Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V několika poválečných letech zaznamenala Kanada silnou vlnu italských imigrantů. Z domova je vyháněla bída ve válkou zdecimované vlasti a vidina lepší budoucnosti, v zemi dostatku a možností. Také Antoniin muž Vincenzo byl jedním z těch, kdo podlehli lákavému snu. A podobně jako tehdy mnoho dalších mužů, odjel "napřed". Od té doby se však své ženě a dětem neozval a dva roky o něm nikdo nic neví. I přesto se Antonia rozhodne svého muže za mořem najít. Doma ji ke vší bídě krutá povodeň připravila téměř o všechno, takže už ani nemá co ztratit. S dětmi a mladší sestrou a s vírou, že v nové vlasti mohou začít nový život, se vydají na cestu. Po příjezdu ji čeká kruté překvapení. A zdaleka nebude jediné. Antonia se však musí postarat o děti a sestru a tak se nemůže jen tak vzdát. I přes nepřízeň osudu se rozhodne v Kanadě zůstat a bojovat o budoucnost svou i svých dětí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Ač je děj "Vysněné země" ve své podstatě předvídatelný a v určitých momentech se nevyvarovává očekávaných klišé, není důvod "Come l´America" jakkoliv zatracovat. Právě naopak - silný příběh mísící motivy matky bojující za lepší život sebe a svých dětí s příběhem italských imigrantů pomáhajících budovat moderní Kanadu, není tuctovou pohádkou. Jde o příběh se silnými emocemi a s úžasnou schopností zachytit specifika italského národa - především ten fakt, že Italové skutečně žijí. Za svou existenci se perou nejen s nepřízní osudu, ale i s vlastními chybami - a dokáží v jedné chvíli plakat a smát se zárověň... "Vysněná země" je pro mě koncentrátem Itálie (možná právě proto, že se odehrává až v Kanadě) - a je také pohledem Italů na sebe sama. Pohledem velmi zajímavým, mnohdy kritickým, ale citlivým a hluboce lidským... Až někdy bude možnost, "Vysněnou zemi" nepropásněte - už jen samotný poslech italštiny ve všech jejích barvách stojí za to. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Klišé na klišé vrství se jak vrstvy ingrediencí na pizze, která už dávno není taková ta pravá italská - až stává se ze zpočátku snad zajímavého sociálního dramatu postupně místy až otravná hysterická a hlavně nudná rozbředlost, až perverzně si libující v nesmyslném útrpném chování postav hlavních hrdinů... Typicky televizní (internacionální) produkce, snad typická pro všechny ty televize, snažící se za každou cenu zplodit >umění< pro onoho masového diváka, na kterém jim vlastně už zas ani tak moc nezáleží. Staří italští (neo)realističtí mistři se musejí v hrobě obracet. To snad už i ten Hollywood . . . . . . Avanti pópoló, šupitó šapitó... Ev. Presto... :o) ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně předvídatelné a typické scény, které mě fakt dokázaly rozesmát...jinak to až tak strašný není, přece jen jde o televizní film. Taky mi vadilo, že tam snad každých patnáct minut někdo hystericky brečí. Na konci mě fakt dostal Gagarin (???) a měsíc velký přes celou verandu (samozřejmě jako pozadí líbající se dvojice) ()

ondrech 

všechny recenze uživatele

Kamera: André Piennar ...... váhám mezi 3-4... jelikož příběh je sám o sobě velice ohraný, ale zároveň se celkem drží....ke konci první poloviny to mírně přehnali s použitím sanitky. Kamera je obstojná, Piennar si hlídá světlo, a některé záběry(např. útěk oknem ze školy) jsou skvěle provedené. Nevím, jestli si ty čtyři hvězdy nerozmyslím, protože jsem u toho celkem usínal. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si tento film neudržel v druhém dílu vcelku slušný standard dílu prvního, kdy jsme byli spolu s hlavními hrdiny vrženi do nelehké situace přistěhovalců, kteří jsou nuceni rvát se s nepřízní osudu. Druhý díl už byl jen sladká procházka o pomalém, ale jistém vzestupu, a k tomu kýčovité usmiřování, vyříkávání si křivd a napravování nepochopení. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama