Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Může věda pomoci najít vysněného partnera? Jedinečná světová romantická show, ve které hraje hlavní roli láska. Ženich s nevěstou se poprvé uvidí na vlastní svatbě, odjedou na svatební cestu a měsíc žijí ve společné domácnosti. Vyjde jim to spolu? (TV Nova)

Recenze (75)

ChArLeNe

všechny recenze uživatele

Ten rozprávač mi strašne vadil, ako všetko dopodrobna a niekoľkokrát vysvetľoval v priebehu jednej epizódy. Na druhú stranu, muži boli hodnější než v slovenskej verzií (že nemali potrebu byť hnusní a ubližovať), ten základ toho dobrého srdca tam bol, ešte keby poznali 5 jazykov lásky a zlepšili komunikáciu bolo by fajn. Čo sa týka žien, tam to bolo horšie. Celkovo, česká verzia sa mi pozerala príjemnejšie než slovenská. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

No není to zas úplně blbý a blbý věci se většinou líbí, vědě moc nevěřím a už vůbec ne v tomto ohledu, ale nic neni nemožné jak řekl klasik. Tomu druhému páru to klapne, ti se hledali až se našli. První pár si přes různé spory a nedorozumění si nakonec k sobě také najde cestu. 1. série 3*. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Týýjo, mámo, voni dokonce ty testy jako posílaj do laboratoří jako až v Americe! Nova sáhla po další zahraniční show, která nás má přikovat k obrazovkám. Všichni se tváří smrtelně vážně, protože tohle bude velké. Dohlíží na to totiž tři pomazané hlavy, zatímco naše osamělé duše se dopředu svěří se svými bolístkami i tužbami, anonymně se očichají, aby se následně nasoukali do svatebního, protože nastal čas, kdy se poprvé potkají před zraky hostů i oddávajícího. Pochybná morální stránka má zalepenou pusu, naopak product placement má zelenou. Tož ale hlavně, „aby měl srdíčko na správném místě!“ Holt věda pomáhá lásce, mně u toho solidně pomohla sklenka bílého. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Když se loni tenhle formát na Nově objevil, byl jsem nadšený jak malý Jarda, protože televizní seznamky zcela zbožňuju, a v tomto podání jsem se u toho bavil královsky. Příšerně mi ale to ale kalilo vědomí, jak je to celé fejkové - každému soudnému člověku muselo být na první pohled jasné, že ty svatby nejsou uzavřené pravomocně, a že je to celé jen habaďůra na naivní blbečky, který na to skočili. Navíc mi strašně vadily ty kecy, jak jsou ti protagonisti spárováni na základě "vědeckých poznatků", protože to byla další píčovina, a nesoulad těch párů byl tak moc do očí bijící, až si člověk říkal, že nechat to celé náhodě by snad muselo mít lepší úspěšnost (o samotném výběru protaganistů do toho pořadu nemluvě, to by bylo na samostatnou kapitolu). Navíc jsem krátce poté, co to začalo běžet v telce, na Netflixu objevil reality show Love Is Blind, která mi přišla lepší asi tak o 1000 %, byť to není zcela stejný formát, a ta česká verze mi najednou vedle toho přišla jak chudý příbuzný, který mi byl navíc protivný prolezlostí product placementem a symbiózou s bulvárem. No ale uběhl rok, Nova přichází s druhou sérií, a po zhlédnutí prvního dílu na Voyu jsem s úžasem zjistil, že najednou je ta fejkovost přiznaná! (byť dost decentně, ale stejně! dokonce jsem narazil i na článek v bulváru, kde to bylo rovněž přiznané, což mě šokuje snad ještě víc, protože pokud se nepletu, bulvár loni držel basu s televizí a hrál to taky, že ty svatby jsou doopravdy). A ta loňská nesnesitelná kognitivní disonance (líbí se mi něco, co mě současně tak příšerně irituje) náhle zmizela jako mávnutím kouzelného proutku, a najednou zjišťuji, že si druhou sérii užívám již v podstatě bez výhrad, byť otravný product placement samozřejmě nezmizel, byť ani nevylučuji možnost, že jsem v průběhu toho roku postupně dospěl k názoru, že je vlastně asi úplně jedno, jestli televize tvrdí, že jsou ty svatby fejkové nebo ne, protože si to jde užít i bez toho, aniž by televize přiznala barvu (ostatně vždy platilo a bude platit, že komerčním televizím nelze věřit ani nos mezi očima), takže nově na to prostě možná jen dokážu koukat jako na dokonalé guilty pleasure, což jsem ještě loni nedokázal, čemuž možná trochu pomohlo i to, že jsem v tom meziroce sledoval na Voyu slovenskou verzi Svadba na prvý pohľad i australskou verzi Married at First Sight a uvědomil si, že tenhle formát prostě miluju ve všech jeho verzích, které jsou k dispozici, a proč si tu radost odpírat, haha. Jediný mráček na nebi tak nyní vidím v tom, že nejde zhlédnout všechny díly na jeden zátah, ale je nutné trpně čekat, než je televize všechny uvede, což je pro člověka zvyklého na netflixovský binge-watching skoro tak nesnesitelné, jako vyhlížet konec Zemanova volebního období. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nemůžu věřit sám sobě, že jsem se na jeden díl podíval. A že se tu o tom rozepisuju... Náměť jako takový mne absolutně neuráží a snad bych došel až tak daleko, že bych řekl, že je zajímavý. Ale ta forma... Gró ("Může věda pomoci najít vysněného partnera?") je tu zredukováno na absolutní minimum, kdy paní Chytrá I položí před pana Chytrého a paní Chytrou II fotky dvou lidí, řekne "Tyhle dva by si mohli sednout, ne?" a paní Chytrá II řekne "Jo, to by mohlo fungovat.". O "vědě" na pozadí se divák nic víc nedozví. Zbytek stopáže totiž zabere zvaní rodičů na svatbu, vybírání šatů a podobně. Navíc zpárovat dva mladé lidi, kteří oba dva mají rádi cestování a turistiku, bych zvládnul taky... 20% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jak rikal dedecek meho oblibeneho manzelskeho a rodinneho poradenstvi Jeronym Klimes "Lepsi je dobre se obesit, nez blbe ozenit".Porad plni vybornou propopulacni roli.Klimes rika,ze u nas nizkou porodnosti kazdou generaci vymre tretina zen.Jsou nahrazovany hlavne ukrajinkami, ktere ceske zeny prevysuji ve vsem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další přebraný fake pořad zpoza oceánu. Kvality moc ale nepobral. Do podobných sraček se můžou hlásit jen opravdoví zoufalci, nebo jak již prasklo placení druhořadí herci a komparzisti. Osobně bych do něčeho takového nešel (ani kvůli dovolené – jak prohlásilo pár mých známých – to bych si ji raději zaplatil sám). Věřím, že může existovat ona „láska na první pohled“, ale na kecy typu „vědci k sobě vybrali nejvhodnější adepty…“. Viděl jsem asi cca 3 díly a to ještě ne celé a měl jsem dost. Raději jsem to přepnul. Postupem času se člověk alespoň prostřednictvím některých rozhovorů a videí některých účastníků dozvídá i ledasco ze zákulisí… ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý, milý i poučný pořad plný citu a lásky. Pořad, který má hloubku, je zatím upřímný a dotýká se hluboce lidských témat, což je v dnešní povrchní, umělé, afektované a vesměs falešné době jednak rarita a druhak potřeba.Všichni lidé zatím velmi sympatičtí. Pobrečela jsem si. Naprosto souhlasím, že dva lidé si musí vonět a chutnat. 😉 Stejně tak naprosto souhlasím se strašně vysokými nepřiměřenými nároky, které dnes partneři bez rozdílu pohlaví mají! Těším se na další díly, kam se budou vztahy vyvíjet. Moc krásné letecké záběry jako bonus, že by z dronu? K odpadům zde se ani nebudu vyjadřovat.... nemá to cenu. Abych jenom nechválila. Jako dát dohromady krásnou ženu manažerku s kuchařem Břicháčem Shrekem? Nevím, kde na to přišli. Ale asi bylo zapotřebí nějaké drámo.... Teď když už znám všechny páry, si mohu dovolit trochu předvídat. Dle mého mají největší šanci na úspěch 1. pár Natálka s Františkem a poslední pár. Druhý pár se v realitě všedního dne "sežere" a 3. pár tam to bylo celkem špatně od začátku pošuk a rozmazlená princezna... Update 7.5.2021 malé srovnání české a australské verze: Překvapivě jsou fragmenty české verze, které se mi moc líbí: 1. dárky, které si novomanželé dávají, milé gesto, které prolomí ledy a shodí trochu nervozity. 2. Představení rodičů na svatbě - je to důstojné, slušné a zdvořilé a nedochází pak k faux pax jako v australské verzi, kdy se matka nevěsty cítila právem dotčená. Co se mi nelíbilo na české verzi, že tam oznamovali, že vhodnou partnerku nenašli. To musí být před kamerou velmi nepříjemné a vůbec bych to tam nedávala. Na australské verzi se mi moc líbila grafika na televizi, když dávali dohromady páry a také se mi moc líbí, že si novomanželé píší své osobní sliby. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se hlavně na inspiraci pro plánování vlastní svatby, což se mi splnilo ani ne z poloviny. Přesto pořad považuji za slušné guilty pleasure pro čerstvě zasnoubené budoucí nevěsty, protože hádám, že moc pánů u toho nevydrží. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na toto raději než na předtočený projev Miloše. Reality je převzaté, takže asi jakžtakž funguje. Ovšem přijde mi zvrácené začínat vztah slibem... Jaký to vysílá vzkaz mladým? Lidi, co do tohoto experimentu jdou, upřímně nechápu. Stejně tak jako "odborníky" na vztahy. Takhle to přece v životě nefunguje. Tuším, že jde jen o peníze, byť náhodně se může výběr povést. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. série: Láska je o tom, že budeš milovat feťačku/rajdu a nebudeš jí to vyčítat...28%. 2. série: po třech dílech pořád super, není náhoda, že pokaždé jsou daleko více mimo ženy...28%. ()

