Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mathias zažije ve vlaku na cestě z Německa do Paříže několik velmi podivných setkání a následně objeví ve svém zavazadle děsivý balíček. Pustí se do vyšetřování, které ho zavede do prostředí tajných služeb. První celovečerní film Arnauda Desplechina je velmi strohé, minimalistické drama s prvky absurdity. Pravděpodobně nejzvláštnější špionážní příběh, jaký jste kdy viděli. (Febiofest)

(více)

Recenze (6)

strougy 

všechny recenze uživatele

Nevzrušivý, pomalý, temný film, kde se divák podstatné informace nutné k pochopení dění dozvídá jen z náznaků, z občasných narážek během dialogů o nepodstatných věcech a z náhlých, jakoby z ničeho se vynořivších scén. Spousta otázek zůstane nevyřešená, spoustu detailů si divák musí odvodit, aniž by tušil, zda se trefil. A k tomu ty nesympatické postavy. A ten zvláštní konec... Sledování snímku vyžaduje plnou pozornost, avšak vynaložená snaha se vyplatí, jelikož intenzita skrytá pod povrchem dění diváka plně odškodní. Výstižně to shrnul uživatel maxshreck na imdb: “ Basically, if you want a subtle, thought provoking film that doesn't signpost every clever detail, then this is for you.However, if you are a blockbuster junkie, simply looking for entertainment then steer well clear; I know of only a (very small) handful of people who enjoyed this espionage tale, so beware, this ain't James Bond!“ ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Milujem spionazne filmy, tento bol navyse mix artu a spionaze. Ze o com to bolo ? A co ja viem, len som od toho nemohol odtrhnut oci. Podobne sa mi to stavalo u Yngmara Bergmana a Tarkovskeho : 84 % ()

Reklama

Reklama