Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (329)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Námět sice tvůrci vystřihli ze šablonek s kódovým označením „B“, ale po slepení dostali chytrý scénář, který odsýpá hlavně díky stylovému flákačskému jižanskému humoru. Sebejistá režie pak přesně dávkuje jak vtip, tak akci, kde se ke slovu dostává výtečná práce trikařů/animátorů, takže výsledek je dokonalou porcí zábavy s přidanou hodnotou scének, které divák za šumivé rozhodně neoznačí. Ideální oddych, prověřený časem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Chvenie" nie je ani poriadny horror, ani sci-fi a už vôbec nie komédia, tak ako sa tu uvádza. Je to hodne ťažko žánrovo zaraditeľný film. Páčila sa mi však primárna myšlienka. Útok neznámych, obrovských podzemných červou na izolovanú skupinu ľudí. Vo veľkom, pustom údolí musia čeliť týmto krvilačným potvorám. Ja osobne by som uvítal trocha drsnejšie spracovanie tejto zaujímavej témy. Chcelo by to viacej obetí, nočných scén a krvi. Potom by to bol celkom slušný horror. Tiež ma aj dosť rozptyloval Kevin Bacon v hlavnej úlohe. Považujem ho za mizerného herca. *** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Béčko, které vzniklo s láskou. Furt melou o tom, že z tohohle balíkova vypadnou. Když se pro to rozhodnou, cestu pryč zasypou balvany a začnou mizet a umírat místní. Okolo skály a pustina, nečekaně silná seismologická měření a tam dole podivuhodné věci. Divoký děj sympaticky kočíruje sebejistá režie Rona Underwooda, která míchá akci a vtip dvou snílků, kteří se rvou o to, aby v ospalém městečku vůbec někdo přežil. Akce je hodně a nejsou to žádné scény mimo kameru, pěkně si tak prohlédneme solidní práci trikařů s desetimilionovým rozpočtem. Fajn béčko, tradičně velmi dobrý Kevin Bacon. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Zaplaťpámbu za to, že na zahradě na chatě nám řádí „pouze" slimáci. Jsou to sice bestie, co dokážou řádně zkrouhnout úrodu, nicméně proti těmhle červům jsou to úplní nevinní beránci a začátečníci. Na druhou stranu (si) musím přiznat, že (narozdíl od zdejší většiny) si JÁ užiju mnohem větší zábavy při jejich likvidaci rozdupáváním popř. rozpouštěním v soli než u sledování tohoto snímku. Tremors je (možná) roztomilá blbůstka, která (ne)urazí, na druhou stranu ani nijak nenadchne. P.s. když už jsem zmínil ty slimáky, pokud si chcete užít zábavy, sáhněte raději po tomto kousku http://www.csfd.cz/film/216247-slimak/ p.p.s za jedno, ale tomuto snímku Rona Underwooda vděčím. Konečně jsem přišel na to, kde Sergej Bubka trénoval na svůj světový rekord. Jj, Rusáci byli vždy vynalézaví a „mistři motivace“. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

V žádným případě nečekat horor! Ani strach nebo napětí. Má to ale solidní úroveň zábavnosti, v čele s dvojkou sympaťáků Kevin Bacon a Fred Ward (3. Bláznivá střela), co tam od začátku do konce neuvěřitelně hláškujou. Spíš než že by to byl vrchol geniality jejich repliky pobaví tím, jak uhozeně v situaci vyzní. A to nepočítám snad na sto zvolání "Ty hnusná svině!" - míněn had. Na svou dobu jsou triky obstojný, tj. nebudete se jim smát (i když to může bejt z jednoho pohledu na škodu, zábavnost by v mnohým vzrostla). Těžko na další shlídnutí, ale spolehlivě na hodinku a půl pomůže z nudy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Keď Burt použije sloniu pušku na graboida po prvýkrát, je jasne vidieť, že ide o extrémne ťažkú zbraň. Neskôr, keď ju podáva Miguelovi, on ju bez problémov chytí za pažbu jednou rukou. (beso74)
  • Burtovo (Michael Gross) auto GMC Jimmy z roku 1989, bolo jeho skutočným autom. Vlastnil ho od roku 1988 až do roku 1997. (beso74)
  • Původně měl film rating R, nikoliv však kvůli násilným scénám, ale kvůli jazyku. Všechna sprostá slova byla nakonec vystřižena až na závěrečné Baconovo "Fuck you". (Holina)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama