Reklama

Reklama

Temná strana měsíce

(neoficiální název)
  • USA The Dark Side of the Moon
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na odvrácené straně Měsíce poblíž lunární základny Centrus nalezne posádka kosmické lodi Spacecore 1 raketoplán a další předměty ztracené v oblasti Bermudského trojúhelníku. Vysvětlení přichází v podobě zlého ducha, který se rozhodne posádku Spacecore zlikvidovat. (Hans.)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*MESAČNÝ ∆* Pripomenul som si ďalší film svojich tínedžerských "VHS" rokov, škoda však, že nadšenie so svojim mladším ja som tentokrát nezdieľal. Pamätám si, ako veľmi ma tento horor desil a nečudujem sa tomu - tá atmosféra tajomna a hra tieňov vo všetkých záberoch funguje výborne. Plusom je aj zakomponovanie záhady bermudského trojuholníka do deja, avšak narába sa tu s ňou len veľmi opatrne a povrchne. Avšak ďalším desivým elementom je kasting - také veľké množstvo nevýrazných a nezaujímavých hercov (azda len s výnimkou Joe Turkela) je taktiež záhadou hodnou preskúmania. Obľúbená súčasť starších béčkových hororov - nahé prsia - sa tu samozrejme objavuje tiež. Verdikt v 1 vete: Mierne mysteriózne a majúce dobrú atmosféru, a skôr zástupca toho lepšieho, čo bolo v sci-fi horore deväťdesiatych rokov natočené. 30.08.13 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Niekto si tu pomyslel, že natočí mix Alien a Thing. Ale chýbali mu na to prachy a talent. Akotak vydarené sú zábery lode vo vesmíre. Interiér lode pôsobí televízne. Herci sú nejakí neschopní ochotníci a o napätie behom filmu ani nezavadíte. Ako amatérsky film z youtube by to bolo OK. Ako profesionálny film to je nepodarená nuda. Kaby to bolo aspoň trashovo zábavné, ale ono sa to berie vážne. 3/10. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý odlscholl sci-fi triler z legendárneho prelomového roku medzi osemdesiatkami a deväťdesiatkami. Kedysi dávno som ho videl zo simultánnym jednohlasým dabingom a rád by som si ho zopakoval, ale niet k zohnaniu. Škoda. lebo by sa dobre vynímal pri inej starej klasike, ktorú našťastie mám a to Moontrap, ktorý vyšiel len o rok skôr. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Opravdu to nápadně připomíná pozdější Horizont události, plus si to půjčuje paranoiu z Věci nebo zlověstného androida z Vetřelce (nebo spíš z Blade Runnera? jde totiž o sexy androidku... která se kdovíproč celý film nehne ze židle). Nenápaditý scénář, papundeklové kulisy, neznámí a nijak zvlášť dobří herci, nevýrazná hudba a celkově nejednou úsměvná realizace. Ale jakási snaha tu přece jen byla. Těch pár dokola opakovaných trikových záběrů z vesmíru nevypadá zle, kameraman taky úplně nerezignoval a osvětlovač noří interiéry lodi i postavy do tmy tak, že se daří vykouzlit jakousi tísnivou atmosféru. Plus sem propašovali i trochu erotiky. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte slabosť pre vesmírne dobrodružstvá a radi trávite čas na vesmírnych lodiach s ich posádkami, nie je čo riešiť. Ale to slovo slabosť je dôležité, pretože iba vtedy odpustíte Temnej strane zopár nedostatkov, vrátane toho, že ide o lacný produkt, i keď zase tak lacno nepôsobí a má veľmi slušnú atmosféru. Že ide viac o predchodcu Horizontu udalostí, prípadne Sunshine, sa tu už písalo, no a viac ako z Votrelca to čerpá skôr z Veci, ale ide o diametrálne odlišný film. Pokiaľ chcete poznať ďalšiu konšpiračnú teóriu o Bermudskom trojuholníku, tak mne táto maximálne uletená do podobného sci-fi hororu sedí. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama