Reklama

Reklama

Massacre at Central High

  • USA Blackboard Massacre (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Přestupující středoškolský student, kterého trojice brutálních tyranů přivede na pokraj sil, se uchýlí k vraždě, aby se zbavil útlaku ve škole, a později se obrátí i proti studentům. (JasonCZ)

Recenze (5)

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Ach jo! To jsem se zas jednou těšil, že si pustim pěknej slasher a ono nic. Zabijákovu identitu známe od začátku a vraždy za moc nestojí - vetšinou se jedná o výbuch. Hrozná nuda. Jeden z mála filmů, kde jsem se po hodině uchýlil k rychloposuvu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zase tak špatný, jak tady popisuje Eraserhead, tohle je v podstatě hlavně teensploitation/exploitation/revenge film, ale rovněž i slasher, viděl jsem italskou alternativní XXX verzi pod názvem "Sexy Jean", kde nechybělo vůbec nic:-) Vraždy tu jsou místy ale docela brutální, a pak hlavně originální-vynalézavé, vše naaranžováno tak, aby to vypadalo jako jedna velká náhoda (těžko uvěřitelná, nutno podotknout). Bohužel film se značným sociálním podtextem spíše nudí, film nedovede děsit a napětí je tu minimální. Ve filmu vystupují v podstatě jen samí mladí lidé (některé charaktery jsou docela zajímavé), nevidíte tu žádného učitele, ani policajta, násilí na denním pořádku, vraždí se tu jako o život, jeden brutální čin, odstartovává nelítostný teror, zachraň se kdo můžeš, oběti tu nikdo nepočítá, nepostrádá ani nehledá, americký školní systém fakt nechápu:-) Tohle všechno mi tu trochu vadilo, poněvadž, to snižovalo důvěryhodnost snímku, ale jinak úplnej brak to zas nebyl. Docela jsem se bavil. Alternativa: "Class of 1984". ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Je to kultovní film, o tom žádná. Ve mně teda zanechal poměrně hlubokou stopu. A to jsem si v asi padesáté minutě projekce říkal, že víc jak tři hvězdy nedám. Do té doby je to sice nápaditá, ale fakt hodně cheesy a soft vyvražďovačka a teensploitation, ve které absentují dospělí. Ti se objeví až v úplném závěru. Je to vlastně taková sociální alegorie o tom, že není dobrý narušovat školní ekosystém, chybějící šikanátorské příčky v místní hierarchii totiž vždycky někdo zaplní. A tak zjednávání nápravy může nabýt nepříjemně repetetivní rozměr. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Massacre at Central High“ bych doporučil hlavně fandům hororu, kteří dostanou trochu jinou vyvražďovačku, která není vyloženě špatně natočena, jen z ní místy budete mít pocit, že se tvůrci docela báli sdělit svůj příběh ještě o něco drsnější cestou. Právě to přitvrzení by filmu hodně pomohlo. Ale nedošlo k tomu. Z hlediska roku natočení to ale není zlé. ()

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu nehrají žádní dospělí herci. Výjimkou je závěr filmu, který se odehrává na školním plese. (Karlos80)
  • Scenáristovi a režisérovi Renému Daalderovi byl jako producent doporučen Russ Meyer, pro kterého Daalder předtím pracoval jako kameraman. (Karlos80)

Reklama

Reklama