herr_carter

všechny recenze uživatele

Asi tomu nelze upřít, že se jedná o amibiciózní a celosvětově hodně sledovaný projekt, ale nevím no. Profesorka PhD. D.N.A b.ůHví-C.o Csc, co dává do kýblů smrdlavá trička aktérů k očuchání aktérce a vyptávání se,co by dotyční očekávali od protějšku podle mě dokáží i Jarda se Slávkem od popelnice bez titulu. Je to celé takové vtipné a o inteligenci zúčastněných se tu člověk nemusí rozepisovat, co mě ale mile překvapilo, že zájemci o svatbu vypadali v prvním díle celkem normálně. Čekal jsem podle vzoru různých výměn a malých lásek zase totální spodinu národa ve smyslu špinavých bytů, špinavých dětí a vyhnilých ústních dutin,což se nestalo..................... ()

bari68 odpad!

všechny recenze uživatele

,,Experiment,, , ktorý mi je proti srsti, či už celkovým konceptom, formou ale i nejasnosťami o skutočnej , či len hereckej estráde. ()

Milan25 

všechny recenze uživatele

Možná trochu moc utahané, ale asi jedna z těch lepších televizních reality show. Nenudil jsem se u toho, takže pohoda. ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Kdyby to televize sestrihala o neco lepe a ubrala po par minutach reklam, jako show by to sneslo daleko lepsi hodnoceni. Ale vecnym prodluzovanim a opakovanim to skutecne ztraci dost na koukatelnosti. Kdyby to nekdo sestrihal a odebral reklamy, tak to ma klidne 7/10. ()

Reklama

Reklama