Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mikey je roztomilé dítě, kterému je devět let. Společné štěstí rodiny, která jej adoptuje, má však jen krátké trvání... rodiče jsou zanedlouho zavražděni. A Mikey je znovu nabídnutý k adopci. Neil a Rachel Trentonovi si už pátý rok plánují, že rozšíří svoji rodinu, a nyní jsou okouzleni Mikeyem. I Mikeymu se zalíbí v novém předměstském prostředí s Peeping Tomem, který natáčí domácí videa, i s jeho přitažlivou přítelkyní Jessie Owens. Idylka však netrvá dlouho. Po Jessině odmítnutí se u Mikeyho projeví jeho zlá povaha v plné hrůze. Krutým způsobem zahyne nejdříve Tom, zanedlouho i Mikeyovi adoptivní rodiče. A Mikeyho si osvojí nová rodina... (Intersonic)

(více)

Recenze (52)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Rád bych dal víc, ale nemůžu..., je to zajímavý a chytrý námět, ovšem mohla by ho vést jiná režisérka ruka. O scénáři ani nemluvím. V žádným případě jsem tenhle rádobyhoror nebral vážně (aby taky ne..., vraždící dítě? Nesmysl!), pokud by byl hlavní hrdina starší nebo přímo dospělý, tak prosím... Na jednu stranu mi připadá, že je vychytralý, ale na druhou mám zase smíšené pocity. Ale i tak, začíná to tímhle tím a končí to paneláky v New Yorku... Sečteno a podtrženo: tři hvězdičky za ty způsoby vražd, které se však hodí pro někoho jiného, než desetiletého hajzlíka... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery! Nostalgia ako hovädo, ale dobrý triler nie. Síce nesie prvky znepokojivej, nepríjemnej atmosféry. Keďže ide o americký film z roku 1992, je šokujúce, aký nekompromisný je. Všetky kladné postavy, ktoré sa k Mikeymu správajú pekne a úprimne ho milujú a zbožňujú, ten malý parchant drasticky povraždí kladivami, lukmi a šípmi a molotovovými kokteilmi a suverénne odkráča smer (neexistujúce) voľné pokračovanie. Ale inak bieda. Ústredné decko ešte celkom fajn, no tým sa plusy končia a začína logické peklo (dieťa kladivom zlomí žene ruku a tá následne pokojne odkráča do kuchyne, kde si ruku OBVIAŽE KUCHYNSKOU UTIERKOU a následne ležérne použije telefón.). ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem náký umírněný horor, kde je hlavní postava malý kluk, ale dostal jsem neskutečnou nálož krutosti. No prostě Mikey si vybírá rodiče sám a ty mu nesmí říkat né či ho nák trestat jinak jim to pěkně spočítá, zvláštní jeho specialita je hrátky s fénem v koupelně. dokonce si najde i krásnou dívku jenže ta ho jaksi nechce a to ho pěkně naštve. ještě že má Mikey homevideo. Někdy jsem se docela divil jak se dospělý nechají od malý smrada takhle terorizovat, kdyby ho čapli, tak se na nic nezmůže. Určitě horor co doporučím, hlavně to nepouštět rodičům do si chtějí adoptovat dítě. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jak už tu někteří zmiňují v komentářích, tak ten film je přehlídkou velkých lapsů a scénáristických absurdit. Já se nehádám, je fakt, že některý do očí bijící nesmysly tomu opravdu hodně podrážejí nohy, ale zase na druhou stranu je tady ta příjemná typicky devadesátková atmosféra a souhlasím, že plus je určitě i to, že tvůrci se tu zvysoka vysrali na nějakou propracovanou psychologii postav a servírují nám přímočarý a místy opravdu až nečekaně nekompromisní výplachový masakr. No a ten kluk to byl neskutečnej parchant. Nejenom tím, jak je ta postava napsaná, ale především jak jí zahrál její představitel, kterej to psychopatický vraždící děcko sehrál, tak znepokojivě přesvědčivě, že i jeho samotnýho bych podrobil psychologickýmu vyšetření.55% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu mě dokopalo doporučení kolegy HorrFi za což mu děkuji. Film sice působí laciným televizním dojmem, ale myslím si že na rok 1992 se jedná o celkem vydařený počin, který táhne především představitel malýho killera Brian Bonsall. Potěšila i účast Ashley Laurence kterou hororový fandové jistě znají z Hellraiser(ovské) série. Ostatní herci jsou celkem toporní. Nepochopím buchtu co se nechá od 10iletýho kluka mlátit kladívkem. Chování postav je prostě nelogické a místy až dementní. Samotnej scénář postrádá taky veškerou logiku. Film Mikey má prostě spoustu záporů a chyb, ale i přesto si myslím, že za shlédnutí stojí. Jen je nutno pominout logickou stránku filmu, přistoupit na hru malýho killera a nepochopitelný chování postav. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Když Mikey (Brian Bonsall) vystřelí po Jessie (Josie Bissett) šípem, trefí se Jessie doprostřed hrudi na její fotografii připevněné na dveřích. Když pak Jessie vychází z pokoje ven, šíp je zabodnutý na fotce nad hlavou. (CuteCudle)

Reklama

Reklama