Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (146)

jhr 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tento film mě velice silně dostal svým jednoznačně správným a hlavně nevybíravě tvrdým poselstvím. Battle Royale 2 je podle mě daleko silnější a hlavně vyhraněnější než první díl a to právě díky svému nezakrývanému protiamerickému a v podstatě i protikapitalistickému postoji a to je jedině dobře. Po filmové stránce by se pár věcí zlepšit dalo, ale celkově se jedná o velice kvalitně natočený snímek s dokonale zpracovanou akcí a neskutečně silnou atmosférou. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Je to pakárna, ale první půlka zábavná, bavilo mě jak okatě (a zkušeně) to vykrádá klasické scény ze slavných akčních filmů. Ale pak příběh skončí a začnou dlouhé monology o plačících dětech, vzpomínky na rodinu a vůbec to začne být hrozně "dojemný" nebo co, a už se na to skoro nedá dál dívat. Ta délka je bolest, akční braky by měly mít hodinu a půl, ne dvě a čtvrt. Ale ideologicky je to vlastně dost zajímavé - není moc filmů které by otevřeně obhajovaly terorismus, hlásaly antiamerikanismus, a ještě měly koule na to přímo odkazovat na 9/11 a pak zasadit poetický epilog se spokojeným odjezdem do západu slunce rovnou někam do Afghánistánu za bratry ve zbrani. Skoro se mi až chce říct že kdyby to nebyla blbost které si nikdo nevšiml, tak to v US zakážou :)) ()

Reklama

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě, kde lidský život nemá téměř žádnou hodnotu. Svět kam dospělí posílají své ratolesti pozabíjet se navzájem. Vítejte v Battle Royale II. Začátek dvojky máme trošku svižnější a režisér počítá s tím, že jste s prvním dílem už měly tu čest. Narozdíl od 1. dílu, která byla spíš cool gore vyvražďovačka u dvojky poznáte (asi po 30-ti minutách), že je tady něco trošku jinak a spíš než s hororem máme co dočinění s průměrným akčním infantilním filmem, který si nedokáže udržet napětí a sledovanost. Sledovanost hlavně díky hercům. Ti jednají v krizových situacích ať už hloupě, pošetile a nebo nelogicky. Tím myslím přehnaně ječící děcka. Za 1. jim to nevěříte ani za nic a za 2. vám to trhá uši, protože tomu řevu se už jen podobá tahání kočku za ocas. Jinak co se týče herců tak mi ještě neseděl PSYCHO učitel v trochu elvisovkém stylu. 3* za úctu k prvnímu dílu. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád Battle Royale a pokladám ho za fim, ktorý jednoznačne nepotreboval žiadne pokračovanie. A už vôbec nie takéto priblbé. Všetko dobré z BR1 (okrem technického prevedenia a bojových scén, ktoré sú rovnako skvelo natočené) tu buď úplne chýba alebo je obrátená naruby a tým pádom vôbec nefunguje. Kým v jednotke sa filozofická rovina točila okolo kritiky spoločnosti, tu sa z toho vykľul nejaký nezmyselný "všetci deti spojme sa bojujme proti dospelým a za príklad si zoberme krajinu, ktorá je už 20 rokov vo vojne a tie chúďatká detičky v nej sa ešte stále dokážu usmievať" a spolu s nechutne odpornou scénou pádu dvoch budov silne pripomínajúcich dvojičky to už nebezpečne hraničí s teroristickou propagandou. Zmizla takisto akákoľvek snaha o psychologizáciu postáv. V jednotke každý mohol mať niekoho s kým sa dokáže stotožniť, tu je to vyslovene nemožné, lebo jediné čo vidíme, sú figúrky slúžiace jedine na bojové scény, aby mal kto umierať. Jediná postava, u ktorej sa tvorcovia unúvali vykresliť ju lepšie ako jednorozmerne (povedzme dvojrozmerne), je Shuya (u neho to mali ešte aj uľahčené, keďže je to hrdina, ktorého poznáme už z jednotky), ale z môjho pohľadu to bola snaha zhola zbytočná, lebo mi celý čas prišiel jedine k smiechu. A teraz ešte zlatý klinec. Jedným z najväčších pozitív jednotky je imho to, že takmer neustále pracuje s cynickou nadsádzkou, čo onú kritiku systému ešte zvýrazňuje, ale nedovolí jej skĺznuť k priamočiarosti a samoúčelnosti, dvojka z nepochopiteľných dôvodov sa tohto úplne zriekla a pre zmenu si vypožičala časté špecifikum amerických propagandistických snímkov (čo je vzhľadom na vyznenie filmu zase viac ako smiešne) - patetickosť, ale v takej nehoráznej miere, až to pekné neni (ešte pripomieniem, že som človek, ktorý si z patetizmu väčšinou až takú ťažkú hlavu nerobí a dokážem sa cez to relatívne ľahko povzniesť - ale toto je už aj na mňa moc). Keď si k tomuto pridáte ešte to najvýraznejšie a najneznesiteľnejšie prehrávanie hercov, aké som kedy vo svojom živote videl (už mi veľmi dávno nikto neliezol na nervy tak ako učiteľ a blonďák, na ktorého meno si nespomeniem) a zase raz smiešne vykradnutie Vojaka Ryana a jeho "vylodenia v Normandii", tak nemôže vzísť nič iné, ako jeden nepodarený a absolútne zbytočný film, ktorý nikdy nemal vzniknúť, lebo len kazí meno dokonalej jednotke. 2/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci v tomhle případě zklamali. Film je dobře natočený, na to jsou Japonci velcí profesionálové, hlavně pokud se jedná o větší produkce, ale od snímku čekáte nějaký přesah, jenže dostanete jen střílení. Ano, je zde ještě příběh, který by se navíc mohl dál rozvíjet, ale tohle naštěstí není nekonečná manga. Je to dobře. Kdyby zůstalo jen u prvního filmu, je to asi nejlepší, ten druhý nic zásadního nepřinesl. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)
  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama