Reklama

Reklama

Solange: Teror v dívčí škole

  • Itálie Cosa avete fatto a Solange? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Tajemný vrah v dlouhém černém hábitu má na svědomí už několik mladých studentek katolické školy. Jediný, kdo tuší jaké má maniak pohnutky, je učitel Enrico (Fabio Testi), který se však se svými teoriemi nemůže svěřit policii. Prozradil by tak svůj románek s jednou ze studentek a ohrozil tak nejen svou, ale i dívčinu budoucnost. Sám se tak paradoxně stává hlavním podezřelým v příběhu, který je plný perverzních vražd a odhalených dívčích těl. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (71)

petero 

všechny recenze uživatele

Odporúčania hodné giallo odohrávajúce sa na dievčenskej internátnej škole v Anglicku, plné záberov na nahé telá v sprchách. Sledovať rozuzlievajúci sa dej je zaujímavé hlavne vďaka vynikajúco zavádzajúcim záberom na podozrivých a scenár by som hodnotil ako veľmi vydarený (vzhľadom na to ako ma v poslednom čase nemilo prekvapujú staré horory spokojne si lebediace v červenom napriek tomu, že ich dej je úplne bezvýznamný). ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Nenapadlo by mě, že giallo může být i relativně slušná, jen mírně brutální detektivka obsazená herci, kteří sice občas působí trochu divně či rozpačitě, ale veskrze hrát docela umí. Důvod vraha ke kuchání obětí je sice klišovitý až běda a poměrně snadno a brzy odhadnutelný, nicméně to není zase takový prohřešek, víc mi vadilo příliš pomalé tempo. Ne že bych usínala, ale být Solange trochu svižnější, je to jen ku prospěchu věci. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Moje prvé videné giallo, a pocit je mierne nadpriemerný. Ako nejaký nováčik v tomto, žánri ešte nedokážem naplno oceniť nejaké tie presné postupy, ktoré tu patria. Každopádne sa mi však páčila zápletka, slušný kriminálny príbeh, kde všetky moje typy na vraha boli mylné a samozrejme Morriconeho hudba, ktorá u mňa vždy posúva film na výnimočnejšie umelecké dielo. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu člověk musí přistupovat trošku jinak než jen k obyčejné detektivce (eurokrimošce). Tak především je to jeden z předních giallo filmů, který vyšel i u nás (spol. Řitka). Pokud člověk bude mít něco v tomto žánru už nakoukané, automaticky pozná, že toto je jedno z těch lepších a nadprůměrných giallo. Film má tu tendenci a naplno ji zde využívá, dokáže diváka upoutat, dokonale překvapit a okouzlit vaší mysl. Příběh obsahuje většinu klasických propriet žánru, je založen na originálním příběhu Edgara Wallaceho, celý příběh se odehrává v chladném Londýně na internátní škole pro mladistvé dívky, je parádně vymyšlený a napsaný. Je tu množství zajímavých zvratů a falešných stop, film je, jak už bylo napsáno, velmi pomalý, ale to by vůbec nevadilo, gradace čas od času přichází, hlavně s příchodem vražd, skvěle vypointované je finále na způsob Lucia Fulciho a do slova a do písmene je pak po všech těch doposud precizních vyšetřováních a důkazech onou pomyslnou třešničkou na dortu. Perverzní, co se týče vražd, decentní, co se týče nahoty a sexu. Film, který se obejde skoro bez krve (všechny vraždy až na jednu, jsou provedeny v náznaku), ale už jen ten náznak oněch originálních a velmi nevšedních vražd ve vás, především pak v ženách, vzbudí nevýslovnou hrůzu a děs. Když k tomu připočtu nenapodobitelnou atmosféru 70. let, kameru, částečně i hudbu (která mě ale od maestra Morirconeho tentokrát moc nevzala), krásné smyslné herečky (za pozornost stojí především mladičká a křehká Španělka Cristina Galbó, která byla vážně k nakousnutí) a parádní příběh, který nemá téměř nedostatků, máte před sebou skutečně film, který zaujme a ve svém žánru jde o vysoký nadprůměr nikoliv však o mistrovské dílo! Překvapila mě i psychicky labilní, pihovatá, ale hlavně tajemná Solange (Camile Keaton), později hlavní představitelka v klasickém "rape and revenge" exploitation "I Spit on Your Grave". Dallamano byl skutečně velmi nadějný režisér, sbíral nějaké ty zkušenosti u samotného Leona, kde pracoval jako kameraman a kdy s ním dělal dva jeho první spaghetti westerny.. Doporučuji pak ještě režisérův druhý žánrový zásek, efektní, krvavější a podle mne i vizuálně poutavější "What Have They Done to Your Daughters"? Jinak doporučuji podobně zaměřený, ale o 3 roky mladší španělský super kousek "Residencia, La", opět s Cristinou Galbó. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na dívčí škole řádí vrah, který si odkládá sečné zbraně do intimních partií místních studentek, což - kromě toho, že to dotyčné už nerozchodí - má svůj symbolický význam, objasněný v závěru. Giallo, které kašle na mazání se s vizuálem či vraždami (v tomhle směru si vystačí jen s vražedným nástrojem trčícím ze zmíněných míst) a radši tlačí na příběh a erotiku, jelikož ve filmu z dívčí školy pochopitelně nemohou chybět záběry ze sprch. Dnešního diváka tak nešokuje ani tak způsob vražd jako pohled nato, jak byla sedmdesátá léta odpudivě chlupatá. Jako bonus Camille Keaton z I SPIT ON YOUR GRAVE. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

  • Herečka Camille Keaton, ktorá stvárňuje titulnú postavu Solange, nemá počas filmu žiadne dialógy. (westerns)

Reklama

Reklama