Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Eddie Murphy v akční sci-fi komedii o Měsíci plném hazardu.  Píše se rok 2087. Na Zemi byly zakázány všechny druhy hazardních her, a tak se novým rájem všech vášnivých hráčů stal Měsíc, kde začaly růst kasina a herny jako houby po dešti. Jeden z mála prosperujících podniků, kde je hazard zakázán, provozuje dobrodruh a pašerák Pluto Nash. Když však odmítne návrh Rexe Cartera, který chce jeho podnik koupit a proměnit v doupě hazardních her, dočká se odplaty. Podnik exploduje a v následné přestřelce se podaří uniknout jen Plutovi, zpěvačce Dině a starému robotovi Brunovi. Rozhodnou se odhalit pravdu o Carterovi a jeho zločinech, současně však musejí prchat před jeho zabijáky. Ani úkryt na odvrácené straně Měsíce jim nepomůže, a tak skončí v Carterově sídle. Pokud Pluto něco rychle nevymyslí, zemřou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

POMO 

všechny recenze uživatele

The Adventures of Pluto Nash je z tých filmov, pri ktorých neveríte, že za ich kamerou nesedelo 7-ročné dieťa. Tu to ale zamrzí obzvlášť, kvôli hereckému potenciálu v epizódnych rolách. Niekedy ani herecké hviezdy nepomôžu. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Komedie, která je spíše k pláči než k smíchu. Trapné, nudné, bez nápadu, kdyby šlo alespoň o parodii. Další tragický hollywoodský výpotek. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nehodnotil bych to vyloženě jako filmový odpad. Samotný kabátek je dosela slušivý (přeci jen 100 miliónový rozpočet je 100 miliónový rozpočet). Ale je NESKUTEČNÉ, nakolik je film s takovým obsazením i prostředím nudný. Není otřesně debilní, nebo třeba nevkusný, jenom extrémně nudný. Za celou dobu jsem se zasmál tak pětkrát... ()

imf 

všechny recenze uživatele

Eddie vymodlil 100M dolarů rozpočtu, pozval partu kamarádů komiků a natočil sci-fi podle svého gusta - nejdražší sebestředný film všech dob... Bohužel pouhá přítomnost dobrých herců (Peter Boyle, Joe Pantoliano, John Cleese) nestačí, pokud říkají kraviny a přehrávají v těžce provařené sérii gagů... Utrpení pro diváky a další tvrdá lekce pro Murphyho, ale upřímně - mohlo to být ještě daleko horší... ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

V jednom komentáři jsem napsal, že Eddie Murphy už není herec, ale ted už vím, že není ani člověk.... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Film předchází pověst jednoho z největších propadáků v dějinách, ale vlastně nechápu proč. Taky z něj nejsem zrovna bez sebe, aleviděl jsem řadu slabších filmů, které byly úspěšné. Zřejmě byl nadstandartně drahý (ne že by to bylo znát) a v kině se rozpočet jednoduše nevrátil. No, Pluto Nash není vyloženě špatný, co mi ale vadilo: hlavní trojice před někým celou dobu prchá, někoho se bojí, panikaří, ale na začátku nebylo dostatečně vysvětleno proč, takže jejich osud mi byl víceméně lhostejný. Na té chatrné zápletce ale přece jen visí pár milých nápadů. Většina z nich plyne z kontrastu futuristického světa a starosvětsky tradičních funkcí jeho rekvizit a postav. Robotka Babette má design i chování francouzské pokojské, holografický šofér James (cameo Johna Cleese) je koncentrátem staré dobré Anglie, nejoblíbenější zpěvák vesmíru má image Franka Sinatry. :-) 40% ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Byť chvílemi jsem se i smál na pár podařených fórků, celkový dojem z filmu je posmutnělý. Rutinní zábavovka a škoda času... I na tento komentář... ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Eddie Murphy byl počátkem 80. let považován za výrazný talent na poli americké komediální scény, měl dar bezprostřednosti, improvizace a pohotovosti. Působil jako nezkrotný živel a zdálo se, že má zaděláno na dlouhou hvězdnou dráhu ve filmovém průmyslu. Jenže ouha, po několika úspěšných snímcích přišla účast ve filmech, co způsobovaly spíš rozpaky a posléze i útrpné úšklebky. Eddie neprokázal dobrý úsudek a ochotně se hrnul do projektů, které na dálku zaváněly průšvihem, a jeho sebevědomí hraničilo s arogancí. Pluto Nash je dokonalá ukázka toho, co pohřbilo jeho ambice. Nevtipná komedie, kde se přeplácanost setkává s nevkusem a kde není čeho se chytit. Zoufale nefunkční, nudný film. Celkový dojem: 10 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tahle předražená nuda vejde do dějin jako první film, kde John Cleese nebyl vtipný. Ono tu totiž není vtipného vůbec nic a nezajímavá akce a triky to nevytrhnou. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Docela křečovitý smysl pro humor (roboti,...), může připomínat dementní snahu o vtip, jakou můžeme sledovat v pořadech jako je například Tele Tele, Natočto! nebo Tak neváhej a toč! Nenašel jsem snad jediný moment ve filmu, který by mi dával najevo důvod, proč by se film nemohl odehrávat stejně dobře - nebo spíše špatně - třeba na Zemi. Nepozemské bleskozbraně by klidně mohli nahradit obyčejné revolvery, e-sluhu (John Cleese - jediná 'trefná' postava ve filmu) by mohl nahradit obyčejný řidič... Spíše než o SCI-FI film se jedná o přehlídku nevtipu a nelogických situací (různá přitažlivost na Měsíci), například moment, kdy se díváme na Zemi a není tam patrný žádný posun v čase, zatímco na Měsíci to perlí... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Neil Cuthbert | Hudba: John Powell | Produkcia: Martin Bregman, Michael Scott Bregman, Louis A. Stroller | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Castle Rock Entertainment, Village Roadshow Pictures | Rozpočet: 100 miliónov $ | Tržba: 32,086,973 $ || Takto sa robia prepadáky: zasadiť običajnú romantickú komédiu do budúcnosti. O kasový prepadák máte postarané. Darmo kvalitných hercov. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Počkat, to byla komedie?? Ano, očekávala jsem, že by to mohlo být skoro cokoliv: nepovedené drama, thriller, sci-fi, ale komedie? Asi se na to budu muset podívat znovu. Nebo ne. Další zážitek bych už totiž nemusela vydržet. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Většina herců se jednou dostane na své pomyslné dno. Eddie Murphyho to zastihlo v tohle filmu. Režie není zlá, ale příběh a triky rozhodně ano. Pokus o komediální Total Recall rozhodně ztroskotal. PS: Navíc z toho filmu mám pocit že tohle mělo ambice uspět. O to více Pluto Nash šokuje. 30% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek ve sbírce Eddieho, kde si mohli dát větší práci s efekty, které působí dost lacině. Jinak pár klišé by se tu našlo, kde jediným originálem je to, že se to neodehrává na Zemi, ale na Měsíci. Bodyguard, i ten albínský černoch, nebo co to bylo, drželi film nad vodou. Jinak by to byl průšvih. Slabší průměr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pluto Nash je nielen názov trochu bláznivej akčnej sci-fi komédie Rona Underwooda, odohrávajúcej sa v atraktívnom prostredí na Mesiaci, ale aj meno titulného hrdinu v podaní Eddieho Murphyho. Eddie Murphy bojuje na Mesiaci s mafiánmi, v žánri, ktorý mu vyniesol popularitu aj majland v akčnej komédii, ktorá opäť stavia úplne na jeho komediálnych schopnostiach. Tentokrát ide však navyše o sci-fi, čo je zrejmé z prostredia, kde sa príbeh odohráva. To, že sa dej filmu odohráva na Mesiaci, snímku síce ozvláštnilo, ale to je asi tak všetko. Inak kopíruje iné vesmírne snímky. Eddie Murphy tradične veľmi hovorí a tentokrát aj veľa nastrieľa, ale ani jeho komediálny talent nezakryje trochu chabú zápletku a nedomyslenosť scenára. Ale ja som sa bavil a budete sa aj vy. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Eddie sa vzdialil od rodinných nevtipností (Dr. Dolittle), či rodinných fekálnych nevtipností (Nutty Professor) a to sa mu vyplatilo. Film je nabitý hviezdami, ktoré sú viac, či menej využité (až na Burta Younga a Randyho Quaida). Poteší Jay Mohr i camea Luisa Guzmán a Johna Cleesea (ktorý je krásne utlmený). Ani slizký Alec Baldwin sa tu nestratil. A Eddie je totálny king. Film je dosť krátky na to, aby mohol začať nudiť a obsahuje peknú dávku humoru. Je potrebné pochváliť efekty, ktoré boli umiernené a úmyselne sa tvorcovia nesnažili o nejaké vážne futuristické vízie, ale iba o kulisy a efekty, ktoré majú pobaviť (ako to bolo v 80's). ()

Reklama

Reklama