Reklama

Reklama

Galaxie teroru

  • USA Galaxy of Terror (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po ztrátě spojení s kosmickou lodí Remus, ke které dojde poté, co loď neplánovaně přistane na asteroidu Morgentus, se jí vydává na pomoc záchranná loď Explorer vedená velitelem Ilvarem (Bernard Behrens) a zkušenou kapitánkou Trantorovou (Grace Zabriskie). Po přistání a prohlídce Remusu záchranáři objeví nedaleko vraku obrovskou, zdánlivě opuštěnou základnu a rutinní záchranná mise se změní v noční můru. Při průzkumu základny dochází k záhadným úmrtím jednotlivých členů a zbytek posádky musí čelit nejen vzrůstající nevraživosti ve vlastních řadách, ale hlavně svému zhmotnělému strachu. Působivý sci-fi horor vznikl v produkci Rogera Cormana. (kosta73)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film, díky kterému jsem si uvědomil, jak nesnáším atributy 80. let :) Hlavní macho hrdina je vykreslován, aby vynikl, v kontrastu s überdebilním chováním všech (což má smysl v kontextu zápletky, ale je to pruda). A teď ta horší zpráva, vypadá jako klon Schimanskiho, a to bohužel i chováním. Na tomto filmu je pozoruhodná vizuální stránka, skvěle vypadající kulisy. Kdyby byla časová posloupnost jiná, hodnotil bych kriticky jako silný a nedostatečný plagiát Vetřelců, takhle jen poznamenám, že Cameron se zúčastnil filmu, kde to udělali špatně, a napodruhé předvedl vlastním dílem, jak měl vypadat správně. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším zajímavá je vizuální (kulisová) stránka, která si půjčuje to lepší z prvního Vetřelce a uvidíme v ní také několik povědomých prvků z Vetřelců druhých, v té době ještě neexistujících - ano, v tvůrčím týmu Galaxie teroru totiž figuroval i James Cameron. Tím veškerá zajímavost končí, pokud pomineme extrémně stupidní chování všech členů posádky a vskutku úchylné scény jejich zabíjení. ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Osmdesátkové hororové sci-fíčko zajímavé perfetkní výpravou, hereckým obsazením a obstojnými gore scénami. Tvůrci diváka zvou na slizkou a krvavou jízdu v podobě záchranné mise na planetu Morgentus, kde kleklo spojení s vesmírnou lodí Remus. Jízda se odehrává ve společnosti partičky ostřílenců v čele s drsnou kapitánkou Trantorovou a seniorským velitelem Ilvarem. Jejich tým kromě dvou chlápků, jejichž vzájemná rivalita užírá pěkný kus stopáže, a dvou pohledných ženštin, z nichž jedna se ocitá před kamerou, jak ji příroda stvořila, tvoří ještě vystrašený cucák a divácky nejatraktivnější dvojice v podání Englund a Haig. Tahle nesehraná partička se po průzkumu Remu, kde je nečeká nic hezkého, pouští do průzkumu planety a naráží na záhadnou pyramidu, kde je nečeká nic tuplem hezkého. A jak už to tak bývá, s přibývající stopáží řídne počet hrdinů. Jednotlivé postavy nejsou vůbec špatné, herecké výkony nemá smysl komentovat, ale jejich chování je poněkud pomatené, stejně jako celkový koncept snímku. Ovšem kratičká stopáž ozdobená o nějaké to slizké monstrum, mrtvolu, Haiga se smrtícími krystaly a v neposlední řadě ženskou nahotu zasazenou do správně ujeté scény vylepšují spolu s výpravou tomuto vesmírnému béčku trošku reputaci. U mě za tři hvězdy. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Najprv som myslel, že to v momente vypnem, ale vydržal som a dobre som spravil. Okrem už spomínaného JC totiž v týme objavíte aj Dennisa Skotaka - vizuál, alebo čuduj sa svete - Billa Paxtona - dekorácie. Tuná sa začala tvoriť parta, ktorá nám toho neskôr ešte hodne ukázala. Samozrejme, nie je to žiadny klenot, ale ako zábava stačilo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „Galaxie teroru“ má herce, kteří se v hororu stali celkem legendami, ale jejich čas měl přijít, jejich status se budoval postupně. A snad právě díky nim snímek úplně nezapadne, i když jinak je spíše takovou splácaninou všeho možného. A dohromady to moc nefunguje. Rozhodně ale potěší triky, které jsou dělány klasickou cestou. K těm mám vždycky blíže než k počítačovým. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Obrovský červ dostal od filmového štábu prezývku "Maggie the maggot" - červ Maggie. (beso74)
  • Sid Haig hrajúci postavu Quuhoda sa po porade s producentom Rogerom Cormanom rozhodol upraviť scenár a zahrať svoju postavu takmer bez slov. A tak počas celého filmu povie jedinú vetu. (beso74)
  • Stěny kosmické lodi Quest jsou vyrobeny z tvrdého kartonového papíru získaného od společnosti McDonald. (Terva)

Reklama

Reklama