Reklama

Reklama

Případy inspektora Lynleyho: Vysvobození

(TV film)
  • Velká Británie The Inspector Lynley Mysteries: A Great Deliverance

Obsahy(1)

Protivy se prý přitahují. Ovšem v případě nové vyšetřovací dvojice, kterou - zřejmě nikoli bez jistých postranních úmyslů - vytvořil jejich šéf, asi toto rčení příliš platit nebude. Ti dva si totiž nemohou kápnout do noty. Na jedné straně zjemnělý, kultivovaný inspektor Lynley, ten "rychlokvašený oxfordský zlatý hoch, arogantní aristokratický spratek", jak o něm říká ona, na straně druhé plebejská, nesnesitelná a neoblíbená seržantka Haversová, "ženská jako minové pole", jak o ní říká on. Jenomže teď jsou na jedné lodi a jejich úkolem je vyšetřit brutální vraždu jistého farmáře. Každý z nich má svůj dobrý důvod, proč chce, aby právě tohle vyšetřování skončilo úspěchem. Jenomže lidé na venkově nejsou metropolitní policii právě nakloněni, jak mají bohužel brzy zjistit...
Už několik dní se zjemnělý aristokrat inspektor Lynley a plebejská seržantka Haversová pokoušejí najít společnou řeč při vyšetřování brutální vraždy farmáře Williama Teye. Ostří jejich vzájemné antipatie se jim za tu dobu podařilo malounko otupit, ve vyšetřování případu však příliš nepokročili. Není také divu, když všude kolem sebe narážejí ne-li rovnou na zeď mlčení, tak alespoň na nepříliš velkou ochotu vesnických lidí vypovídat. Teď se však zdá, že se na ně přece jen usmálo štěstí. Neboť na scéně se objevila Tessa Teyová, léta pohřešovaná manželka oběti. A Lynley věří, že ten koneček nitě, který zachytil, mu pomůže rozmotat celé klubko... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Film ze začátku zaujme líčením citového života hlavního hrdiny, ale pak se to všechno plácá od ničeho k ničemu. Na britskou detektivku velmi slabé! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

První případ vyšetřovatelské dvojice inspektora Lynleyho a seržantky Haversové a už teď fakt lituju, že jsem ho jako první neviděla, protože bych mu pak byla mnohem více nakloněnější.. Na začátku si možná řeknete, že to bude jakási romantická šlichta, ale v závěru se filmařům povedlo přitáhnout divákovu pozornost na maximum. To, že se oběť našla s uťatou hlavu od sekery, není poslední brutální fakt na tomto případu, jak se později ukáže. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná detektivka, v níž se příliš řeší vztahy. A i když na Nathaniela Parkera (tedy inspectora Lynleyho) se zatraceně dobře kouká; s ženskýma v pilotním dílu, a nejen v něm, je to horší a mně tam chybí. Tak si člověk řekne, že by z Nathaniela Parkera byl dobrý Decius Caecilius Mettelus nebo Marcus Valerius Corvinus, ale musela byl Julii Minor zahrát Emily Blunt a Priscillu Rosamund Pike. Bez pěkných ženských to prostě v detektivkách nejde, ani v hraných, ani v psaných. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

1 - Mám ráda Nathaniela, například ve filmu Daleko od hlučícího davu byl neodolatelný. 2 - Mám ráda Anglii a v tomhle dílu byly zabírány opravdu krásné scenérie. 3 - Mám ráda kriminálky a je jen škoda, že právě tenhle seriál není moc známý i když připouštím, že patří do kategorie těch odpočinkových. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další sympatická detektivka a pro mně osobně mnohem víc, než Dalziel a Pascoe. I proto, že má mnohem odlehčenější atmsosféru a přitom řeší vážně případy. Prostě klasická anglická detektivka s výborným Nathanielem Parkerem (a geniálním Vladimírem Dlouhým) a Sharon Small, kteří spolu mají prvotřídní (ne)chemii. Navíc překrásné exteriéry a sem tam i nějaký ten vnitřek. Předlohy jsem nečetl, takže nemám jak srovnávat, ale soudím, že to bude fajn. Snad jen tenhle díl by potřeboval trochu pokrátit, to rozdělení na dvě části se mi moc nelíbilo, ale asi tím líp pro zápletku. Na první díl skutečně více než slušné. Odpočinkové, sympatické. Co si přát víc? 75%. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama