Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Recenze uživatele Bozvav k tomuto seriálu (4)

Služka (2021) 

Průměrná záležitost, zde za mne silně nadhodnocená. Silné a společensky aktuální téma, jenž vsadilo na komorní způsob podání. To by samo o sobě nebylo vůbec marné, ale problém byl v tom, že až na vyjímky, zcela chyběly emoce, pozitivní i negativní. Celý příběh, který se odvíjí divákovi před očima, působí sterilně a odtažitě.  Přitom se z takto ožehavého tématu dá vytřískat celá škála emocí a pocitů. Zde, po shlédnutí posledního dílu, ve mně nezůstává nic, prostě nula. Takže za mne 50%. ()

Za babku (2021) (E01) 

Shrňme si to. Mladá mamina Alex, jejíž sociální statut je diskutabiní i když žije s manželem, neb živoří v jakémsi karavanu, kde musí vyjít z jednoho, nejspíše mizerného platu svého manžela agresivního alkoholika se rozhodne, že čeho moc, toho je příliš. Bez jakéhokoliv plánu se sebere uprostřed noci, naloží dceru do auta a jede donikam. Místo, aby toho kreténa doma vzala pánví po palici, podala žádost o rozvod, obrala ho o poslední penny a nachystala si alespoň trošku půdu pro únik, tak nechá dceru v péči bláznivé matce a vyrazí do pochybné práce načerno. No a je normální,....... není.  Zajímavý rozjezd, který jasně ukazuje, že nic není černobílé. ()

Poníci (2021) (E02) 

Nádherná, byť odstrašující ukázka toho, že komu není rady, tomu není pomoci. Do zblbnutí můžete, dotyčné opakovat, že agresor se nezmění, jen z něj alkohol, popř. jiné návykové látky vytáhnou o nejhorší napovrch, ale ty ženy tomu nevěří a pořád se vracejí. Je fakt, že jde o ženy labilní, nesbevědomé a mnohdy se sklonem k fyzickému, nebo psychickému sebepožkozování. Jen chudáci ty děti. Dobře udělaný seriál, alespoň prozatím. ()

Mořské sklo (2021) (E03) 

Mít chlapa k hovnu, matku dementa, to je na ránu. Emoce nulové, nic moc se nedělo. ()

Reklama

Reklama