Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Recenze uživatele marhoul k tomuto seriálu (5)

Služka (2021) 

Abeceda o výběru partnera aneb jak jedno špatné rozhodnutí spustilo dominové kostky problémů a strastí mladé kočky, která je inteligentní, schopná, pracovitá, milá a milující maminka. Chybu neudělala jen jednu, nasekala jich, že mi vlasy vstávaly na hlavě, jenomže takhle to chodí. Není zdaleka jediná a divák to dobře ví a i přes její kroky vedle, holce (oběma holkám) fandí. Ví co chce, ví co nechce, ale ani tak to není snadné. Člověk někdy potřebuje pomoc, zvláště když nemá použitelné rodiče, zázemí, zato má v zádech alkoholika- násilného manipulátora a uzurpátora, který si z ní udělal karavanovou rohožku a potrpí si na držení huby a kroku. U nás je zažitá všeobecná představa, že samoživitelka má na cigára a na chlast vždycky a takové to: "kde ma dítě tatínka?", však tato klišé zdaleka neodpovídají realitě, pracující matky samoživitelky často nemají na zdravé jídlo a kde je fotr? No třeba je tahle rodinka tak strašně statečná, že pláchla zrovna proto, jak je borec týral. Strach je silný motor, ale ne každá žena dokáže odejít. Pastí v takové situaci je mnoho. Navíc by se veřejnost asi divila, kdyby viděla, kolik bývá na traumatologických ambulancích ošetřených žen, s tituly, z "lepších" poměrů, prachatých abstinentek, nekuřaček, se zlomeninami, rozsáhlými haematomy, s otřesy mozku, které se jim staly opakovaně po pádech ze schodů a odmítají podat oznámení a vracejí se pokorně domů... Pamatuji mladou ženou, kterou novomanželíček zmlátil dva týdny po svatbě tak, že zůstala apalická. Alex neměla modřiny, ale dlouho by netrvalo, aby je měla. Margaret byla v roli naprosto úžasná, věřila jsem jí vše. Její máma, ta si snad zaslouží nějakou cenu, protože toto bylo na rozkopání televize, seriál možná na pět hvězd není, nebylo snadné na to koukat, ale nešlo to vypnout a ačkoli se dalo kde co předpokládat, skutečně šablonovité chování žen, jak z knihy, jdu do plných, jelikož téma je nadčasové, skvěle zpracované, sedělení je důležitější než hromada zábavných hororů pro děcka a v této formě má potenciál oslovit i mladé publikum. Takže holky, zapamatujte si: výběr partnera je jedním z nejdůležitějších tahů v životě. Krok vedle a celý váš život nabere hodně smutný směr. Jo a že ráčíte raději rošťáky? Ty si nechte jen na občasné povyražení. Jinak si s takovou teorií snadno můžete zahrát hlavní roli v reality show, která bude tutovou variací na tohle téma, kdy bude honorář výrazné chuti pelyňku. ()

Za babku (2021) (E01) 

Výborný rozjezd. Na podělaného i záchod spadne, klasika. Vítr odjinud, mazaně zvolené téma, mě to oslovilo, jsem zvědavá na pokračování. Margaret je skvělá, nezapomenutelná z Tenkrát v Hollywoodu, uniklo mi, že je ratolestí Andie Mac Dowell, je skvělá! O kočce ještě uslyšíme. ()

M (2021) (E06) 

Žaludek v osmičce. ()

Nebeská modř (2021) (E09) 

Nejde se na to dívat, nejde to ale vypnout. Každá chyba potrestána krutě, půda pod nohami sice chvílemi je, ale divák se vcelku děsí posledního dílu. Velmi dobře natočený seriál. Nic snadného ke sledování, vyždímaná, jako citrón, sbírám sílu na finále. Někdy je třeba minulost radikálně odříznout, odjet, začít znovu, sobecky si urvat pro sebe lepší pozici, jen si nejsem jistá, jestli to zásadová Alex dokáže. Koule na noze, v podobě otřesné matky a manipulátorského, vychcanéno ochlasty, ji bude brzdit a ničit veškeré pokusy o lepší život. Drobná štěstí, která mívá, protože je pracovitá, sympatická, inteligentní a skvělá máma, vždycky strašidla z její minulosti s úsměvem a přirozeně rozšlapou. Zároveň je holka blbá, jak troky, zásadní věci si podělala sama, jenomže takhle přesně to v životě chodí. Typické, podobně pitomou kamarádku, příbuznou, kolegyni, zná asi každý. ()

Ovace (2021) (E10) 

Deseti minutový sloh o nejkrásnějším dni, který ještě nenastal. Měla jsme pocit, že to s holkamí žiju. ()

Reklama

Reklama