky Flam/. No ale reziser vystaval film na zaklade toho, ze Bourvil dokaze prechadzat cez steny. Potom ale zacne napravat krivdy. Bourvil sa v 30. rokoch pohyboval po kabaretoch a kaviarnach, este v 40. rokoch si nebol isty, ze ho kabarety, kaviarne uzivia, privyrabal si ako instalater. Roku 1946 natocil fenomenalny film Pas si bete , a tento film le Passe Murraille 1951 znamenal dalsi zlom v Bourvilovej kariere. Ja si ho uz asi navzdy budem pamatat ako vidieckeho dobraka s nevyhnutnou davkou sedliackeho rozumu : 85 % ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film si matně vzpomínám z dětství a vím, že nás tehdy hodně bavil. Rád bych ho viděl ještě někdy, ale není po něm ani vidu ani slechu a to ani zde ne. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Zápletka je sice prostinká, ale to konec konců u klasické veselohry nevadí. Vzhledem k roku vzniku tohoto filmu jsem se až nečekaně dobře bavil. ()

Reklama

Reklama